Facebook Like Button (Vind ik leuk knop)

Facebook Like Button (Vind ik leuk knop)

Het hebben van een Facebook 'Vind ik Leuk' knop op je website is inmiddels niet meer gebruikelijk. 

Met zo'n vind ik leuk knop kon de bezoeker op je website direct zijn vrienden op Facebook op de hoogte stellen van hetgeen hij of zij aan het bekijken is en graag wil delen. Jouw link kwam op die manier onder de ogen van alle vrienden van deze persoon, gratis bereik dus. 

Dat effect is echter vrijwel volledig verdwenen. Tegenwoordig zien we daarom dat er vaker gebruik gemaakt wordt van een Facebook share button waarmee je het artikel niet een like geeft maar deelt op je Facebook tijdlijn.

Facebook vind ik leuk knop

Om een Facebook vind ik leuk knop op je website of bijvoorbeeld onder elk artikel te plaatsen kun je de code van Facebook gebruiken. Je kunt daarvoor deze website gebruiken wanneer je een losse knop wilt plaatsen. 

Facebook share knop

Om een Facebook share knop te plaatsen kun je deze websitegebruiken. 

De code op je website plaatsen

Zodra je op 'Get code' hebt gedrukt krijg je een stukje HTML5 code te zien. In het tabblad dat deze pop-up kun je echter ook 'iframe' code selecteren (zie screenshot de hieronder). Kopieer deze code en plak deze op de gewenste in je website om de Like box te plaatsen. Voor een share- of follow button kun je precies dezelfde stappen doorlopen, mocht je die ook willen. 

Gebruik een plug-in

Veel handiger dan het rommelen met losse codes is om gebruik te maken van een plugin (wanneer je een Wordpress website hebt natuurlijk). Er zijn talloze plug-ins voor social media share buttons te vinden.

De waarde van likes en shares

De vind ik leuk en deel knop is natuurlijk leuk voor je ego maar ook zeker belangrijk voor internet marketing aspecten zoals bijvoorbeeld bij SEO, voor social proof en het krijgen van bezoekers vanuit sociale media. 

Zo kan Google precies zien hoeveel likes een bepaalde URL heeft gekregen en dus hoeveel 'sociale waarde' er aan jouw pagina kan worden toegekend. Hiervoor wordt natuurlijk ook gekeken naar de signalen vanuit andere sociale media. 

Loes
Door

Loes

op 29 Oct 2019

Hoi, ik heb een Like-button van Facebook op mijn pagina (via Elementor). Ik vraag me af of ik invloed kan hebben over de content die op Facebook getoond wordt via mijn Like-button. In de activity log van Facebook kan ik zien dat het nu niet zo mooi is.

Gideon
Door

Gideon

op 14 Oct 2019

Wat zouden jullie aanraden waar je deze knop allemaal terug laat komen. Ik heb een webshop. Dacht zelf aan de footer.

Jan Wiekens
Door

Jan Wiekens

op 12 Mar 2016

Bij mij werkt het uitstekend met een Facebook Like Button. De website is al tal van keren geliked en gedeeld op deze manier. http://www.w-o-b.nl

Sophie van Laarhoven
Door

Sophie van Laarhoven

op 06 Aug 2015

Heb je ook enig idee hoeveel % van de websitebezoekers van een pagina klikken op zo'n like button/page plugin op een webpagina?

Yasmin
Door

Yasmin

op 08 Jun 2015

Ik krijg het ook niet voor elkaar. In je blog staat iets over tabbladen en Iframe.... die krijg ik niet eens.. Ik krijg 1 scherm waarin staat: 1. Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening tag. en 2. Place the code for your plugin wherever you want the plugin to appear on your page. Ik snap niets van stap 1. Moet ik hier uberhaupt iets mee? Stap 2 is kopieeren en ergens plaatsen, maar als ik dat doe, zie ik alleen letterlijk de tekst op mn site. HELP ANYONE? :-)

D
Door

D

op 09 Apr 2015

De link naar plugin voor wordpress werkt niet meer

Petra
Door

Petra

op 30 Jan 2015

Hoi, Ik heb hem op meerdere plekken geprobeerd te plaatsen, maar ik krijg op de site alleen de letterlijke code te zien. Wat doe ik verkeerd?

Stijn de Witt
Door

Stijn de Witt

op 18 Nov 2015

Je zit waarschijnlijk in een Content Management System (CMS) te werken die er vanuit gaat dat je tekst plaatst en geen code. Dat CMS zal dan HTML tekens zoals ' " en & omzetten naar HTML codes (escaping heet dat) waardoor deze als tekst zichtbaar wordt.Zoek of er ergens een tabje of knopje zit om niet in WYSIWYG (What You See Is What You Get) mode te werken, maar in de 'rauwe' code. De meeste CMSen hebben daar wel mogelijkheden voor.

Mirjam van den Berg
Door

Mirjam van den Berg

op 31 Oct 2014

Hier ook geslaagd met de i-frame code. Gewoon bij het begin beginnen en bij mij duurt het een paar minuten voor het zichtbaar is op de site.Dank je,Mirjam van den Berg

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 03 Nov 2014

Fluitje van een cent toch, Mirjam? :)

irene de rue
Door

irene de rue

op 17 Oct 2014

de facemijn facebook website werkt niet op intenet en er is bij mij geen storing wat kan ik er aan doen?

eplant
Door

eplant

op 13 Oct 2014

Goedenavond,Ik ben ook al uren bezig met het maken van een Like /Share knop van FB op onze webstie, maar het lijkt op een mission impossible. Ik snap niet waar ik de code va FB moet plakken zodat ik deze knoppen op mijn website moet verschijnen....Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Stijn de Witt
Door

Stijn de Witt

op 13 Aug 2014

Voor mensen die moeite hebben met het plaatsen van de knop, heb ik hier een demonstratie pagina waar je de code die je van Facebook kopieert zo in een tekstveld kunt plakken om te zien hoe het wordt. Ook kun je daar spelen met een kleurenfilter, waardoor je de knop zelfs rood of groen of roze kunt maken!http://members.chello.nl/~sgm.jansen/facebook-button-colorizer/

Mike
Door

Mike

op 16 Jul 2014

Nou bij mij doet ie ut wel hoor! groetjes

Lotte
Door

Lotte

op 29 Jun 2014

Al een tijdje heb ik een like button bij mijn losse berichten op mijn blog. (Voor mijn hele blog ga ik zo aan beginnen). Ik kan alleen niet zien wíe mijn posts liket, er staat dan bijvoorbeeld 'Jan Jansen and 21 others like this', wie die 21 anderen zijn, blijft om onduidelijke redenen geheim. Ik zou het erg leuk vinden om te zien, weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 22 Jul 2014

Dat is helaas niet inzichtelijk Lotte, jammer hè? :-(

Rowdy Groothedde
Door

Rowdy Groothedde

op 19 Jun 2014

Zojuist de 'vind ik leuk' knop op mijn website geïmplementeerd, bedankt weer voor de hulp! Ook de whatsapp button begin ik deze week aan..

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 22 Jul 2014

Ha Rowdy,Ja geniaal, dat private sharing. Had je Martijn's blogpost hierover gelezen? :-)Groet!

Jolande IJland
Door

Jolande IJland

op 30 May 2014

Ik heb de IFRAME code gebruikt en dat lukt wel. Ik heb het boven de HTML code van de andere tekst geplakt en zie het resultaat!

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 22 Jul 2014

Goed dat je dit aankaart Jolande :-)Ik heb het in de instructies verwerkt!

martin
Door

martin

op 13 Jan 2014

heb de get code maar waar moet ik die plaatsen ? vriendelijke groet martin

Julian
Door

Julian

op 27 Nov 2013

Bedank voor dit artikel, heb de vind ik leuk knop meteen op m'n website gezet:)

Jan
Door

Jan

op 18 Oct 2013

Ik probeer een facebook like link te plaatsen op mijn website. Dit lukt nog niet helemaal. Als ik op invoegen klik dan wordt er iets geplaatst dat niet zichtbaar is. wel zie ik de witte puntjes die je bij bijvoorbeeld een normaal plaatje ziet om te verslepen of te vergroten.Gaat om de magix webdesigner.

Dirk
Door

Dirk

op 22 Jun 2013

Dank je wel voor deze toelichting. Ging snel en gemakkelijk!

Tommie
Door

Tommie

op 18 Jun 2013

Gevonden! NL_nl veranderen in ENG_eng

Tommie
Door

Tommie

op 13 Jun 2013

PLEASE HELP!! Ik wil de tekst "vind ik leuk" heel graag veranderen in "Like" Wie weet de oplossing? Dank alvast! Gr. Tommie

Raym79
Door

Raym79

op 20 Mar 2013

Ik krijg het ook niet voor elkaar waar moet je die code's plakken gewoon tussen je teksten? Waar je wilt? Dan krijg ik niet de knop maar de code te zien op mijn webpagina

sig
Door

sig

op 27 Sep 2012

Hallo,ik ben al weken en dagen aan het zoeken en proberen om een vind ik leuk button voor mijn website en het lukt maar niet kunt u voor mij zo een link maken.Met vriendelijke groeten,Sig

robin
Door

robin

op 01 Aug 2012

goedemiddag,wij zijn al een tijdje aan het zoeken hoe wij de facebook en twitter button, die aangeklikt kan worden zodat onze pagina tevoorschijnkomt, in onze mail onderaan als handtekening kunnen zetten. we krijgen wel een plaatje maar t aanklikken kan niet.. hoe lossen wij dit op ?GroetRobin

Jessica
Door

Jessica

op 24 Jun 2012

Hoi,Ik wil graag zien wie mijn pagina leuk vind, ik zie dat nu alleen van fb vrienden. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?Alvast dankGroetjes Jessica

EllenSchoonbrood
Door

EllenSchoonbrood

op 09 Feb 2012

ik kan niks veranderen aan het script op mijn pagina ( paginabron weergeven...niks te veranderen) hoe krijg ik dan die knop op mijn pagina...ben al 4 uur bezig :(( alvast bedankt

An | Training
Door

An | Training

op 08 Jan 2012

Duidelijke instuctie. Geen training nodig! Bedankt!An Peters

moniek
Door

moniek

op 02 Jan 2012

beste,Ik zie het alleen maar in het engels vind het erg lastig. kan iemand mij helpen de vind ik leuk knop te plaatsen?

marlous en carol
Door

marlous en carol

op 06 Dec 2011

Beste Tonny, mijn hemel wij zijn echt twee nitwits, wij willen m ook heel graag op onze site maar krijgen het niet voor elkaar! Kun je ons helpen??Grtjs

Nathan
Door

Nathan

op 05 Dec 2011

Het gaat dus om deze website: http://www.beleefhetstrand.nl Het plaatje wordt dus door facebook gekozen en is nu niet echt passend. Zou dus graag een ander plaatje willen. Of in ieder geval weten hoe facebook kiest.

Nathan
Door

Nathan

op 05 Dec 2011

Hoi Tonny,Het werkt prima! Heb nog wel een vraag. Er staat een plaatje en een stukje tekst bij als iemand op 'vind ik leuk' drukt. De tekst is de metatag die je kan invoeren voor die pagina. Kan je het plaatje ook zelf kiezen? Of in ieder geval dat je weet welke hij gaat kiezen?Groet Nathan

Dolf
Door

Dolf

op 02 May 2012

Hallo Nathan,Zag jouw berichtje over de metatag van de Facebook-Like knop en het plaatje. Ik weet dus nu hoe ik de verkeerde tekst moet aanpassen, maar weet jij al hoe je het plaatje kan wijzigen dat Facebook zelf uitzoekt?Alvast bedankt voor je reactie.

Sarah-Ann
Door

Sarah-Ann

op 29 Nov 2011

Is het mogelijk om zo'n like knop ook op een hyves pagina te plaatsen?

Recreatiewoning.nl
Door

Recreatiewoning.nl

op 03 Nov 2011

Wij hebben op www.recreatiewoning.nl ter plaatse van de linkerzijde van onze homepage nu ook een social media katern waar u een "tweet" een "vind ik leuk" en een "+1" aan onze website kunt meegeven. Zou u onze website kunnen beoordelen en als u deze leuk vindt promoten op één van deze manieren.Bij voorbaat dank voor het beoordelen van Recreatiewoning.nl

Francisca Zonjee
Door

Francisca Zonjee

op 09 Aug 2011

Nog even, de button verschijnt wel in mijn mail (wanneer ik mailtje naar mezelf stuur) maar je kunt dan niet linken.

Francisca Zonjee
Door

Francisca Zonjee

op 09 Aug 2011

Ik wil graag in mijn mail(mac) een button facebook plaatsen zodat de ontvanger op mijn fanpage komt. Ik ben al uren aan het zoeken, maar hoe doe ik dat? Groetjes, Francisca

Roland
Door

Roland

op 04 Jul 2011

ja hij doet het

Roland
Door

Roland

op 03 Jul 2011

Hallo, ik wil ook graag een button, maar ik krijg ook de code niet, en ik vul toch echt mijn url in??? www.mygameshop.nl

Heemstede Makelaardij
Door

Heemstede Makelaardij

op 30 Jun 2011

Beste Tonny, Wij begeven ons voorzichtig op facebook en zouden nu graag een "like"button in onze emails verwerken zodat onze fanpage meer likes ontvangt. Helaas hebben wij nog niet kunnen vinden hoe je zoiets opzet. Heb jij goede raad? Met vriendelijke groet, Heemstede Makelaardij

Stijn de Witt
Door

Stijn de Witt

op 18 Nov 2015

Like knop in de mail kan technisch wel, maar raad ik sterk af. Vrijwel alle mail clients blokkeren namelijk externe scripts en plaatjes en ook interne (als attachment toegevoegde) scripts zullen ze niet uitvoeren. Als je hier wat dieper over nadenkt snap je vast ook wel waarom. Hoe irritant zou spam worden als ze scripts kunnen uitvoeren?? Dit wil niemand dus is het overal geblocked.Beste is denk ik om een mooie link in de vorm van een plaatje te maken (die je dan als attachment aan de mail moet hangen zodat hij niet geblocked wordt) en op de pagina waar de link heen wijst een prominente Like knop te zetten.

Remco
Door

Remco

op 15 Jun 2011

Beste Tonny,Naast de button van facebook heb je ook de Google+, linkedin en Hyves buttons. Gebruik je daar ook een Wordpress plugin voor? zo ka welke ?

Tonny Loorbach
martin
Door

martin

op 13 Jan 2014

ik kom niet verder dan get code die kopieer ik en dan ? vriendelijke groet martin

richard
Door

richard

op 10 Jun 2011

hallo, als ik die code wil aan maken krijg ik dese berichtAlleen erkende ontwikkelaars kunnen worden toegevoegd aan de lijst met ontwikkelaars voor deze toepassing. Lees voor meer informatie http://www.facebook.com/help/?faq=17580.wat moet ik doen om zo een like knop op mijn website te krijgen dan?

Johann Verveld
Door

Johann Verveld

op 06 Jul 2013

ik wil graag een vind ik leuk button op mij site ik heb alles gedaan maar ik zie niets wat doe ik foutMvg. Johann Verveld

Martine
Door

Martine

op 08 Jun 2011

Heb al van alles geprobeerd om die button te maken maar via de link in jouw blog moet je een code aanvragen die via sms binnen moet komen, maar nooit komt. Doe ik iets fout?

Barbara
Door

Barbara

op 15 Nov 2012

Nou heb werkelijk alles geprobeerd en geplakt in (bron) maar krijg echt helemaal niets... :-( Hel.... Groet Barbara

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 May 2011

@Linda, mijn site is volledig in het Nederlands. Misschien heb je Google Translate aanstaan?Zie hierboven hoe je de Facebook vind ik leuk knop op je website plaatst.

Liestrachaggystra
Door

Liestrachaggystra

op 09 Mar 2016

Hai fb

linda
Door

linda

op 21 Apr 2011

ik wil graag een button van facebook maar waarom is alles in het engels op je site ?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down