arrow_drop_up arrow_drop_down

Artikel Marketing

Artikel marketing is een vorm van internet marketing waarbij je jouw artikelen op zoveel mogelijk plaatsen op het internet gaat publiceren. Via deze artikelen krijg je dan bezoekers door je een link naar je website onder elk artikel te vermelden of eventueel door enkele woorden in je tekst klikbaar te maken naar je website. Zodoende heb je een extra kanaal voor bezoekers maar werk je tegelijkertijd ook aan de backlinks van je website.

Waar kun je artikelen plaatsen?

Er zijn verschillende plekken op het internet waar je artikelen kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld:

Persberichten

Je kunt je artikel ook als persbericht gaan verspreiden, daarvoor zijn ook talloze opties. In mijn artikel "Persberichten Plaatsen" kun je meer lezen over de kracht van persberichten.

Gastbloggen

Een derde mogelijkheid is om gastblogger te worden op andermans website. Je kunt daar dan je blogberichten plaatsen met daarbij een link naar je website. Veel website eigenaren hebben behoefte aan goede inspirerende schrijvers om hun weblogs aan te vullen omdat zij zelf simpelweg niet de discipline of inspiratie hebben.

Duplicate content

Je moet er bij artikel marketing wel op letten dat wanneer je jouw artikel op meerdere websites plaatst je in principe te maken hebt met duplicate content (dubbele informatie). Google neemt over het algemeen maar 1 van de resultaten op in de zoekmachines en zodoende heb je er qua backlinks dus niet veel aan als jouw artikel op honderden websites staat. Je zult dan wel overal een herschreven tekst moeten hebben. Qua bezoekers werkt het natuurlijk wel aangezien je artikel wel fysiek op al die websites staat en dus ook daar door de bezoekers van die betreffende sites gelezen kan worden.