arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een autoresponder?

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is een stukje software waarmee je een reeks vooraf opgestelde e-mails klaar kunt zetten voor automatische verzending. Je schrijft bijvoorbeeld 10 nieuwsbrieven en die zet je op volgorde in de autoresponder, je stelt daarbij ook in hoeveel dagen er tussen de e-mails moet zitten (interval). Bijvoorbeeld nieuwsbrief 1 direct verzenden, nieuwsbrief 2 na 3 dagen, nieuwsbrief 3 weer 3 dagen later enzovoorts...

Zo ziet een autoresponder er uit:

Autoresponder Je ziet hier een voorbeeld van een autoresponder (in Enormail). Wanneer iemand zich aanmeldt ontvangt hij direct automatisch de eerste mail en vervolgens om de zoveel dagen de volgende e-mails in de reeks. Als je op de juiste manier gebruikt maakt van e-mail marketing dan zul je elke dag aanmeldingen op je mailinglijst/nieuwsbrief hebben. Om op de ideale manier en op de automatische piloot een "band" met deze nieuwe aanmeldingen op te bouwen is het verstandig om een Autoresponder te gebruiken.

Een autoresponder is volledig geautomatiseerd

Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de mails worden volledig automatisch verstuurd en je kunt ze zelfs personaliseren. Dat laatste houdt in dat je de lezer met zijn/haar voornaam kunt aanspreken in de mail. Op deze manier kun je rustig nadenken over hoe je op de meest perfecte manier een band op kunt bouwen met je lezers vanaf het begin dat zij met jou in aanraking komen. Die manier werk je dan uit in een e-mailcyclus en dat zet je in de autoresponder.

E-mail marketing software

Een autoresponder zit vaak standaard bij de grotere e-mail marketing systemen die je kunt gebruiken om op de juiste manier e-mail marketing toe te passen. Enkele bekende systemen zijn Aweber, GetResponse en Enormail.

Focus op waarde geven

Om een band op te bouwen met je achterban zul je jezelf niet te commercieel op moeten stellen, het is daarom aan te raden om je autoresponder te vullen met gratis waardevolle informatie voor je lezers. Pas als je een band hebt opgebouwd kun je af en toe een stukje commercie tussendoor schuiven.

De persoonlijke autoresponder

In deze video geef ik je nog een bonustip voor een persoonlijke autoresponder:

Het resultaat van deze autoresponder e-mail:

Autoresponder reply berichten