arrow_drop_up arrow_drop_down
23 augustus 2017 

Waarom ondernemers gratis weggevers aanbieden

Voor niks gaat de zon op. Er wordt op internet veel gewaarschuwd over alles wat ‘gratis' is. En terecht, want best wel vaak is het oplichterij. Moet je nu gelijk wantrouwig zijn als men iets gratis aanbied? Nee, hoor. Maar ga er wel zorgvuldig mee om ;) Op veel websites van ondernemers (vooral van online ondernemers) vind je één of meerdere ‘weggevers' oftewel ‘freebies'; iets wat je gratis kunt downloaden en/of gebruiken. In de meeste gevallen gaat het dan om gratis e-books of online cursussen.

Zijn weggevers nou écht gratis?

Ja, ze zijn gratis in de zin dat je er niet voor hoeft te betalen. Maar…. Er staat wél wat tegenover ;) Je dient je e-mailadres in te vullen (en meestal ook je naam) en je wordt dan automatisch op een mailinglijst geplaatst. Bij de meeste mailings ontvang je niet zo vaak een nieuwsbrief/e-mail, bij anderen ontvang je regelmatiger een e-mail. In enkele gevallen ontvang je élke dag een e-mail, maar dat komt niet vaak voor. Je wordt overigens alleen op de mailinglijst geplaatst van de ondernemer/het bedrijf die de weggever aanbied. En je kunt je áltijd gemakkelijk weer uitschrijven. Dat is namelijk (gelukkig) ook verplicht volgens de Nederlandse wet.

Waarom worden deze gratis weggevers aangeboden?

Er zijn verschillende redenen waarom men een gratis weggever aanbied. De twee voornaamste redenen zijn;

  • Zodat jij je e-mailadres achterlaat en zij je kunnen e-mailen.
  • Zodat jij (gratis) een voorproefje kunt krijgen van hun diensten/producten. Als een soort kennismaking, als het ware.

E-mailmarketing word héél veel gebruikt om op een laagdrempelige manier te verbinden met je doelgroep. Ook wordt het veel ingezet om diensten en producten te promoten (hoewel het meestal voornamelijk gaat om de verbinding).

Waarom gratis weggevers ideaal zijn voor jou

Heel leuk dat die ondernemers zoveel hebben aan het aanbieden van weggevers, maar wat heb je er nu zelf aan? Eigenlijk vrij veel! Stel je wilt een product of dienst afnemen.. Dan is het héél fijn dat je aan de hand van zo'n gratis weggever een voorproefje kunt krijgen. Het is tevens een ideale manier om te kijken of een bepaalde dienst of product bij je past.

Neem als voorbeeld de gratis weggevers van Vink Academy (fotografie). Stel je wilt je gaan verdiepen in fotografie en je wilt eigenlijk graag de online cursus gaan doen. Maar… Je weet nog niet zeker of fotografie écht wat voor je is. Dan zou je dus aan de hand van de weggever kunnen kijken of het je bevalt. ;)

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen