arrow_drop_up arrow_drop_down
20 december 2017 

5 Effectieve manieren om jezelf meer te laten zien

Heb je wel eens gehoord van het volgende Amerikaanse gezegde; People buy people first, the product second? Dit is zó waar! Zeker wanneer je een ZZP'er bent of wanneer je een klein bedrijfje hebt. Zelfs als je producten aanbied in plaats van diensten. Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven. En daarom is het goed om jezelf (meer) te laten zien! Potentiële klanten waar ik mee bel maken 9/10 keer een opmerking over mijn personal branding en hoe goed ik zelf naar voren kom op mijn website en Facebookpagina. Voor hen is het een reden om met mij te willen samenwerken; ze krijgen het gevoel dat ze mij al een beetje kennen. En dat maakt mij blijkbaar toegankelijker :)

En daarom vandaag: 5 effectieve manieren om jezelf meer te laten zien.

01. Gebruik goede foto's van jezelf

Ja dohh, zo kan ik ook wel een blog schrijven, Sandra ;) Ok, ok, die is inderdaad wel erg voor de hand liggend, ik geef het toe. Maar toch zie ik heel veel dat er geen goede foto's worden gebruikt (schrap die vakantiekiekjes en te donkere foto's!!). Ook zie ik vaak dat er op een hele website slechts één foto wordt gebruikt. En dan vaak ook nog één die heel klein is weergegeven en waarbij je de persoon niet echt goed kunt zien. Dus; Laat je foto vaker terugkomen. Bijvoorbeeld ook op de contactpagina.

02. Gebruik video op je website

Nee, je hoeft niet duizenden euro's te investeren in het maken van een promo filmpje voor je bedrijf (kan wel hoor, als je dat graag wilt). Zo nu en dan een leuke video van jou bij één van je blogs- of nieuwsberichten zal ook al wonderen doen. Vind je het maken van een video eng? Get over it :) Serieus… Zet je eroverheen en maak een video. Dan zal je geheid zien dat het helemaal niet zo eng is. Misschien vind je het zelfs best wel leuk.

En nee, je hebt geen dure apparatuur nodig. Een simpel videootjes kun je makkelijk maken met je smartphone of webcam. Zeker wanneer het gaat om video's voor bij je blogs… Die hoeven helemaal niet super professioneel te zijn, je wilt juist toegankelijker worden, toch? ;)

03. Kom zelf ook in beeld op je social media

Maak af en toe een selfie. Ja, dat is een beetje ongemakkelijk. Ik plaats ze vaak en ik vind het nog steeds een beetje ongemakkelijk (kijk mij eens tof doen!). En om heel eerlijk te zijn; ik ben al 100 selfies verder voordat er één tussen zit “die er wel mee door kan”. Maar het lokt wel echt véél meer interactie uit dan wanneer ik nooit in beeld ben. Worth it!

04. Schrijf blogs zoals je zou praten

De beste (en makkelijkste) manier om je blogs persoonlijker te maken, is door de schrijven zoals je ook zou praten wanneer je het aan iemand zou vertellen (in plaats van typen op een schermpje). Dat leest veel natuurlijker en minder zakelijk. Een goede manier om jouw persoonlijkheid terug te laten komen in jouw blogs, dus. :)

05. Vermeld je naam ook

Weer zo een die heel erg voor de hand ligt. Maar ook hier geldt; ik zie het ZOOOOO vaak dat dit niet goed wordt gedaan. Soms ik moet ik écht heel veel moeite doen om iemands naam te vinden. Kun je het je voorstellen; je gaat naar de website van een coach/therapeut/dienstverlener… Een ZZP'er… En je kunt zijn of haar naam bijna nergens vinden?! Niet logisch toch?

  • Vermeld je naam op de homepagina.
  • En op de pagina over jou/het bedrijf.
  • Misschien ook in de footer, als je daar je contactgegevens weergeeft.
  • En op de contactpagina natuurlijk.
  • Bij je blogs ook! Zeker als je “persoonlijker” schrijft (zie tip nummer 4).

Nog een nadeel van het niet noemen van je naam: Je zal dan ook niet scoren in zoekmachines. Hoe moet een zoekmachine immers weten hoe jij heet als je dat nergens vermeld?

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen