3 redenen om je webshop te maken met SaaS software

03 februari 2022

Veel retailers beseffen nog niet wat een webshop kan betekenen voor de afzet. Ze houden het bij de fysieke winkel en lopen daardoor veel potentiële sales mis. Een veel gehoorde reden is dat ze het lastig vinden om een webshop te beginnen. Echter, een webshop maken met SaaS webshop software is een fluitje van een cent. In deze blog lees je 3 redenen om voor SaaS webwinkel software te kiezen.

Wat is webshop software?

Zodra je begint met een webshop, moet je aan een hoop zaken denken. Bijvoorbeeld: hoe wil je dat jouw webshop eruit komt te zien? En: hoe zorg je ervoor dat klanten producten kunnen bestellen? Door gebruik te maken van webshop software wordt het makkelijker om je webshop op te zetten. De software zal je helpen bij het ontwerpen en onderhouden van je online winkel. Andere mogelijkheden van een webshop programma zijn het afhandelen van orders en het aantrekken van potentiële klanten.

Kort gezegd zijn er twee soorten webshop software, namelijk open source webshop software en SaaS webshop software.

Open source webwinkel software

Open source webshop software is een gratis programma waarin je een webshop kunt maken en beheren. Met name grote webshops maken gebruik van open source webshop software zoals Magento en Opencart. Hiervoor moet je wel beschikken over de nodige technische kennis en tijd. Dat komt, omdat je bij open source software zelf je webshop moet ontwerpen. Hiervoor dien je kennis te hebben over de code van je webshop. Daarnaast kost het ontwerpen en opzetten van de webshop enige tijd of je moet een programmeur inschakelen die dit voor je doet. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee.

SaaS webshop software

SaaS webshop software is een betaalde software met ondersteuning. Je betaalt maandelijks een bedrag aan de leveranciers en in ruil daarvoor zorgen zij voor support en service. Je maakt en beheert je webshop dan via een online omgeving in de cloud. De softwareleverancier zorgt er onder meer voor dat jij:

  • de webshop kunt maken met een kant en klaar ontwerp. Het enige dat jij hoeft te doen is je producten toevoegen, foto’s plaatsen en teksten toevoegen
  • bestelprocessen en betalingsmethoden kunt instellen
  • de orders kunt verwerken in de software

Je kunt dus direct aan de slag met jouw webwinkel.

Altijd en overal aan de slag met jouw webshop

Het belangrijkste voordeel van SaaS webshop software is dat het erg gebruikersvriendelijk is. Daarom is de software ook niet verbonden aan een specifiek apparaat. Je kunt aan jouw webshop werken vanaf meerdere apparaten. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een desktop, tablet of smartphone met daarop de webshop software. Vervolgens is het een kwestie van inloggen, voordat je aan de slag kunt met jouw webshop waar en wanneer je maar wilt.

Doordat SaaS software een online dienst is, staan jouw gegevens altijd veilig opgeslagen in de cloud. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de data van jouw webshop als, bijvoorbeeld, je desktop crasht.

Automatisering door software integratie

Door verschillende administratieve software aan elkaar te koppelen, kun je profiteren van automatisering van bepaalde processen. Wanneer je naast je webshop ook een fysieke winkel hebt, is het handig om een koppeling te maken met kassa software. Wanneer een product wordt verkocht in je fysieke winkel, wordt de voorraad van een product ook verwerkt in je webshop. Zo voorkom je dat je bestellingen moet annuleren omdat de voorraad niet up-to-date was. Kortom, je loopt geen omzet meer mis en voorkomt een negatieve ervaring van webshop klanten.

Het is ook erg handig om je webshop te koppelen aan je boekhoudsoftware. Daardoor worden alle bestellingen automatisch verwerkt in je boekhouding. Dit betekent dat de administratie op orde blijft zonder handmatige invoer. Door het schrappen van handmatige taken vermijd je fouten en bespaar je een hoop tijd. Wanneer jij een factuur stuurt vanuit de boekhoudsoftware, wordt deze automatisch verwerkt in je boekhouding. Zodra de factuur betaalt is, matcht de software de bijbehorende online verkoop. Jij hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken.

Je webshop is altijd up-to-date met SaaS software

Als je gebruik maakt van SaaS webshop software, kun je rekenen op de service van het bedrijf waar je de software huurt. Dit houdt ook in dat zij ervoor zorgen dat jouw webshop voorzien is van de nieuwste updates. Je hoeft je dus niet bezig te houden met het up-to-date houden van de software of het ontwikkelen van nieuwe features en mogelijkheden. Daardoor heb jij meer tijd over om je te focussen op andere taken binnen jouw webshop. Bijvoorbeeld het trekken van zoveel mogelijk bezoekers dankzij een goede online marketing strategie.

Maak snel je eigen webshop met SaaS software

Iedereen kan een webshop maken, daar komen tegenwoordig geen ingewikkelde processen meer bij kijken. Als je overstapt op SaaS webshop software, profiteer je van kant en klare design templates. Deze templates hoef je vervolgens alleen te vullen met afbeeldingen en tekst. Bedenk van te voren wel goed aan welke eisen het template moet voldoen en wat de look en feel moet zijn. Dit helpt je bij de keuze. Als je eenmaal een template hebt gevonden kun je direct aan de slag met het bouwen van je webshop. Een webshop maken kan nu iedereen!