hoe-kom-je-aan-een-goed-product-om-te-verkopen-1

Hoe kom je aan een goed product om te verkopen?

Geld verdienen via het internet begint met het aanbieden van een goed product want immers; als je geen product hebt dan kun je dat ook niet verkopen en als je niks verkoopt dan kun je ook niks verdienen. Nu is dat een dijk van een open deur maar toch zijn er veel ondernemers die de kern van deze mooie stelling nog niet helemaal in praktijk weten te krijgen. Geen paniek voor de minder gefortuneerde ondernemers zonder product, ik zal in dit artikel trachten duidelijk te maken hoe je aan een goede product komt!

Ik heb hier laatst ook iets over geschreven in een artikel waarin ik heb laten zien hoe je aan een goede niche en doelgroep komt. Nog heel even kort die eerste 2 stappen voordat ik over het product begin:

Stap 1: De markt

Het begint met het vaststellen in welke markt jij je wilt begeven. In mijn geval is dit de internet marketing markt om mijn eigen business maar even als voorbeeld te nemen. Lees hierover meer in mijn artikel over het opstellen van een marketingstrategie.

Stap 2: De doelgroep binnen die markt

Wanneer je weet welke markt in je wilt gaan dan stel je een doelgroep vast.  Je doelgroep is een bepaalde groep mensen met een probleem wat jij als ondernemer kunt oplossen. In mijn geval is mijn doelgroep: Ondernemers die meer succes willen behalen op het internet (zoals meer bezoekers, hoger in Google, betere conversie enzovoorts).

Stap 3: Jouw oplossing voor hun probleem…

Nu komen we bij de kern van het eerder genoemde principe: het aanbieden van een product. Het is aan jou als ondernemer om mensen van A naar Beter te helpen. Zodoende moet je eerst in kaart hebben hoe situatie A er uit ziet en hoe situatie B er uit ziet.  Ik heb dat eerder op mijn blog wel eens zo weergegeven:

Niche kiezen

Je ziet hier dat jij de oplossing bent voor een concreet probleem welke de weg van de huidige naar de gewenste situatie blokkeert. In mijn geval:

Situatie A: Mensen hebben geen goede website
Situatie B: Mensen hebben wel een goede website

Klein verschil in tekst, wereld van verschil in resultaat…

Welke oplossingen kun je bieden?

Een oplossing kan van alles zijn maar als ik het een beetje samenvat van alles wat ik de afgelopen jaren aan informatieproducten voorbij heb zien komen dan kom ik op dit rijtje:

 • Digitale producten (zoals een e-book)
 • Online diensten
 • Software
 • Coaching / consultancy
 • Workshops / seminars
 • Lidmaatschap / trainingsprogramma
 • Forums

Naast informatieproducten heb je natuurlijk ook nog de gewone fysieke producten waarvan ik geen overzicht zal maken want dat zouden duizenden pagina’s worden maar hier heb je vast zelf een beeld bij. Samenvattend: Alles wat je in de winkel kunt kopen (of bij voorkeur iets wat je nog nergens anders kunt kopen, dan heb je een gat in de markt). Meer over een gat in de markt:

Hoe kom je aan een product?

Dat kan op 3 manieren:

 1. Zelf maken! (voorkeur)
 2. Producten van een ander verkopen via dropshipping
 3. Producten van een ander verkopen via affiliate marketing

In feite maakt het niet zoveel uit welke je van de 3 kiest als je maar 1 ding goed beseft:

Welke van de 3 je ook kiest, zorg dat je jouw EIGEN business hebt, dus een EIGEN website met een EIGEN achterban en een EIGEN positionering naar die achterban.

Als je dat hebt dan heb je een goede business, hoe je feitelijk gezien de euro’s verdiend is helemaal aan jou de keuze. Dat maakt ook niet uit omdat je zelf te allen tijde de keuze hebt wat je aan je achterban aanbiedt!

Affiliate Marketing en dropshipping

Ik ben niet zo’n fan van geld verdienen als affiliate als dat je enigste model is. Je bent dan namelijk constant aan het bouwen aan andermans business zonder dat je zelf iets voor de lange termijn opbouwt. Geld verdienen als affiliate vanuit je eigen business is echter geen punt. Door je eigen achterban op te bouwen ben je dan echter niet volledig afhankelijk van anderen:

affiliate partners

Met dropshipping hetzelfde. Als jij zelf een goede webwinkel hebt opgebouwd die hoog scoort in de zoekmachines (SEO) dan heb je veel meer over je eigen succes te zeggen. Goed, ik dwaal af van mijn punt…

Samenvattend

 1. Bedenk een praktische oplossing voor een concreet probleem van jouw doelgroep waarmee je deze doelgroep van A naar B kunt helpen.
 2. Ga vervolgens kijken of jij dit product zelf kunt leveren of dat je daarvoor met iemand anders samenwerkt (affiliate of dropshipping).

Welke van de 3 je ook kiest, zorg ervoor dat je zelf een goede website opzet waarmee je jouw doelgroep bereikt zodat je ook een eigen achterban opbouwt.