arrow_drop_up arrow_drop_down
Facebook Like Button (Vind ik leuk knop)

Facebook Like Button (Vind ik leuk knop)

Update: Het hebben van een facebook 'Vind ik Leuk' knop op je website is inmiddels niet meer dan gebruikelijk, maar nog steeds erg waardevol. Stel je je website bezoekers nog niet in staat om je een like te geven, installeer dan nu de Facebook like button op je website.  Je ziet tegenwoordig steeds vaker "Facebook Like Buttons" opduiken op allerhande websites. Met zo'n knop (in het Nederlands "Vind ik leuk") kan de bezoeker direct zijn vrienden op Facebook op de hoogte stellen van hetgeen hij of zij aan het bekijken is en graag wil delen. Jouw link komt op die manier onder de ogen van alle vrienden van deze persoon, gratis bereik dus.

Hoe kom je aan zo'n Facebook vind ik leuk knop?

Het krijgen van een Facebook vind ik leuk knop op je website of bijvoorbeeld onder elk artikel op je website is vrij eenvoudig. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld deze website gebruiken wanneer je een losse knop wilt plaatsen. facebook like button op website plaatsen

De code op je website plaatsen

Zodra je op 'Get code' hebt gedrukt krijg je een stukje HTML5 code te zien. In het tabblad dat deze pop-up kun je echter ook 'iframe' code selecteren (zie screenshot de hieronder). Kopieer deze code en plak deze op de gewenste in je website om de Like box te plaatsen. Voor een share- of follow button kun je precies dezelfde stappen doorlopen, mocht je die ook willen. facebook like box code plaatsen

De Kracht van "Vind ik Leuk"

SEO / Internet Marketing Boek Tonny LoorbachDe vind ik leuk knop is natuurlijk leuk voor je ego maar ook zeker belangrijk voor internet marketing aspecten zoals bijvoorbeeld bij seo, voor social proof en het krijgen van bezoekers vanuit sociale media. Zo kan Google precies zien hoeveel likes een bepaalde url heeft gekregen en dus hoeveel 'sociale waarde' er aan jouw pagina kan worden toegekend. Hiervoor wordt natuurlijk ook gekeken naar de signalen vanuit andere sociale media, maar Facebook is tot op heden nog steeds de meest populaire sociale media. Wil je meer weten over de impact van Facebook op SEO alles over het omhoog halen van je website in de gratis resultaten van Google? Lees dan mijn gratis boek Winnen in Google!

Voeg share buttons toe!

Je kunt naast de like button ook een Facebook share button (en andere share buttons) toevoegen zoals hier:Wij gebruiken enkel nog de share button omdat deze veel meer waarde heeft in bereik dan een simpele like. We waarderen het ontzettend wanneer je natuurlijk dit artikel even wilt delen!
Tip: Meer resultaat uit je social share buttons halen? Check dan dit artikel over sticky social media buttons.