Instagram automatische captions header
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
03/14/2022
2 min
0

Instagram introduceert automatisch gegenereerde captions voor video’s

03/14/2022
2 min
0

Instagram komt met automatisch gegenereerde captions voor video’s op het platform. Tot nu toe moesten creators handmatig captions toevoegen aan hun video’s. Volgens Instagram maakt de toevoeging van bijschriften het platform toegankelijker voor doven en slechthorenden. Ook is de nieuwe functie handig voor gebruikers die graag video’s kijken zonder geluid. Deze lancering komt als een reactie op TikTok, die in april 2021 een vergelijkbare functie toevoegde.

Instagram automatische captions

Automatisch gegenereerde captions worden beschikbaar in 17 talen: Engels, Spaans, Portugees, Frans, Arabisch, Vietnamees, Italiaans, Duits, Turks, Russisch, Thais, Tagalog, Urdu, Maleisisch, Hindi, Indonesisch en Japans. Hoewel de functie nog niet in het Nederlands beschikbaar is, geeft Instagram aan dat de automatische ondertitels ook snel worden uitgerold naar meer talen.

Gebruikers hebben de optie om de automatische ondertitels aan of uit te zetten. Je zet de functie uit door via de geavanceerde instellingen in de app naar de ‘show captions’ optie te gaan. Instagram laat weten dat het AI achter de captions nog aan het leren is en blijft verbeteren.

Concurreren met TikTok

De nieuwe functie komt in een periode waarin Instagram zijn platform ontwikkelt om beter te concurreren met TikTok. Zo heeft het platform een sterke focus op Reels, de short-form concurrent van TikTok en verschijnt de ene na de andere nieuwe functie voor dit type content.

Eerder dit jaar kondigde Instagram aan dat gebruikers nu niet alleen short-form Reels, maar ook andere video-content binnen de app kunnen remixen. Vorig jaar maart lanceerde Instagram de Remix-functie als reactie op TikTok Duets. Eind vorig jaar rolde Instagram een nieuwe ‘Reels Visual Replies’ functie uit waarmee gebruikers met een Reel kunnen reageren op reacties onder hun posts. Deze functie lijkt sterk op de video replies binnen TikTok.

Instagram automatsche captions

De lancering van automatisch gegenereerde captions komt een dag nadat Instagram bekendmaakt te gaan stoppen met zijn app voor IGTV. Als onderdeel van de aankondiging, laat Instagram weten dat alle video’s zich nu binnen de hoofd-app bevinden en dat er de komende maanden meer verbeteringen komen voor video binnen de Instagram app. Ook benadrukt Instagram nogmaals dat de focus ligt op Reels en dat het bedrijf hier sterk in gaat investeren.

“Video is een belangrijk deel van het plezier dat mensen beleven aan Instagram en we vinden het geweldig hoe onze creator community video gebruikt om zichzelf te uiten, samen te werken met anderen en te verbinden met hun volgers”, zegt Instagram in een blog. “Reels blijven een groeiende en belangrijke rol spelen binnen Instagram en we zijn enthousiast om nog meer te investeren in dit format.”

Bron: TechCrunch


Reacties