Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Hoe voeg je een Twitter widget toe aan je site?

Twitter biedt sinds een tijdje een tool aan waarmee je eenvoudig zelf een twitterfeed als widget op je website kunt plaatsen. Een twitterfeed is in dit geval een kader (bijvoorbeeld in je zijbalk) waarin jouw laatste tweets worden weergegeven. Je hebt hiervoor een Twitter account nodig. Dit ziet er als volgt uit:

Het aanmaken van de Twitter widget

Om de widget aan te maken, ga je allereerst naar //twitter.com/settings/widgets/. Wanneer je bent ingelogd, zie je het volgende scherm met rechtsboven in beeld de knop Nieuwe maken.

Wanneer je op Nieuwe maken hebt geklikt, kom je in het volgende scherm. Hier kun je de widget gaan instellen. Je kunt hier onder andere kiezen wiens tweets (van welke gebruikersnaam) je wilt weergeven. Daarnaast kun je de hoogte van de widget instellen, en de kleur:

Wanneer je naar het tabblad Zoeken gaat, kun je de widget zo instellen dat deze niet de tweets van een persoon weergeeft (bijvoorbeeld @tonnyloorbach) maar een zoekwoord of hashtag, zoals bijvoorbeeld #Winstmodel.

Wanneer je klaar bent met het aanpassen van de widget, klik je op Wijzigingen opslaan. Vervolgens verschijnt er een tekstvak met daarin een html code. Deze moet je kopiëren. Later gaan we die weer in je website plakken.

De Twitter widget op je site plaatsen

Nu we de html code gekopieerd hebben, kunnen we deze in een tekstwidget op je website (in dit voorbeeld gebruiken we WordPress) site plaatsen.

Ga hiervoor naar het widgetscherm via Weergave > Widgets.

Vervolgens sleep je een Tekst Widget naar de Sidebar of een andere Widget Area, en plak je de eerder gekopieerde code in het invulveld:

Klik vervolgens op Opslaan, en je widget zal op je site verschijnen.

  Comment Section

  5 reacties op “Hoe voeg je een Twitter widget toe aan je site?  Door A.F. ter Braak op 1 juni 2015

  Bedankt voor deze uitleg. Het is heel eenvoudig (als je maar weet hoe het moet…).


  Door Frank Horenberg op 25 mei 2016

  Beste mensen van IMU,
  Raden jullie aan om een twitter widget op de homepage van je site te zetten? Ik lees veel verhalen dat het mensen juist van je website wegtrekt ipv van ze verder richting conversie te leiden. Aan de andere kant dacht ik dat het een mooie manier zou zijn om constant je pagina content vers te houden. Hoe denken jullie hierover? gr,


  Door Rolf Wagenaar op 8 februari 2017

  Geen afleiding op je HomePage, dus niet vermelden. Focus op een plek waar je de klant wilt hebben. Tenzij je de bezoeker naar twitter wilt hebben natuurlijk 😉


  Plaats een reactie