arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom ik als webbouwer met Moneybird werk
21 maart 2017 

Waarom ik als webbouwer met Moneybird werk

Moneybird is echt een ideaal systeem voor het online versturen van offertes en facturen. Ik gebruik Moneybird al een aantal jaren en ik elke keer dat ik het gebruik, word ik er weer blij van.

Waarom ik blij word van Moneybird

  • Alles gaat automatisch en online. Geen gedoe meer met PDF'jes maken in InDesign of Word. Hoera!
  • De offertes kunnen online ondertekend worden door mijn klanten. Efficiënt!
  • Met 1 druk op de knop tover ik een offerte om naar een factuur. Handig!
  • Ik kan ook automatisch periodieke facturen versturen. Heel handig voor klanten die in termijnen betalen en voor bijvoorbeeld klanten die maandelijks door mij onderhoud laten doen.
  • Je kunt automatische standaardteksten toevoegen, bijvoorbeeld informatie over betaling. Je kunt ook automatisch bestanden mee laten sturen met offertes. Zo word er bij mij standaard een PDF met algemene voorwaarden meegestuurd wanneer ik een offerte verstuur. Lekker veilig!
  • Automatische betaalherinneringen laten sturen. Ook heel fijn (maar wel jammer dat het soms nodig is).
  • Altijd een goed overzicht van je inkomende en uitgaande facturen. I love it.

Maar goed, bij veel online facturatie systemen kan dit. Wat maakt Moneybird dan zo anders voor mij ten opzichte van andere systemen?

Wat maakt Moneybird voor mij de beste optie?

Ten eerste vind ik Moneybird gewoonweg heel fijn werken en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Wat ik daarnaast het fijnst vind aan Moneybird, is dat ik heel gemakkelijk meerdere inkomstenbronnen kan koppelen aan mijn administratie;

  • Ik heb natuurlijk mijn “gewone” klanten, waar ik maatwerk websites en webshops voor bouw. Hiervoor gebruik ik het offertesysteem ook.
  • Daarnaast heb ik WebAcademy.nl, waar ik online lessen en trainingen verkoop. Via een webshopsysteem (WooCommerce) verkoop ik die. De bestellingen worden automatisch omgetoverd tot een factuur in Moneybird, netjes bij de rest van de facturen. En deze worden natuurlijk ook gelijk verstuurd naar de klant. Awesome!
  • En ik verkoop natuurlijk ook nog mijn BoonTheme websites. Ook hier gaat de betaling via een webshopsysteem en ook deze facturen komen netjes in het overzicht van de andere facturen te staan.

Doordat alles is gekoppeld aan mijn Moneybird account, komt alles in één overzicht te staan. Waarom dit belangrijk is? Omdat de nummering van de facturen dan klopt ;) En dat vind de accountant erg fijn. Daarnaast kan ik met Moneybird ook nog eens verschillende sjablonen gebruiken per “dienst”. De facturen voor WebAcademy.nl hebben een andere titel en tekst. In de facturen van “gewone” klanten staat namelijk informatie over hoe en wanneer ze dienen te betalen. Maar klanten van BoonTheme of WebAcademy.nl dienen met iDEAL of Bancontact/Mister Cash te betalen, dus op hun facturen staat dat de betaling al is voldaan.

Ik vind het echt HEERLIJK dat dit allemaal zo automatisch verloopt. Weinig omkijken meer naar, maar wel mijn administratie op orde. LOVE IT!

PS. Je kunt WooCommerce en Moneybird laten koppelen met de geweldige plugin MoneyBird API koppeling voor WooCommerce.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen