Instagram DM
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
05/20/2022
2 min
0

Instagram verbetert de DM inbox met functies voor het delen van muziek, statussen, polls, stille berichten en meer

05/20/2022
2 min
0

Instagram rolt een handvol nieuwe DM-functies uit. Met deze stap maakt het platform de belofte waar om in 2022 een significante upgrade te geven aan de DM-inbox. Het wordt onder andere mogelijk om muziek te delen, stille berichten te versturen, te bekijken wie er online is om te chatten en te reageren op berichten terwijl je door je feed scrollt.

Volgens Instagram is de update onderdeel van een groter plan om de manier waarop gebruikers met elkaar communiceren via het platform te verbeteren. De functie komt vlak na de introductie van de chronologische Instagram-feeds, waarmee gebruikers posts kunnen bekijken zonder dat een algoritme de volgorde bepaalt.

Na de chronologische feeds richt Instagram de aandacht dus op de inbox. Instagram introduceert de volgende functies:

  • Muziek delen: Instagram integreert met Apple Music, Amazon Music en binnenkort ook Spotify. Met deze functie kun je 30-seconde previews van een nummer sturen via de chat.
  • Reageren tijdens het browsen: De app maakt het mogelijk om te reageren op een bericht terwijl je door je Feed scrolt. Je hoeft niet je inbox apart te openen en raakt hierdoor niet kwijt waar je gebleven was met scrollen.
  • Snel verzenden: Door de Share-knop ingedrukt te houden kun je een post snel delen naar je vrienden
  • Status: Bovenaan je inbox kun je zien wie er beschikbaar is om mee te chatten. Het werkt op een vergelijkbare manier als Facebook Messenger.
  • Stille berichten: Je kunt ervoor kiezen om een bericht te sturen naar vrienden zonder dat je hen lastig valt. Bijvoorbeeld als je weet dat ze bezig zijn of slapen. Om dit te doen, voeg je ‘@silent’ toe aan je bericht.
  • Lo-fi chat thema: Dit nieuwe thema is ontworpen om gesprekken persoonlijker te laten voelen. Je kunt op dit moment kiezen tussen een cityscape en katten-thema.
  • Polls: Via de Poll-sticker kun je een poll toevoegen aan een groepschat

Nieuwe Instagram functies screenshot

Voor sommige van de nieuwe functies moet je eerst upgrade naar de vernieuwde messaging ervaring die in het najaar van 2020 werd geïntroduceerd. Sommige functies vereisen namelijk cross-app communicatie tussen Instagram en Messenger.

Als onderdeel van deze verbetering kreeg de Instagram inbox een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om de kleur van een chat te veranderen, te reageren met emoji’s en samen video’s te bekijken. Instagram bevestigt dat het delen van muziek, het nieuwe chat thema en de quick-send functies alleen werken als je gebruik maakt van de verbeterde messaging ervaring.

De DM-update volgt nadat Instagram in december 2021 heeft besloten te stoppen met zijn berichtenapp Threads. Destijds kondigde het bedrijf plannen aan om de unieke functies van Threads naar de normale Instagram app te brengen.

DM’s zijn belangrijk focuspunt voor Instagram

Berichtenfuncties zijn een van de belangrijkste focuspunten van Instagram in 2022. Andere prioriteiten zijn video, bediening van het platform en verdienmodellen voor creators. In december 2021 verkondigde Instagram baas Adam Mosseri dat Instagram niet langer een app is voor het delen van foto’s.

“Het sturen van berichten is de voornaamste manier waarop mensen online connecten”, beweert Mosseri. “We geloven dat Instagram de beste plaats kan zijn voor mensen om te connecten met vrienden over hun interesses. Instagram wil het feit dat berichten sturen de voornaamste communicatievorm is omarmen”, aldus Mosseri.

De Instagram inbox is niet het enige messaging-product van Meta dat deze maand een update krijgt. Eerder deze maand introduceerde Messenger al een nieuwe @everyone functie die alle deelnemers in een chat een melding stuurt dat er een nieuw bericht is. Ook kreeg Messenger nog andere sneltoetsen, zoals een /silent functie, vergelijkbaar met de @silent toevoeging in Instagram. Ondertussen kreeg ook WhatsApp een update: de spraakberichten hebben een upgrade gekregen.

Bron: TechCrunch

Reacties