YouTube maakt advertenties shoppable: dit moet je erover weten
06 juli 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

YouTube maakt advertenties shoppable: dit moet je erover weten

YouTube heeft laten weten dat het aantal adverteerders dat TrueView for action gebruikt, hét programma om meer sales uit je video advertenties te halen, vorig jaar met meer dan 260% is gestegen. Daarom komt er nu product selection bij.

Shoppable TrueView for action

In een nieuwe test kunnen e-commerce adverteerders hun producten toevoegen in de advertenties die ze maken met TrueView for action. Als de kijker op het uitklap-pijltje in een TrueView for action banner klikt, ziet die een selectie van producten onder de video.

Deze test combineert de TrueView for action banner met de productlijsten van TrueView for shopping advertenties. Om deze in te stellen, moet je je Google Merchant account linken met je Google Ads account.

youtube Shoppable products

Zo zien de producten eruit in de YouTube TrueView for action advertenties

Wat betekent deze nieuwe mogelijkheid voor je?

Vorig jaar bracht Google de Shopping campagnes al naar de home feed en zoekpagina’s van YouTube. De e-commerce markt is nog steeds booming, met Facebook/Instagram en Amazon aan kop. Zij winnen het momenteel van Google en YouTube als het gaat om retail advertentie geld. Dikke kans dat er de komende tijd nog veel meer ontwikkelingen komen in shoppable media en digital commerce marketing.

De nieuwe Video action campagne subtypes, ook recentelijk gelanceerd door YouTube, gaat ervoor zorgen dat advertenties over de hele YouTube site terugkomen: van de home feed tot de watch pages én de inventaris van Google video partners. Ook niet onbelangrijk: als je je inventaris update en goed hebt gekoppeld, zal deze automatisch worden toegevoegd aan de campagne.

Dit past perfect in het plaatje van Google’s andere automatische campagne types. Allemaal gebruiken ze zogenaamde machine learning om advertenties op meerdere platformen te kunnen laten zien.

Bron: Searchengineland.com

Ga jij de Shoppable TrueView for action uitproberen op je YouTube advertenties?

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!