facebook reels inplannen
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
09/19/2022
2 min
0

Meta introduceert een nieuwe manier om Facebook Reels in te plannen

09/19/2022
2 min
0

Meta komt met een nieuwe manier om Facebook Reels vooraf in te plannen met een nieuwe functie in Studio Voor Makers. Studio Voor Makers is beschikbaar voor iedereen met een Facebookpagina. De tool maakt het mogelijk om Reels in te plannen door drie simpele stappen te volgen.

Zo plan je Reels in op Facebook

Stap één: upload de video

De eerste stap om Facebook Reels in te plannen, is inloggen in je Studio Voor Makers. Heb je deze tool nog nooit gebruikt? Je kunt inloggen met dezelfde inloggegevens die je gebruikt voor je Facebookpagina. Er zijn geen extra stappen nodig om je aan te melden.

Klik vervolgens op ‘Reel maken’ in het hoofdscherm van de Studio Voor Makers. De naam van de knop is wat misleidend, omdat je de content niet maakt binnen de Studio Voor Makers. Je moet de video van tevoren maken en uploaden vanaf je computer.

create reel screenshot

Idealiter upload je een verticale video van maximaal 60 seconden lang. Je kunt ook een ander videoformaat uploaden en deze in de volgende stap optimaliseren.

Stap twee: optimaliseer de video

Nadat je een video hebt geüpload, kun je hem in de Studio Voor Makers optimaliseren voor Facebook Reels. Als je video al verticaal is en 60 seconden of korter duurt, kun je deze stap overslaan.

Je kunt horizontale video’s aanpassen tot ze verticaal of vierkant zijn. Studio Voor Makers laat aan de zijkant van het scherm een preview van de video zien. Zo zie je hoe de video eruit ziet in zijn nieuwe vorm.

Tevreden met hoe de video eruit ziet in het Reels formaat? Dan kun je door naar de volgende stap.

Stap drie: plan een video in als Facebook Reel

In de derde en laatste stap voeg je een caption toe en kies je een datum en tijd waarop de Reel moet worden gepubliceerd. Je kunt er ook voor kiezen om de video meteen te publiceren.

Heb je nog geen specifieke datum in gedachten om de Reel online te plaatsen? Dan kun je de video in deze stap ook opslaan als draft.

Nadat je een Reel hebt gepubliceerd kun je de prestaties ervan bijhouden via de Creator Studio.

Hoe zit het met Instagram Reels?

Instagram Reels zijn een belangrijke focus voor Meta. Er is bewijs dat Meta ook bezig is om native planmogelijkheden toe te voegen voor Instagram.

App-onderzoeker Alessandro Paluzzi documenteert de ontwikkeling van de native planmogelijkheden in Instagram. Hij deelt zijn bevindingen via een Twitter thread.

Paluzzi’s meest recente toevoeging aan de thread laat zien hoe Instagram bezig is met een manier om zowel posts als Reels te plannen via de app.

Het is nog niet bekend wanneer deze functie beschikbaar wordt. De kans is echter groot dat het er snel aankomt, gezien de sterke focus van Meta op Reels.

Bron: SearchEngineJournal

Reacties