arrow_drop_up arrow_drop_down
Een social locker op je WordPress website plaatsen
8 januari 2020 

Een social locker op je WordPress website plaatsen

Een tijdje geleden werd het heel veel gebruikt voor onder andere challenges. Om het kort samen te vatten: je moest toen door middel van de social locker “iets” doen om de verborgen content te unlocken. Meestal ging het dan om het plaatsen van een Tweet, een Facebookbericht of om het liken van een Facebookpagina. Op deze manier werd de maker ervan gepromoot en kon jij gratis toegang krijgen tot bepaalde content. Een win-win situatie dus ;)

Het werd in korte rijd razend populair en verdween vervolgens net zo snel als dat het opkwam. Wat ik zelf erg jammer vond, want de social lockers hebben nogal wat potentie… Ik gebruik het zelf al lange tijd op de Boon Webdesign website. Bij sommige artikelen kun je dan een tutorial, video of gratis workshop unlocken.

Voor mij is dit een ideale manier om mijn Facebookpagina te laten groeien. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, is er meer dan 1500 keer gebruik gemaakt van mijn social lockers op de Boon Webdesign website. Dat is best veel…

Social locker plugin

Er zijn meerdere plugins beschikbaar, maar ik gebruik zelf de plugin van OnePress. Deze plugin heeft twee versies; een gratis versie en een premium versie. Bij de gratis versie kun je “slechts” drie verschillende opties gebruiken:

 • Facebook Like
 • Twitter Tweet
 • Google +1

De premium versie heeft nog veel meer opties, waaronder de optie om iets te delen op Facebook. Ik gebruik zelf de premium versie, maar wellicht heb jij genoeg aan de gratis versie :) Of misschien wil je het liever eerst even uitproberen voordat je de plugin aanschaft.

Zo gebruik je de social locker plugin

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het totaal niet! Deze plugin maakt het je erg gemakkelijk ;)

 • Download, installeer en activeer de plugin bij je WordPress installatie.
 • In het linkermenu verschijnt een extra optie: Social Locker.
 • Klik bovenaan op de knop “New Locker” om een nieuwe social locker aan te maken.
 • Klik vervolgens in het linkervakje (Social Locker) op de grijze button “Create item”.
 • Je krijgt nu een scherm te zien met allerlei opties.
 • Vul bovenaan een titel is. Ben je van plan om meerdere social lockers te plaatsen? Gebruik dan svp duidelijk titels! Daar doe je je zelf echt een plezier mee, geloof mij ;) Die titel is overigens niet te zien voor website bezoekers.
 • In de balk eronder kun je een titel invullen die wél te zien is voor website bezoekers.
 • In het tekstvak eronder kun je een (korte) tekst toevoegen. Tip: plaats hier de reden wáárom mensen écht de verborgen content niet willen missen ;)
 • In het dropdownmenu eronder kun je kiezen er een paar verschillende thema's. De thema bepaald hoe de social locker straks getoond wordt op de website. Probeer ze uit en kijk welke je het beste bevalt :)
 • Scroll een stukje naar onder, dan vind je het blokje “Social Options”.
 • Hier kun je aangeven op welke social media kanalen het kan worden gedeeld om de content te unlocken. Heb je de gratis versie van de plugin? Dan kun je alleen de bovenste twee knoppen gebruiken en dan zijn de overige opties niet beschikbaar.
 • Bij de bovenste optie kun je instellen dat men jouw website of Facebookpagina dient te liken. Bij URL to like kun je een url toevoegen van jouw Facebookpagina. Of je website. Maar ik zou kiezen voor de Facebookpagina ;)
 • Bij het balkje eronder kun je instellen welke tekst er IN de knop getoond moet worden.
 • Je kunt bij de gratis versie dus ook Twitter instellen. Klik daarvoor op het icoontje van Twitter. Er komen dan meer opties tevoorschijn. Ook hier kun je instellen wat er precies getweet moet worden om de content te unlocken.

 

Goed, dat was deel 1: het maken van een social locker. Dan is het tijd voor deel 2: de social locker ook daadwerkelijk op je website zetten ;)

En zo plaats je het op je website

Ga bovenaan naar de rechterkant van je scherm. Klik daar bovenaan eerst op de blauw knop “Publiceren”. Je kunt de social locker namelijk pas gebruiken zodra het gepubliceerd is. Scroll vervolgens een klein stukje naar beneden. Aan de rechterkant vind je een blokje met de titel “Manual Locking”.

 • Kopieer de code die daar staat.
 • Ga vervolgens in je dashboard naar de pagina of blogartikel waar je content wilt verbergen met deze social locker.
 • Plaats het eerste gedeelte van de code BOVEN de content die je wilt verbergen. En plaats het twee gedeelte ONDER de content die je wilt verbergen. Je krijgt dan min of meer het volgende:

And that's it :) De website bezoekers dien vervolgens eerst de liken of te tweeten voordat ze de content kunnen zien. En als je een beetje creatief bent, dan kun je hier hartstikke leuke dingen van maken. Vooral voor promotie kan dit een ideale manier zijn. Voor mij is het in ieder geval zijn geld waard geweest! Nog steeds worden de social lockers elke week gebruikt. Mijn Facebookpagina groeit gestaag, ook wanneer ik een week of twee helemaal niks nieuws plaatst.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen