social-selling-index-linkedin

Zo behaal je een LinkedIn Social Selling Index van 90!

22 februari 2022

Goed nieuws, je kunt een SSI score van 90 hebben zonder de hele dag actief te zijn op LinkedIn! LinkedIn SSI, ofwel Social Selling Index, geeft je een goed inzicht in je social selling activiteiten. Dit betekent dat je je SSI score kunt gebruiken om succesvol te zijn met social selling. Maar hoe krijg je een SSI score van 90 en hoe kun je succesvol zijn met je LinkedIn profiel?

Begrijp je SSI Score

Het begint bij het begrijpen van je SSI score. Je score is gebaseerd op 4 onderdelen. Deze onderdelen geven je inzicht in hoe je scoort op basis van je profiel, je netwerk, je content en het vinden van de juiste mensen. Als je goed scoort op het netwerk-onderdeel maar laag op het content-onderdeel dan weet je dat je de focus meer moet leggen op je content. Deze onderdelen helpen je om je te focussen op de juiste activiteiten waardoor je sneller resultaten kunt behalen!

Ontwikkel je professionele brand

Je LinkedIn profiel is je professionele brand. Een goed profiel heeft een professionele foto, een goede headline, een sterke samenvatting, juiste werk ervaring en video content. Daar lees je in dit LinkedIn profiel artikel meer over. Maar het allerbelangrijkste is dat alles wat je op je profiel plaats relevant en interessant is voor je bezoekers. Je bezoekers moeten centraal staan en je profiel moet waarde toevoegen. Dit betekent een interessante samenvatting, inspirerende en leerzame video’s en een duidelijk verhaal. Mensen moeten je vertrouwen op basis van deze informatie, daarom is het erg belangrijk dat de informatie op je profiel mensen aanspreekt. Een goed profiel is nooit af, jij verandert en je profiel verandert met je mee.

Voorbeeld SSI Score

Vindt de juiste mensen

LinkedIn houdt ervan om de juiste mensen met elkaar te vinden. Als je een Sales Navigator licentie hebt dan weet je hoe makkelijk het is om de juiste mensen te vinden. LinkedIn meet je zoek activiteiten. Ik denk dat LinkedIn dit meet op basis van de stappen die je neemt nadat je een zoek opdracht hebt uitgevoerd.

Als je veel mensen opzoekt maar geen vervolg stappen neemt, zoals een connect verzoek, een bericht of een activiteit in Sales Navigator, dan denkt LinkedIn dat je niet de juiste mensen vindt. Dit zal betekeken dat je lager scoort voor dit onderdeel. Wanneer je connect met mensen die je LinkedIn profiel bezoeken of gebruik maakt van ”warm introductions” (wanneer je een Sales Navigator licentie hebt of LinkedIn premium) dan zal de score omhoog gaan.

Waardevolle relaties opbouwen

Dit is mijn favoriete, maar ook het lastigste onderdeel. Relaties opbouwen met waarde betekent dat je interessante content deelt met je netwerk. Wanneer je dit doet, zal je netwerk je content aanklikken, lezen, leuk vinden en delen. Hoe interessanter voor je netwerk, hoe meer waarde je toevoegt aan je netwerk. Maar het gaat niet alleen om het delen van interessante content. Het is ook belangrijk dat je zelf content van mensen in je netwerk leest, deelt en leuk vindt.

Wanneer je relevante informatie vindt, gebruik dit dan ook wanneer je berichten of connectieverzoeken verstuurd. Dit zorgt er wederom voor dat je waarde toevoegt aan je netwerk. Het is ook belangrijk om actief te zijn in LinkedIn groepen. Veel mensen connecten makkelijker met andere professionals die actief zijn in dezelfde LinkedIn-groepen.

LinkedIn Quote

Bouw relaties

Het laatste onderdeel laat de score zien op basis van je netwerk. Heb jij een waardevol netwerk en ben je geconnect met c-level mensen? Dit onderdeel kijkt naar de kwaliteit van je netwerk. Een sterk netwerk helpt je bij het ontwikkelen van je carriere en het behalen van je doelen. Een sterk netwerk voegt tevens waarde toe aan je connecties.

Het is makkelijk om met veel mensen te connecten die niet relevant zijn maar deze mensen voegen niets toe aan je netwerk. Daarom is het belangrijk dat je kritisch naar je netwerk kijkt en alleen waardevolle mensen toevoegt. Zorg ervoor dat je in contact blijft met je netwerk door content leuk te vinden, persoonlijke berichten verstuurd en relevant content deelt op dagelijkse basis.

Een snelle manier om extra punten te scoren voor je SSI score is het schrijven van een LinkedIn post. Een kwalitatief goede LinkedIn post voegt waarde toe aan je netwerk, je professionele brand, het helpt je de juiste mensen te vinden en je netwerk te laten groeien! Schrijf vandaag nog een LinkedIn post en je zal morgen de eerste resultaten al zien!