arrow_drop_up arrow_drop_down
4 september 2018 

Snel een online programma maken met WordPress? Lees eerst mijn tips!

Ik kan niet ophouden met praten (oké, schrijven) over het maken van online cursussen en programma's. Ik vind het zo tof! Wil jij op korte termijn ook beginnen met het maken van een online cursus in WordPress? Lees dan eerst mijn tips & adviezen.

01. Het is géén get-rich-quick manier

Het klinkt zo makkelijk… Je zet een online cursus live en vervolgens komen er allemaal mensen die jouw cursus gaan kopen. En omdat het allemaal automatisch gaat, verwacht je natuurlijk ook dat je in no time rijk wordt.

Think again. Waar komen die mensen vandaan die dit zogenaamd allemaal gaan kopen? Hoe trek je die doelgroep naar je toe? Dat gaat (helaas!) echt niet vanzelf. Je zal een publiek moeten opbouwen en meestal kost dit veel tijd (en/of veel geld). Kun je op korte termijn veel verdienen? Tuurlijk! Maar dat is eerder uitzondering op de regel.

02. Kies de juiste tools voor je online cursus

Ben je echt een technische leek? Is ontwerpen totaal niet jouw ding? Heb je een klein budget en wil je eigenlijk het liefst je online cursus zélf opzetten? Maar wil je wél dat het er goed uit komt te zien? Dan wordt het best lastig om een systeem te vinden die aan al deze eisen en wensen voldoet.

Of toch niet…? Lees snel verder ;)

03. Besteed meer tijd aan je content dan aan het systeem

Echt. Dát is jouw expertise, toch? De kennis en de vaardigheden waarmee jij de content gaat maken voor jouw online cursus. Dáár moet al jouw tijd en liefde in worden gestopt. En niet in het bouwen van een ingewikkeld technisch systeem.

04. Gebruik gevarieerde content

Niemand wil alleen maar tekst lezen. En niemand wil alleen maar video's kijken. Combineer verschillende content types om ervoor te zorgen dat je content niet saai wordt voor de klanten. Zet eventueel ook interactieve content in. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk ;)

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
jan naber
Door

jan naber

op 6 January 2020

Dag Sandra, ik wil graag een evenementen-plugin voor een wordpress-websites. de functies: - aanbieders van cursussen kunnen zelf hun evenement op plaatsen. (be)zoekers kunnen zoeken op: - categorie - aanbod (4 soorten cursussen): - datum - locatie (bv afstand tot hun woonplaats of postcode. heb je hiervoor suggesties en uitvoeringsmogelijkheden? vr groet -Jan Naber

Reactie plaatsen