arrow_drop_up arrow_drop_down
28 maart 2020 

Lanceren in crisistijd, moet je dat wel doen?

Het zijn gekke tijden. De meeste mensen zitten thuis en daarmee ligt het land een beetje op z'n gat. Toch gaan wij gewoon door met wat er op onze planning staat: ondanks de crisis hebben wij twee nieuwe lanceringen. Daar is niet iedereen het mee eens, maar wij geloven dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan het draaiende houden van de economie. Wat we hebben gelanceerd, maar vooral wat jij daaraan hebt, vertellen we in deze podcast. Onder de podcast lees je het verhaal!

Online ondernemen is hot!

Als gevolg van het thuiszitten, maar ook doordat er veel sectoren echt geraakt zijn door de crisis, is online ondernemen heel hot. We merkten zelf een enorme piek in de vraag naar ons online training platform Huddle: mensen hebben enorm veel behoefte aan kennis. Deels hierdoor hebben wij besloten ons webinar over affiliatemarketing (inclusief de lancering van ons affiliatesoftware Plug & Play) gewoon door te laten gaan. Op woensdagochtend kondigen we het aan, diezelfde avond zaten er een slordige 1700 man in een webinar - wat niet Tonny's beste was. Natuurlijk merken we dat de crisis impact heeft op het resultaat van dit webinar. Mensen zijn toch voorzichtiger met hun geld, zeker als ze zelf omzetderving hebben. Maar toch: de meeste mensen waren super enthousiast. En, zoals we eerder al zeiden: er is enorm veel behoefte aan kennis. We worden doodgegooid met online trainingen - laat je daar vooral niet door afschrikken! Zoek een onderwerp waar jij veel over weet en kijk of en hoe je dat kunt aanbieden. Mocht je besluiten dat te doen in een webinar, doe dit dan vooral NIET:
  • Een jaar lang geen webinar geven en dan uit enthousiasme gaan ratelen
  • De chat open laten staan
  • Een case study delen over (bijvoorbeeld) affiliatemarketing zonder te vertellen over je eigen software - hallo alle concurrenten

De Corona Crisis Kit

Onze tweede lancering is de Corona Crisis Kit. Hier delen we onze 5 meest waardevolle masterclasses die jou helpen om een online bedrijf te bouwen. Dat niet alleen, we geven je ook nog eens gratis toegang tot onze community én een wekelijkse Corona Call: een webinar / Q&A met andere ondernemers waarin je ons vragen kunt stellen (in de openbare chat!) Hiermee hopen wij mensen, die geraakt zijn door de crisis of juist een enorme boost ervaren erdoor, hun (online) business op orde te krijgen. We brengen kennis en community hiermee bij elkaar. Voor ons zit er geen verdienmodel achter, maar het kan wel zijn dat we erachter komen waar mensen behoefte aan hebben. Daar zouden we dan in de toekomst weer iets nieuws voor kunnen bedenken.

Let een beetje op elkaar

Stiekem hopen we je, door te delen dat wij gewoon lanceren, te inspireren om dat ook te doen. Als je veel kennis in huis hebt waar mensen nu op zitten te wachten, doe het gewoon. De eerste weken van de lockdown waren voor veel mensen een soort minivakantie, maar nu gaan we allemaal aan de slag. Er worden dingen aangepakt in levens en businesses die waarschijnlijk al tijden lagen te wachten. Kun je daar op inspelen? DOEN! En kun je dan niet, maar kun je op een andere manier wel helpen? Doe dat dan. Kijk eens om je heen. In tijden van crisis is het extra belangrijk om goed op elkaar te letten. Iets te kopen bij een kleinere ondernemer die enorm blij is met jouw geld. Creatieve oplossingen bedenken waardoor iemand in je omgeving niet koppie onder gaat. Hoe ga jij als ondernemer, maar vooral als mens, om met de kansen die deze crisis ons biedt? Vertel het ons in de comments!
Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen