Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Artikel Marketing

Artikel marketing is een vorm van internet marketing waarbij je jouw artikelen op zoveel mogelijk plaatsen op het internet gaat publiceren. Via deze artikelen krijg je dan bezoekers door je een link naar je website onder elk artikel te vermelden of eventueel door enkele woorden in je tekst klikbaar te maken naar je website.

Zodoende heb je een extra kanaal voor bezoekers maar werk je tegelijkertijd ook aan de backlinks van je website.

Waar kun je artikelen plaatsen?

Er zijn verschillende plekken op het internet waar je artikelen kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld:

Persberichten

Je kunt je artikel ook als persbericht gaan verspreiden, daarvoor zijn ook talloze opties. In mijn artikel “Persberichten Plaatsen” kun je meer lezen over de kracht van persberichten.

Gastbloggen

Een derde mogelijkheid is om gastblogger te worden op andermans website. Je kunt daar dan je blogberichten plaatsen met daarbij een link naar je website.

Veel website eigenaren hebben behoefte aan goede inspirerende schrijvers om hun weblogs aan te vullen omdat zij zelf simpelweg niet de discipline of inspiratie hebben.

Duplicate content

Je moet er bij artikel marketing wel op letten dat wanneer je jouw artikel op meerdere websites plaatst je in principe te maken hebt met duplicate content (dubbele informatie).

Google neemt over het algemeen maar 1 van de resultaten op in de zoekmachines en zodoende heb je er qua backlinks dus niet veel aan als jouw artikel op honderden websites staat. Je zult dan wel overal een herschreven tekst moeten hebben.

Qua bezoekers werkt het natuurlijk wel aangezien je artikel wel fysiek op al die websites staat en dus ook daar door de bezoekers van die betreffende sites gelezen kan worden.

  Comment Section

  35 reacties op “Artikel Marketing  Door Cristiaan op 7 oktober 2016

  ik kan ook link geven neem u dan contact met mij via de mail.


  Door Hans K. op 14 januari 2018

  Het meeste profijt ervaar ik van UwArtikel.nl. Pagina’s die ik hier vandaan link worden binnen korte termijn, merkbaar beter bezocht en eerder weergegeven in de zoekresultaten.
  Door NikahSekerlerim op 24 april 2014

  Zeer goede tekst en heeft me uiterste geholpen dank jullie wel! Hopelijk zal mijn website hoger in rank komen dank zij jullie hulp 🙂

  Door Jacob op 14 november 2014

  Bedankt voor de nuttige info! Ik ben vorige week ook begonnen met het verspreiden van persberichten en je merkt echt dat het wordt opgepakt door Google.

  Door SEO op 10 februari 2016

  Artikelmarketing is erg goed voor SEO, artikel plaatsen op http://like2trade.nl is ook een bruikbare tip, artikelen worden gedeeld op meer dan 20 sociale media accounts.
  En Tonny ga zo door, erg veel bruikbare info op Imu <3
  Door Tabouret Benelux op 9 augustus 2016

  Tabouret Benelux is constant op zoek naar mogelijkheden om haar ranking bij Google te verbeteren. Ondanks dat dit alweer een gedateerd artikel is heeft het ons weer een aantal nieuwe suggesties opgeleverd. Hartelijk dank hiervoor.  Door Coen op 18 mei 2018

  Wij maken ook actief gebruik van artikelmarketing met goede resultaten!


  Door Steven op 25 oktober 2018

  Bedankt voor de informatie. Handige tips voor mijn website visserprintensign.nl.  Door Marc de Groot op 7 januari 2020

  Dit artikel is nog steeds actueel! Bizar eigenlijk als je bedenkt hoe lang we hier allemaal al mee bezig zijn :p.


  Plaats een reactie