Geld te verdienen met Google Ads? 5 Tips

Als je ergens op het internet nog steeds veel geld mee kunt verdienen dan is het wel Google Ads. Met Ads kun je zoals je vast wel weet razendsnel gigantische hoeveelheden bezoekers naar je website krijgen. Je moet daar weliswaar wel voor betalen maar als je het slim aanpakt dan levert het je standaard meer op dan dat het je kost. In dit artikel heb ik 5 eenvoudige manieren voor je op een rijtje gezet om geld te verdienen met Google Ads.

Hoe verdien je geld met Google Ads?

Ten eerste moet je er natuurlijk wel verstand van hebben, Google Ads is vrij ingewikkeld als je er nog nooit mee hebt gewerkt maar als je er eenmaal een beetje inkomt dan komt die kennis al heel snel. Lees je in ieder geval even goed in over de Google Slap en over de Kwaliteitsscore. Ik heb enkele methoden voor je op een rijtje gezet:

 1. Adverteer naar een salespage waarop je een product aanbiedt
 2. Adverteer als affiliate naar andermans product in ruil voor commissie
 3. Adverteer naar een opt-in pagina en ga e-mail marketing doen
 4. Ga Ads doen voor anderen tegen betaling
 5. Wordt een Ads consultant/coach voor bedrijven

Adverteren naar een salespage

Wanneer je zelf een product hebt, bijvoorbeeld een e-book, dan kun je dat verkopen via een salespage. Een salespage is een pagina waarop je jouw product verkoopt en waar de bezoeker ook niets anders kan doen dan kopen of weggaan. Je kunt rechtstreeks naar zo'n salespage adverteren met Google Ads. Zorg er dan voor dat je jouw conversieratio meet, anders weet je niet of je winstgevend of verliesgevend bent. Je kunt beetje bij beetje aan de hand van Splittesten je resultaten verbeteren en dus ook meer gaan verdienen. Uiteindelijk moet het zo zijn dat je voor elke euro die je in Ads stopt meer dan 1 euro terug verdiend. Dan kan het ook ineens heel hard gaan. Stel nou dat je uiteindelijk zover hebt doorgetest dat je standaard elke euro die je in Ads steekt verdubbeld aan de hand van de verkopen die uit die ene euro ontstaan, dan krijg je na 20x verdubbelen dit:

 1. 1 euro
 2. 2 euro
 3. 4 euro
 4. 8 euro
 5. 16 euro
 6. 32 euro
 7. 64 euro
 8. 128 euro
 9. 256 euro
 10. 512 euro
 11. 1.024 euro
 12. 2.048 euro
 13. 4.096 euro
 14. 8.192 euro
 15. 16.384 euro
 16. 32.768 euro
 17. 65.536 euro
 18. 131.072 euro
 19. 262.144 euro
 20. 524.288 euro
 21. 1.048.576 euro

Hoe word je dus rijk? Simpel: leer om te verdubbelen, als jij van 1 euro 2 euro kunt maken met Ads dan kun je dus ook van 1 euro een miljoen euro maken. In alle eerlijkheid klinkt dit wel erg mooi zo en het zal ook niet gemakkelijk zijn om dit voor elkaar te krijgen maar de theorie klopt, het is dus wel degelijk mogelijk!

Adverteren als Affiliate

Mocht je nu zelf geen product hebben (wat erg jammer is) dan kun je altijd nog affiliate marketing gebruiken en zodoende affiliate worden van andermans product. Ga simpelweg naar PayPro en kijk in het productoverzicht naar interessante producten om te promoten. Je kunt dan bijvoorbeeld een pagina maken met een artikel of klantenervaring van dat product maken met jouw affiliatelinkje eronder. Je kunt dan vanuit Ads gaan adverteren naar die pagina. Je investeert dan in Ads, de bezoekers die je daarmee krijgt gaan naar jouw website, een percentage daarvan klikt op je affiliatelink, daarvan koopt een percentage het product wat je promoot en dat levert je weer geld op. Ook hier weer kun je doortesten tot het winstgevend is.

Adverteren naar een opt-in pagina

Je kunt ook in Ads adverteren naar een zogenaamde opt-in pagina. Daarmee verzamel je e-mailadressen op een mailinglijst zodat je vervolgens e-mail marketing kunt gaan toepassen. Je kunt aan zo'n mailinglijst weer producten promoten, die van jezelf of als affiliate die van iemand anders.

Ads doen voor anderen

Een heel andere kant van rijk worden met Google Ads is om dit voor anderen te gaan doen. Veel mensen weten niet hoe Ads precies werkt, zijn er niet goed in of hebben er überhaupt geen zin in. Voor die mensen kun jij Ads gaan doen in ruil voor betaling, bijvoorbeeld in ruil voor een percentage van de omzet die je via Ads voor ze doet.

Ads Consultant worden

Als je wel veel verstand hebt van Google Ads maar er niet de hele dag zelf mee bezig wilt zijn dan kun je natuurlijk altijd consultant of coach worden van een ondernemer of een bedrijf. Veel bedrijven zitten te springen op Ads specialisten en wanneer jij hier goed in bent kunt je dus hoge prijzen vragen in ruil voor advies en begeleiding.