arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2011 

Hoe kom je aan een goed product om te verkopen?

Geld verdienen via het internet begint met het aanbieden van een goed product want immers; als je geen product hebt dan kun je dat ook niet verkopen en als je niks verkoopt dan kun je ook niks verdienen. Nu is dat een dijk van een open deur maar toch zijn er veel ondernemers die de kern van deze mooie stelling nog niet helemaal in praktijk weten te krijgen. Geen paniek voor de minder gefortuneerde ondernemers zonder product, ik zal in dit artikel trachten duidelijk te maken hoe je aan een goede product komt!

Ik heb hier laatst ook iets over geschreven in een artikel waarin ik heb laten zien hoe je aan een goede niche en doelgroep komt. Nog heel even kort die eerste 2 stappen voordat ik over het product begin:

Stap 1: De markt

Het begint met het vaststellen in welke markt jij je wilt begeven. In mijn geval is dit de internet marketing markt om mijn eigen business maar even als voorbeeld te nemen. Lees hierover meer in mijn artikel over het opstellen van een marketingstrategie.

Stap 2: De doelgroep binnen die markt

Wanneer je weet welke markt in je wilt gaan dan stel je een doelgroep vast.  Je doelgroep is een bepaalde groep mensen met een probleem wat jij als ondernemer kunt oplossen. In mijn geval is mijn doelgroep: Ondernemers die meer succes willen behalen op het internet (zoals meer bezoekers, hoger in Google, betere conversie enzovoorts).

Stap 3: Jouw oplossing voor hun probleem…

Nu komen we bij de kern van het eerder genoemde principe: het aanbieden van een product. Het is aan jou als ondernemer om mensen van A naar Beter te helpen. Zodoende moet je eerst in kaart hebben hoe situatie A er uit ziet en hoe situatie B er uit ziet.  Ik heb dat eerder op mijn blog wel eens zo weergegeven:

Niche kiezen

Je ziet hier dat jij de oplossing bent voor een concreet probleem welke de weg van de huidige naar de gewenste situatie blokkeert. In mijn geval:

Situatie A: Mensen hebben geen goede website
Situatie B: Mensen hebben wel een goede website

Klein verschil in tekst, wereld van verschil in resultaat…

Welke oplossingen kun je bieden?

Een oplossing kan van alles zijn maar als ik het een beetje samenvat van alles wat ik de afgelopen jaren aan informatieproducten voorbij heb zien komen dan kom ik op dit rijtje:

 • Digitale producten (zoals een e-book)
 • Online diensten
 • Software
 • Coaching / consultancy
 • Workshops / seminars
 • Lidmaatschap / trainingsprogramma
 • Forums

Naast informatieproducten heb je natuurlijk ook nog de gewone fysieke producten waarvan ik geen overzicht zal maken want dat zouden duizenden pagina's worden maar hier heb je vast zelf een beeld bij. Samenvattend: Alles wat je in de winkel kunt kopen (of bij voorkeur iets wat je nog nergens anders kunt kopen, dan heb je een gat in de markt). Meer over een gat in de markt:

Hoe kom je aan een product?

Dat kan op 3 manieren:

 1. Zelf maken! (voorkeur)
 2. Producten van een ander verkopen via dropshipping
 3. Producten van een ander verkopen via affiliate marketing

In feite maakt het niet zoveel uit welke je van de 3 kiest als je maar 1 ding goed beseft:

Welke van de 3 je ook kiest, zorg dat je jouw EIGEN business hebt, dus een EIGEN website met een EIGEN achterban en een EIGEN positionering naar die achterban.

Als je dat hebt dan heb je een goede business, hoe je feitelijk gezien de euro's verdiend is helemaal aan jou de keuze. Dat maakt ook niet uit omdat je zelf te allen tijde de keuze hebt wat je aan je achterban aanbiedt!

Affiliate Marketing en dropshipping

Ik ben niet zo'n fan van geld verdienen als affiliate als dat je enigste model is. Je bent dan namelijk constant aan het bouwen aan andermans business zonder dat je zelf iets voor de lange termijn opbouwt. Geld verdienen als affiliate vanuit je eigen business is echter geen punt. Door je eigen achterban op te bouwen ben je dan echter niet volledig afhankelijk van anderen:

affiliate partners

Met dropshipping hetzelfde. Als jij zelf een goede webwinkel hebt opgebouwd die hoog scoort in de zoekmachines (SEO) dan heb je veel meer over je eigen succes te zeggen. Goed, ik dwaal af van mijn punt…

Samenvattend

 1. Bedenk een praktische oplossing voor een concreet probleem van jouw doelgroep waarmee je deze doelgroep van A naar B kunt helpen.
 2. Ga vervolgens kijken of jij dit product zelf kunt leveren of dat je daarvoor met iemand anders samenwerkt (affiliate of dropshipping).

Welke van de 3 je ook kiest, zorg ervoor dat je zelf een goede website opzet waarmee je jouw doelgroep bereikt zodat je ook een eigen achterban opbouwt.

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Stijn Zeeman
Door

Stijn Zeeman

op 18 April 2011

"Ik ben niet zo’n fan van geld verdienen als affiliate als dat je enigste model is. Je bent dan namelijk constant aan het bouwen aan andermans business zonder dat je zelf iets voor de lange termijn opbouwt." Sterk inzicht van je Tonny. Veel ondernemers vergeten dat. Ze vergeten een echte band (voor de lange termijn) op te bouwen hun doelgroep. Terwijl dat juist zo krachtig is en als je over die kritische massa heen bent, gaat het ook steeds soepeler. Hartelijke groeten, Stijn

James
Door

James

op 18 April 2011

De titel van dit artikel klinkt interessant. Ben benieuwd wat je kan leren van dit artikel. Heb nog geen tijd om het te lezen. Ik denk dat een e-book een goed product is om te verkopen op internet. Je kan het zelf in een paar dagen maken- - en het levert 100% winst op. Het schrijven van een e-book is net alsof je tegen iemand staat te praten en terwijl je dat doet, deel je je kennis. Je hoeft geen schrijver te zijn van beroep. Iedereen kan dit. Kudo's voor die afbeelding, Tonny. "buy my shit" ha ha. Ik vraag me af hoeveel euro's die Amerikanen omzetten door zo'n fantastische knop te gebruiken.

Rob
Door

Rob

op 20 April 2011

Nu wat als je een beginnende ondernemer bent die weliswaar al zeker is van een degelijk product,en toch maar niet het gewenste resultaat na 3 maanden behaald? Bvb hoe geraak je aan meer bezoekers? Is www.bezoekerskopen.be een optie? groeten Rob

Cheyenne
Door

Cheyenne

op 10 May 2016

Liever 5 kopende bezoekers per dag dan 100 bezoekers die niks kopen. Ik spreek uit ervaring. Mijn webshop scoort hoog qua bezoekersaantallen maar verkopen lukt op zich niet echt zo goed als verwacht.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 April 2011

@Rob, nee daar heb je niks aan, weggegooid geld. Bezoekersaantallen zijn helemaal niet interessant, het gaat om gerichte bezoekers die jou zoeken en waar je vervolgens ook nog iets mee moet doen. Als je meer bezoekers wilt, ga dan kijken naar SEO, social media en Adwords.

nico
Door

nico

op 14 February 2013

wie kan mijn helpen mijn producten te vermarkten? gwlieve via mail te reageren groet

Anne-Mary
Door

Anne-Mary

op 11 May 2016

Jammer dat hier dropshipping in een negatief daglicht wordt neergezet mbt achterban. Je kunt wel dégelijk dmv dropshipping je eigen achterban creëeren en behouden als je goede afspraken maakt met je dropshipleverancier. Verder goede tips hier en daar, bedankt!

Huseyin Gurbuz
Door

Huseyin Gurbuz

op 10 November 2016

Handige tips. Bedankt daarvoor. Ben aan het overwegen om een webshop te beginnen, maar weet nog niet hoe.

Reactie plaatsen