arrow_drop_up arrow_drop_down
23 december 2013 
in Twitter

Nieuwe Twitter functie: twitter emergency alerts

Op donderdag 19 december heeft Twitter een nieuwe functie toegevoegd aan zijn platform, de Twitter emergency Alerts. Deze functie heeft Twitter getest sinds september en het moment is aangebroken dat deze nieuwe functie wereldwijd uitgerold wordt.

1

Maar wat houdt deze nieuwe functie nou precies in? In geval van nood kunnen de betrokken instanties tweeten dat er wat gaande is, deze tweets zien er dan niet normaal uit, maar oranje, en ze verschijnen als een soort popup op je tijdlijn.

2

Twitteraccounts van instanties zoals bijvoorbeeld het Rode kruis in Amerika maken hier al gebruik van, echter dit gaat niet vanzelf, deze instanties moeten zich voor deze dienst aanmelden bij Twitter. Mocht je deze alerts willen ontvangen, dan moet je wel de betreffende accounts gaan volgen.

3

Wereldwijd wordt er momenteel in 7 landen door ruim 120 instanties gebruik gemaakt van deze functie, in Nederland hebben wij nog geen instanties kunnen vinden die hier gebruik van maken, ook niet het Nederlandse zusje van het Rode Kruis .

Echter zal het een kwestie van tijd zijn, totdat ook Nederlandse instanties gebruik gaan maken van deze functie, welke in mijn ogen een toevoeging is voor het social media platform Twitter. Wij gaan deze ontwikkeling in Nederland in de gaten houden, en zodra er Nederlandse instanties zijn die hiermaa (gaan) werken dan zullen wij hun bevindingen met jullie delen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.
Reactie plaatsen