Wat is een Membershipsite?

Wat is een Membershipsite?

Een membershipsite is een site waarop een doelgroep zich op kan abonneren, vaak in ruil voor een periodieke financiële vergoeding. Deze constructie maakt een membershipsite uitstekend geschikt om cursussen of video trainingen online te verstrekken. Het is immers een goede manier voor kennis overdracht. Het kost wat tijd om een membership site op te bouwen, maar daarna is het een mogelijkheid om (relatief) passief inkomsten te genereren uit de site.

7 tips voor een succesvolle Membersite

Tonny Loorbach geeft 7 tips waarmee je zelf een ideale online business kunt creëren waarmee je voor wederkerende inkomsten zorgt. Middels het verkopen van digitale programma's zoals online cursussen, trainingen en e-learning via een ledensite/membersite kun je een volledig automatische business opzetten en zelfs je eigen lidmaatschap starten.
Tip: Download ook het gratis e-book over succesvolle memberships van Tonny 
Het doel van de site is om de content af te schermen zodat niet iedereen er toegang erop heeft. Er moet ingelogd worden om toegang tot de content te krijgen. Dit is vanzelfsprekend noodzakelijk om zo inkomsten te halen uit de site, anders is de content voor iedereen toegankelijk.

Hoe maak je een Membership site / Ledensite?

De stappen om een membership site te maken zijn eenvoudig. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met ons Huddle systeem. Huddle

Wordpress Membersite?

Mocht je niet met Huddle werken dan kun je bijvoorbeeld WordPress gebruiken. Het is niet verstandig om deze in de huidige website te doen, om conflicten en traagheid (sitespeed) te voorkomen. Installeer WordPress daarom op een subdomein. Er komt automatisch een standaard WordPress thema op te staan. Om deze persoonlijker te maken is het natuurlijk mogelijk om deze aan te passen. Er zijn hiervoor diverse (gratis) WordPress thema's beschikbaar.

Membersite afschermen            

Om het voor elkaar te krijgen dat niet iedereen toegang heeft, moet je de website afschermen. Door deze stap heeft de gebruiker nu een geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen, die hij verstrekt krijgt na de financiële vergoeding. Hiervoor moet je gebruik maken van een membership plug-in. “Wishlist member” is de meest gebruikte Wordpress plug-in voor deze doelstelling. Met zowel Huddle als met deze plug-in is het mogelijk om membership-levels aan te maken. Dit kan handig zijn om een gedeeltelijke toegang tot de site te verlenen bij meerdere aanbiedingen.

Video’s op je Ledensite?

Om video's (bijvoorbeeld als er video trainingen op de site staan) af te schermen, is Vimeo is beter alternatief dan YouTube. Ook deze dienst is makkelijk in gebruik, is eenvoudig in te stellen en er zijn zeer veel mogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk om in te stellen waar de video's vertoond mogen worden en waar niet.

Niet genoeg content voor een Membersite?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down