arrow_drop_up arrow_drop_down

E-book

Een e-book (of e-boek) is een elektronisch boek of een verzameling van documenten die digitaal weergegeven kunnen worden. In principe is een e-book hetzelfde als een “gewoon” boek, alleen lees je het op je laptop, computer, tablet, smartphone of e-reader. Bijkomend voordeel: er zitten vaak meer plaatjes en soms zelfs video’s in dan in een “gewoon” boek. Over het ontstaan van het e-book is veel onduidelijkheid. Tussen 1949 en 1971 werkten meerdere mensen aan eenzelfde idee, namelijk een draagbaar apparaat wat ervoor zou zorgen dat je bijvoorbeeld geen zware tassen vol met boeken meer mee naar school hoefde te nemen, maar alles op één apparaat had staan.

Voordelen van een e-book

De voordelen van een e-book zijn dan ook dat ze licht in gewicht zijn en makkelijk mee te nemen, maar ook dat je zelf de instellingen kunt aanpassen, zoals het bepalen van de achtergrondkleur of het lettertype waarin je leest. Daarnaast kun je een e-book meestal meteen downloaden, zijn ze niet duurder dan gewone boeken en vaak zelfs gratis. De laatste jaren zijn de e-books in Nederland niet meer weg te denken en wordt het ingezet als marketing tool om bedrijven, producten en merken nog beter in de markt te zetten. ZZP-ers, maar ook grote bedrijven, geven e-books uit waarmee ze zichzelf als expert profileren in de hoop meer klanten aan te trekken.

Geld verdienen met een e-book

Uiteraard levert een e-book ook geld op, sterker nog: het is een van de makkelijkste manieren om een passief inkomen op te bouwen. Je hoeft het boek immers maar één keer te schrijven, het goed in het zicht te zetten op je website en voilá: de verkoop gaat (bijna) vanzelf. Toch worden veel e-books ook gratis weggegeven, bijvoorbeeld als tool om je mailinglijst te laten groeien.

Een goed e-book:

  • Biedt waardevolle informatie en helpt mensen;
  • Laat zien wie jij bent als ondernemer en waar je kracht ligt (autoriteit);
  • Is simpel, duidelijk en leest makkelijk weg;
  • Kost niet teveel of is zelfs gratis.

E-book cover

Een professionele 3D cover verhoogt de waarde van een digitaal product aanzienlijk en geeft een stukje tastbaarheid aan je product in de ogen van je lead of klant. Denk aan een strakke cover voor je e-book, audiobook, video programma, online cursus, softwarebox etc. Klik hier om een professionele cover te laten maken >>>