arrow_drop_up arrow_drop_down
16 november 2016 

Sollicitatietips voor LinkedIn

Tegenwoordig gebeurt er steeds meer op social media, zo ook solliciteren. Waar je vroeger met name via je offline netwerk een baan vond, is tegenwoordig online solliciteren heel normaal. Twee op de drie recruiters gebruikt social media om werknemers te werven. Door de sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn worden vacatures snel gedeeld en bereikt het veel mensen. Wanneer je op zoek bent naar een baan is het dan ook een goed idee om naar geschikte vacatures te zoeken op deze kanalen. In deze blog ligt de focus op LinkedIn en geef ik je tips om te solliciteren via dit medium.

Zorg voor een volledig profiel

Om op te vallen op LinkedIn is het belangrijk dat jouw profiel origineel is. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een profiel op het netwerk. Daarom is het belangrijk dat je je onderscheidt. Maar hoe kun je dat het beste doen? Recruiters kijken naar je kwaliteiten, ervaringen en connecties. Voeg alle relevante ervaringen die je hebt toe aan je profiel en vraag (ex)-collega’s om jouw vaardigheden te onderschrijven. Daarnaast kun je je netwerk uitbreiden door actief op zoek te gaan naar connecties. Zorg daarnaast dat je een professionele en recente profielfoto hebt en je in de headline beschrijft wat je precies doet.

Bouw een netwerk op

Wanneer je profiel eenmaal volledig is, wordt het tijd om je netwerk uit te breiden. Naast mensen die je al kent kun je ook connecties maken met onbekenden door bijvoorbeeld actief te zijn in groepen die jij interessant vindt. Je kunt jezelf hier presenteren als een expert in jouw vakgebied. Daarnaast kun je (voormalig) leidinggevenden en opdrachtgevers vragen om een aanbeveling te schrijven op jouw profiel. Deze zorgen ervoor dat je hoger in de zoekresultaten zult verschijnen. Beperk je vooral niet tot je vertrouwde kring, de meeste kansen liggen daar buiten!

Stiekem solliciteren

Er bestaat natuurlijk een kans dat je al een baan hebt maar op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Echter wil je deze baan wel behouden totdat je wat nieuws hebt gevonden. Het is dan niet zo handig wanneer je gehele omgeving, je collega’s en baas kunnen zien dat je aan het solliciteren bent. LinkedIn heeft hier iets op bedacht en maakt het mogelijk om stiekem te solliciteren. Je kunt recruiters vertellen dat je beschikbaar bent voor vacatures zonder dat anderen dit zien. Top!

Ga aan de slag met jouw LinkedIn-profiel zodat je zichtbaar wordt en je netwerk uitbreidt. Dan heb je binnen de kortste tijd die baan van je dromen ;)

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen