Betaalsystemen (PSP's)

Betaalsystemen (PSP's)

Om je klanten op je website of webshop te laten betalen voor je producten heb je een betaalsysteem nodig. Maar er zijn zoveel betaalsystemen, welke kies je?

Payment Service Provider?

Een betaalsysteem noemen we ook wel een Payment Service Provider (of PSP) zijn bedrijven die online betaaloplossingen zoals iDEAL, PayPal, creditcardbetalingen en incasso’s leveren. Er zijn in Nederland veel verschillende bedrijven als PSP actief. De markt hierin is niet erg overzichtelijk. Er zijn grote verschillen in tarieven, betaalmethodes en dienstverlening. Alleen al om die reden is het de moeite waard om de PSP’s te vergelijken.

De meeste PSP’s hebben beveiligingscertificaten voor bijvoorbeeld het betalen via creditcard in huis, waardoor de webwinkel deze niet zelf hoeft te hebben. Betalingen die via een website worden gedaan komen eerst binnen bij de PSP. Daarna worden deze, al dan niet automatisch, overgeboekt naar de rekening van de klant. Wat kosten betreft: de meeste PSP’s rekenen voornamelijk transactiekosten. Daarnaast brengen sommige payment providers eenmalige aansluitkosten en/of maandelijkse abonnementskosten in rekening.

Welk betaalsysteem kies je?

Voordat er een keuze wordt gemaakt voor de juiste Payment service provider moet rekening gehouden worden met zaken als: welke betaalmiddelen wil je beschikbaar stellen en moet dit ook mobiel toegankelijk zijn? Het is afhankelijk van de provider of de bezoekers met iDEAL, Creditcard of een andere betaalvorm kunnen afrekenen. 

De betaal providers bieden verschillende mogelijkheden. In Nederland kent iDEAL de meeste populariteit, in het buitenland is dit de credit card, deze is dus aan te raden voor een bedrijf dat zich op het buitenland. Voor betaling via tablet of mobiel is vaak een specifieke payment service provider nodig.

Veel gebruikte PSP's

In het onderstaande overzicht staan de grote betaal providers / payment service providers van Nederland met elkaar vergeleken.

Mollie

Mollie is zeer gericht is op de micro payments zoals per sms, minitix en paysafecard (prepaid card), Bancontact/Mr Cash en iDeal. Het bedrijf staat bekend om haar kant-en-klare modules en betrouwbaarheid. Bij Mollie zijn de aanvraagperiodes relatief kort en is het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek (soms al binnen 1 dag) iDeal-transacties te ontvangen.

Tip:Gebruik onze Plug&Pay software om strakke betaalpagina's aan je mollie account toe te voegen

Sisow

Sisow biedt online organisaties uiteenlopende diensten en (online) betaaloplossingen, met als hoofddoel het aanbieden van een goed en betrouwbaar product waar de klant zijn voordeel mee doet. Bij Sisow betaal je geen aansluitkosten of andere vaste maandkosten.

MultiSafepay

MultiSafepay heeft een groot aanbod aan betaalmiddelen voor binnen- en buitenland. MultiSafepay biedt betaaloplossingen die geschikt zijn voor e-commerce op computer, mobiele telefoon en tablet. MultiSafepay biedt een Fastcheckout optie aan voor mobiel en tablet, waarbij er in 3 stappen online afgerekend kan worden.

Adyen Shuttle

Adyen Shuttle biedt wereldwijd veilige betaaloplossingen om online, mobiel en via point-of-sale betalingen te accepteren. De tarieven voor het gebruik van Adyen betaaloplossingen zijn afhankelijk van de betaalmethode die gekozen wordt. Adyen biedt internationaal en voor Europese landen veel specifieke betaalmethoden aan.

Buckaroo

Buckaroo heeft zich gespecialiseerd in billing & payment voor bedrijven en online payments voor webshops. Buckaroo biedt vrij voordelig een Online Payment Service aan dat geschikt is voor startende webshops maar ook voor webshops met veel transacties per maand. Een uitgangspunt van de Online Payment Service van Buckaroo is dat alles vanaf het moment van de bestelling automatisch afgehandeld wordt. Buckaroo biedt naast het reguliere contract ook speciale contractsvormen aan: overstapcontract, goede doelen contract en seizoensgebonden contract. Buckaroo is afgelopen jaren uitgeroepen tot Beste Payment Provider van Nederland.

Ogone

Ogone heeft een groot aanbod aan betaalmiddelen, zowel online, fysiek en voor mobiel. Ogone is één van de Europese marktleiders op het gebied van online betaaldiensten. Het is zwaar beveiligd met de hoogste standaard in de Payment Card Industry. Bij Ogone is er keuze uit verschillende abonnementen voor start-up bedrijven en grote bedrijven. De pakketten zijn gericht op online- en mobiele betalingen. Per Europees land biedt Ogene een uitgebreide selectie aan betaalmogelijkheden aan.

Pay.nl

Pay.nl heeft een behoorlijk aanbod aan betaalmethodes voor kleine, middelgrote en multinational webwinkels. Door middel van kant-en-klare plug-ins zijn de gewenste betaalmethodes eenvoudig aan uw webshop toe te voegen. Pay.nl biedt drie verschillende pakketten aan: Professional(S), Business(M) en Corporate(L). Een keuze hieruit is afhankelijk van de grootte van de webwinkel in combinatie met de doelstellingen.

PayPal

PayPal is een PSP die speciaal voor de online consument is ontwikkeld. PayPal is een van ‘s werelds meest gebruikte betaalmethode. Met PayPal in het mogelijk om snel een eenvoudig te betalen omdat er gebruik wordt gemaakt van een e-wallet. Slechts een e-mailadres en wachtwoord zijn voldoende om een betaling af te ronden. Gegevens hoeven niet met andere partijen te worden gedeeld waardoor het veiliger is dan bij andere transactievormen. PayPal is een groeiende betaalmethode die al door veel grote bedrijven en webshops geaccepteerd wordt.

Card Gate

Card Gate is een Payment Service Provider die de online betalingen verzorgt voor webwinkels. Card Gate kan meerdere betaalmethoden aan en verzekert je van veilige en correcte betalingen. Card Gate heeft meerdere betaalmethoden voor binnen- en buitenland. Bij Card Gate hoeft er geen aansluitkosten betaald te worden en zijn er geen maandelijkse vaste kosten. Tarieven zijn afhankelijk van het aantal transacties per maand en van de betaalmogelijkheid die gekozen wordt.

Chronopay

Chronopay heeft een wereldwijde klantenkring. Chronopay biedt betaalsystemen voor zowel de beginnende webshop als voor gevorderde webshops. Chronopay levert een complete betaaloplossing die gemakkelijk te integreren is. Hierdoor is het mogelijk dat nationale en internationale klanten in een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving kunnen afrekenen.

DocData Payments

DocData Payments is een PSP voor webshops dat wel 125 valuta kan verwerken. De gebruiker kan hierin zelf een keuze maken. Naast online betalingen verwerkt Docdata Payments ook mobiele betalingen, ondersteunt verkoop op rekening, geschenkbonnen en verschillende abonnementsvormen. Docdata Payments biedt speciale pakketten voor startende als middelgrote webshops aan.

Fibonacci Orange

Fibonacci Orange is een Nederlandse PSP, waarbij gekozen wordt voor een technisch betaalplatform van PSP Icepay en Ingenico. Orange biedt veilige en veel gebruikte betaalmethoden aan Nederlandse, Belgische en Duitse klanten. Orange geeft de keuze uit drie pakketten die vooral gericht zijn op iDeal.

HowPeoplePay

HowPeoplePay is gemakkelijk binnen een webwinkel te integreren. Het aanbod van betaalmethoden is voor zowel de Nederlandse als wereldwijde markt te gebruiken. HowPeoplePay biedt naast de reguliere betaaloplossingen ook twee losse modules te weten: HowPeopleShop en HowPeopleMatch, waarbij webshops ontwikkeld worden met een betaalkoppeling en automatische facturatiemodule.

TargetPay

TargetPay is erg geschikt is voor mobiele sites en websites. Met TargetPay kan je bezoekers laten betalen voor toegang tot een website. Op het gebied van mobile content billing (door middel van je smartphone met 1 knop betalingen doen) is TargetPay marktleider. Bij TargetPay betaal je geen aansluitkosten of maandelijkse vaste kosten. De kosten zijn afhankelijk van de betaalmogelijkheid die gekozen wordt.

PaySquare

PaySquare heeft wereldwijd bekende betalingssystemen tot haar beschikking. PaySquare is onder andere geschikt voor webshops en regelt hiervoor betalingen online, maar ook mobiel. PaySquare richt zich op alle bekende merken creditcards en internationale bankpassen.

Paytor

Paytor biedt alleen het betalingssysteem iDeal aan. Paytor werkt met drie pakketten, die onderscheid maken in volume. Ze bieden een free pakket, business pakket en high volume pakket aan. Hoe groter de omzet, hoe lager de kosten per transactie. Dit verklaart de focus van Paytor. Deze is gericht op klanten die hoge volumes halen en altijd de laagste prijs wensen.

SofortBanking

SofortBanking is vooral gericht op de Duitse, Oostenrijkse en Belgische markt. Het is wel mogelijk om met Sofort Banking betalingen vanuit 11 landen aan te bieden. In Nederland wordt SofortBanking steeds bekender. SofortBanking heeft een veilig, eenvoudig en real-time online betalingssysteem.

Icepay

Icepay heeft wereldwijd meer dan 25 verschillende betaalmethodes. Voor grote bedrijven maar ook voor kleine webshops biedt het betaaloplossingen. Icepay heeft plug ‘n play modules, dit zijn kant en klare webshop modules die passen bij uw webshop systeem. Icepay heeft vier categorieën waar uit gekozen kan worden: red account (basic), green account (compleet), blue account (advanced) en black account (enterprise).