Web Stories komen naar Google Discover
09 december 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

Web Stories komen naar Google Discover

Google heeft aangekondigd dat de Web Stories functie (eerder AMP Stories genoemd) wordt toegevoegd aan Google Discover. Eerder kon je de Web Stories al vinden in Google Search en een aantal andere ondersteunde platforms. Google toont de stories vanaf nu in Google Discover, zowel in de iOS als de Android app.

“Vandaag brengen we visuele Web Stories naar Discover, wat onderdeel is van de Google app op Android en iOS. De Stories-carrousel is nu beschikbaar in de Verenigde Staten, India en Brazilië, aan de bovenkant van Discover. Het helpt je om de beste visuele content van over het hele web te vinden. In de toekomst zijn we van plan om Web Stories uit te breiden naar meer landen.”

Met deze woorden maakte Google bekend dat Web Stories vanaf nu te zien zijn in Google Discover.

De Web Stories in Google Discover zien er als volgt uit:
Google Discover Web Stories

Zo werken Web Stories

Je kunt Web Stories bekijken door op een van de stories in Google Discover te tikken. Vervolgens opent de story in full screen op je telefoonscherm. Door te tikken kun je naar de volgende pagina gaan en door te swipen ga je naar een andere story.

Op de AMP site heeft Google documentatie toegevoegd over hoe je Web Stories kunt bouwen. Ook deelt Google informatie over hoe je kunt zorgen dat je Web Stories te zien zijn in Google Search. Daarnaast zijn er plugins en tools voor WordPress die het creëren van Web Stories gemakkelijker maken.

Wat kun je met Web Stories?

Web Stories in Google Search en Google Discover kunnen je extra bezoekers voor je website opleveren. Het kan de moeite waard zijn om Web Stories op te nemen in je content strategie, en in de gaten te houden hoe het presteert.

Bron: searchengineland.com

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!