Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Salespage maken, waar moet je op letten?

Een verkooppagina (salespage) is een webpagina waarop mensen kunnen lezen over je product en ook je product kunnen kopen. Op een salespage staat een verkooptekst gevolgd door een betaalknop, bijvoorbeeld van iDeal waarmee de bezoeker via internet bankieren je product kan kopen. Een voorbeeld:

Salespage

Regels van internetverkopen

Internet werkt heel anders dan de traditionele verkoop van producten in een winkel. Mensen op het internet hebben veel minder aandacht, tijd en focus dan iemand die een winkel binnenstapt…

Wist je bijvoorbeeld dat, wanneer iemand op jouw website komt, deze bezoeker er gemiddeld slechts 3 seconden over doet om te besluiten of hij/zij op je website blijft of weer weggaat? Je hebt dus maar een paar seconden de tijd om de aandacht te grijpen van je bezoekers en daar moet je slim mee omgaan.

Aandacht op internet is schaars…

Om het nog even over die aandacht te hebben, aandacht van mensen is erg schaars op het internet en dat betekent dat je jouw bezoekers zo min mogelijk moet afleiden. Hoeveel meer afleidingen je op je verkooppagina hebt des te meer bezoekers je zult verliezen…

Je ziet daarom dat internet ondernemers voor de verkoop van hun producten salespages gebruiken die erg schreeuwend en Amerikaans overkomen. Misschien ken je deze pagina’s wel, ze zijn meestal helemaal wit met zwarte tekst met daartussen grote springen rode koppen en opsommingen met voordelen.

Sommige salespage wil je nog niet met een stok aanraken…

Salespages verdienen niet altijd de schoonheidsprijs maar ze werken wel uitstekend. Omdat je op een salespage niks anders kunt dan tekst lezen en het product kopen wordt de bezoeker niet afgeleid of uit zijn concentratie gehaald, je kunt ze zo echt “opzuigen” in je verhaal.

Je kunt er ook voor kiezen om een hele “mooie” website te maken met menuknoppen en alles er op en er aan maar dan zul je gewoon veel minder verkopen.

Toch kiezen veel ondernemers nog voor de mooie website in plaats van de (in hun ogen) lelijke salespage zoals het voorbeeld hierboven. Simpelweg omdat ze een mooie website willen laten zien aan hun sociale netwerk waarvoor zij complimenten krijgen…

Heb jij liever complimenten op je website of liever veel verkopen van je product?

1 pagina, 1 doel

Een salespage is één webpagina met één doel en dat doel is om je product te verkopen. Verder kan de bezoeker ook niets op je webpagina (behalve weggaan dan).

Een goede salespage kan een gigantisch verschil maken voor je bedrijf. Wanneer je weet dat je verkooppagina goed werkt dan kun je ook met een gerust hart marketing gaan doen en zoveel mogelijk bezoekers naar die pagina sturen. Het is daarom ook belangrijk op je salespage goed te splittesten.

Als je salespage totaal niet aanslaat dan is het zonde om er voor te adverteren en er bezoekers heen te sturen, die gaan dan immers onverrichte zake weer weg…

Een goede salespage schrijven met AIDA

Een salespage is meestal opgebouwd aan de hand van het AIDA model:

AIDA Model

 • Attention (Trek de aandacht)
 • Interest (Wek de interesse)
 • Desire (Creëer een verlangen)
 • Action (Laat ze overgaan tot actie/kopen)

Als je een verkooppagina van boven naar beneden zo opbouwt dan heb je een perfecte rode draad voor je salespage tekst.

Emotie versus Ratio in een verkooppagina

Het is belangrijk om naast tekst ook gebruik te maken van visuals in je salespage. In deze video leg ik uit waarom:

Salespage templates nodig?

Ben je op zoek naar goed, geteste templates voor je salespages? Neem dan gerust contact met ons op.

  Comment Section

  9 reacties op “Salespage maken, waar moet je op letten?


  Door Pepijn op 6 juni 2012

  Ik weet dat dit een artikel uit 2010 is, maar ik reageer er toch op. Een salespage is wat je bedoelt met dit denk ik: http://internetmarketinguniversiteit.nl/cursus/masterclass/

  Dit zit achter je knop Vliegende start in het menu en vaak als mensen zich inschrijven voor je ebook of emaillijst.

  Nu heb ik echter een technisch vraagje, hoe maak je zo’n salespage (en dan met name in wordpress). Ik weet wel alles van themes, maar dan zijn alle pagina’s in die theme layout. Hoe kun je opeens een pagina maken die er dan heel anders uitziet?

  Groet,
  Pepijn


  Door Jan op 30 juli 2012

  Je kan gewoon een andere pagina designs met html/css en die een template pagina naam geven. Zo kan je deze pagina template selecteren bij de pagina die je salespage is.

  Je hebt misschien op dit moment ook al een paar templates daar staan. In het standaard thema van wordpress staat daar bijvoorbeeld de keuze: archief pagina, sidebad pagina of normale pagina.


  Door Jan op 30 juli 2012

  designs = designen. Lion autocorrect soms woorden die niet ge-autocorrect hoeven te worden 😛


  Door mona op 23 november 2012

  maar nu weet nog niet hoe ik een salespage moet maken
  is daar een stappen plan ergene op het net voor


  Door Marcel op 27 januari 2013

  Kort, maar krachtig artikel Tonny!
  Ik ben op zoek naar informatie over het maken van een goede salespage en ben blij dat ik deze pagina (mbv Google) gevonden heb. Thanks!


  Door attief op 24 maart 2014

  Ik ben ook bezig met het maken van salespage voor mijn bedrijf. even gegoogle en ik kom heel wat info tegen op google


  Door Johan op 3 november 2014

  Mooie geschrijven Tonny! Ik ga proberen mooie salepage te maken.


  Door Hans Kwist op 1 februari 2017

  Wij hebben een boekje geschreven en geïllustreerd, zwart-wit, 150 bladzijden, A5 met 95 tekeningen. We onderzoeken de mogelijkheden om het ook als ebook uit te geven. Informatie in http://www.dekids.one. U heeft templates beschikbaar?


  Plaats een reactie