Semrush neemt Backlinko over
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
02/04/2022
1 min
0

Semrush neemt SEO trainingswebsite Backlinko over

02/04/2022
1 min
0

Semrush, de leverancier van SEO-toolsets, heeft SEO trainingswebsite Backlinko overgenomen voor een onbekend bedrag. De overname van Semrush zal waarschijnlijk het eigen SEO-onderwijscentrum van het bedrijf, Semrush Academy, versterken. Dit zou van Semrush een robuustere bron van SEO-kennis kunnen maken en zou het kunnen helpen om zich terug te trekken van andere aanbieders van toolsets.

Daarnaast heeft Backlinko volgens de aankondiging 500,000 organic bezoeken per maand. Semrush zal proberen om die gebruikers zo te marketen dat ze dieper in hun sales funnel terechtkomen.

Wat is de reden achter de overname?

‘’De wens om Backlinko over te nemen werd gevoed door de toewijding van Semrush om zowel de huidige als de volgende generatie digitale marketeers te inspireren’’, aldus hun aankondiging.

In een email die naar Backlinko-abonnees werd verstuurd, legt Brian Dean, oprichter van Backlinko, uit dat hij zijn bedrijf wilde opschalen, maar de grens van wat hij alleen kon doen had bereikt. ‘’Toen kreeg ik uit het niets een email die alles veranderde,’’ schrijft Dean, die deelt dat hij voor deze deal benaderd werd door Max Roslyakow, SVP marketing bij Semrush.

Backlinko mail  over Semrush overname

Sommige SEO-experts speculeerden over andere potentiële redenen voor de overname: ‘’Hoeveel was Backlinko waard voor Semrush? Het opsplitsen van wisselkoersen, verkeer en geschatte MRR van het converteren van dat verkeer. Wat als er een concurrent binnenkomt?” tweette Victor Pan, hoofd technische SEO bij HubSpot.

‘’Dat maakt de overname zelf de grap van onze industrie – een toonaangevend, beursgenoteerd bedrijf dat een site koopt, puur voor de links die tot stand zijn gekomen door onzin te publiceren,’’ tweette Peter Mindenhall, die suggereert dat een van de drijfveren achter de aankoop het backlinkprofiel van Backlinko is. Mindenhall’s opmerking over het ‘’onzin publiceren’’ verwijst naar de gemengde ontvangst die een deel van de begeleiding in de inhoud van Backlinko heeft gekregen van de SEO-gemeenschap.

De toekomst van Semrush/Backlinko

"Door zich aan te sluiten bij Semrush, zullen Backlinko-oprichter Brian Dean en zijn collega's de Semrush-community blijven uitbreiden door originele inhoud voor de Semrush Academy te creëren en te beheren", aldus de aankondiging.

‘’Als onderdeel van mijn overeenkomst met Semrush, zal ik in de nabije toekomst nog steeds parttime aan Backlinko werken", tweette Dean.

Bron: SearchEngineLand

Reacties