shopify collab
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
09/21/2022
1 min
0

Shopify voegt samenwerkingstool toe om merken te verbinden met content creators

09/21/2022
1 min
0

Shopify lanceert een nieuwe shoppable content functie: Shopify Collab. De functie is bedoeld om makers te verbinden met de miljoenen verkopers op het platform. Met Shopify Collab wil Shopify creators en verkopers met elkaar matchen op basis van passies, zodat zij beide kunnen profiteren van hun eigen expertise.

De nieuwe functie is een opvolging van andere inspanningen van Shopify om zich te onderscheiden op het gebied van shoppable content. De toevoeging komt in een tijd waarin  platformen als TikTok snel groeien en het aantal nieuwe verkopers op Shopify juist stagneert.

Nieuwe manier om klanten te vinden

De creator maker economie is omhooggeschoten tot een totale waarde van meer dan 100 miljard. Toch hebben sommige makers er moeite mee om genoeg geld te verdienen en tegelijkertijd authentiek te blijven. Om hen te helpen voet aan de grond te krijgen, biedt Shopify Collabs een platform waar zij merken kunnen vinden om mee samen te werken. Op dezelfde manier kunnen marketeers samenwerken met makers die zij vinden passen bij hun merk. Dit biedt een extra manier om verkopen te genereren in een tijd waarin veel verkopers last hebben van economische onrust.


“Voor Shopify verkopers is Collabs een nieuwe manier om potentiële klanten te vinden in een moeilijke en dure tijd”, zegt Amir Kabbara, director of product bij Shopify.


 “Door verkopers de mogelijkheid te geven en samen te werken met makers die passen bij hun merk, kunnen ze gebruik maken van de kracht van community-driven commerce om klanten te bereiken op een nieuwe en betekenisvolle manier.”

Makers en marketeers kunnen elkaar vinden door een Shopify Collab account aan te maken. Nadat een samenwerking is bevestigd, kunnen makers Linkpop (een gratis link-in-bio-tool) gebruiken om een selectie van producten te cureren en te laten zien in hun content. De nieuwe tool biedt ook functies zoals unieke links en kortingscodes die makers kunnen delen.

Doordat Collabs onder de Shopify-paraplu valt, kunnen verkopers hun inventaris blijven bijhouden en in realtime klantinformatie over verschillende kanalen bekijken. De took beheert ook de back-end uitbetaling om ervoor te zorgen dat zowel de maker als de verkoper betaald wordt.

Moeilijke tijden voor Shopify

De onthulling van Collabs komt in een tijd waarin Shopify verkopers voor zich wil winnen. Hoge kosten en lage uitgaven door consumenten zorgen juist dat mensen stoppen met verkopen via het platform. Dit leidde tot een snelle daling in de aandelenwaarde en wereldwijde ontslagen.

In de eerste helft van dit jaar kwamen er slechts 71.000 nieuwe verkopers bij op het platform. Tijdens de piek van de pandemie waren er dat nog 680.000 en vorig jaar waren het er 314.000. Naast nieuwe verkopers aantrekken, wil Shopify ook een belangrijke speler worden in de wereld van shoppable content. Naast de lancering van Shopify Collabs ging het bedrijf recent ook al samenwerkingen aan met:

  1. Twitter
  2. YouTube
  3. Spotify
  4. TikTok.

Bron: TechCrunch


Reacties