TikTok stories
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
04/15/2022
1 min
0

TikTok breidt de pilot van de Stories-functie uit

04/15/2022
1 min
0

TikTok breidt de pilot van zijn Stories-functie uit. De functie wordt sinds afgelopen zomer getest.

Net als een Instagram story, blijven TikTok Stories voor 24 uur online staan, totdat ze automatisch worden verwijderd. Je bekijkt Stories op TikTok door een TikTok-profiel te bezoeken en op de profielfoto te tikken. Ook verschijnen Stories op de Voor Jou-pagina.

Nadat je een story post op TikTok kun je zien hoeveel mensen het bekeken hebben. Anders dan op Instagram kun je echter niet zien wie je story hebben gezien. Wel kun je een story liken en een reactie achterlaten. Deze reactie is niet openbaar, maar wordt als privébericht verstuurd.

Om een story te posten, klik je op de ‘Post’ knop in de navigatiebar onderaan je scherm. Vervolgens kun je onder de camera-knop selecteren of je een foto of video wilt opnemen. Story-video’s hebben dezelfde  bewerkingsmogelijkheden als normale TikTok videos. Zo kun je onder meer reageren op comments en filters toevoegen. Foto’s werken net wat anders: zo kun je bijvoorbeeld geen opnametijd instellen. Wel kun je ook bij foto’s muziek toevoegen en effecten gebruiken.

TikTok Stories screenshot


Nog niet alle gebruikers hebben toegang tot de functie. Als je de functie nog niet hebt, kun je ook de stories van andere gebruikers niet zien.

“Momenteel breiden we een pilot test uit, waarmee creators extra formaten kunnen gebruiken om hun creatieve ideeën tot leven te wekken binnen de TikTok community”, zegt een TikTok woordvoerder over de verdere uitrol van TikTok Stories.

Bron: TechCrunch

Reacties