arrow_drop_up arrow_drop_down
5 maart 2014 

Menu’s restaurants nu zichtbaar in Google

Google heeft vorige week via Google+ bekend gemaakt dat het menukaarten van restaurants in haar zoekresultaten gaat tonen. Vooralsnog wordt deze feature alleen nog uitgerold in Amerika. Mocht het  een succes worden, wellicht dat het dan ook interessant wordt voor de Nederlandse markt. Graag met je gezin, vrouw, vrienden of kinderen uiteten willen gaan en nog niet weten welk restaurant in de buurt het gaat worden? Via Google is het dan, als het menu beschikbaar is, mogelijk om verschillende menukaarten door te spitten door te zoeken met ‘Menu restaurant A'. Zoals onderstaande afbeelding heb je hier de mogelijkheid om te kijken wat er aangeboden wordt en op basis daarvan kan je simpel een keus kunnen maken. Menu's restaurants nu zichtbaar in Google

De toegevoegde waarde voor restaurants

Naast de toegevoegde waarde voor de consumenten heeft deze feature ook toegevoegde waarde voor de restaurants zelf. Al kan je dit vanuit twee perspectieven bekijken. Via de zoekmachine kunnen ze nu direct aangeven wat ze aanbieden en wat de consument kan verwachten. Als de consument het aanspreekt, kan het direct een keus maken. Zonder de hele website door te spitten en een menukaart in PDF te downloaden. Anderzijds, wordt wellicht de website van het restaurant steeds meer overbodig. De menukaart is al zichtbaar en je hoeft enkel nog te reserveren via telefoon. Via de website reserveren is ook niet bij elk restaurant mogelijk. Dat zou eventueel een klein nadeel kunnen zijn van deze feature.

Wat weten we nog niet van deze nieuwe Google feature?

Google heeft dan aangekondigd dat het deze menukaarten gaat uitrollen in de zoekresultaten maar de grote vraag is, waar Google nog niks officieels over heeft vermeld, is waar zij de informatie vandaan halen. Is er een bepaalde verzamelwebsite waar alle menukaarten op staan zoals eet.nu waar Google bij wijze van spreke haar informatie vandaan haalt? En willen alle restaurants dat wel? Misschien vinden zij het vervelend dat hun menukaart getoond wordt in de zoekresultaten. Komt er een mogelijkheid om als restaurant met een Google+ pagina zelf een menukaart toe te voegen? Dit lijkt me het meest voor de hand liggend. En als laatste, mocht Google dit geautomatiseerd gaan doen, deze menu's kunnen per seizoen/maand of misschien wel week veranderen, gaat Google dit ‘synchroniseren' of wat is het plan? Dat zijn nog wel allemaal onduidelijkheden die rondgaan rondom deze nieuwe feature die in Amerika is uitgerold

Reserveren met jouw Google+ account?

Om het blog af te sluiten, wil ik graag vooruitblikken op de toekomst van Google+ en restaurants. Nu Google deze functie heeft uitgerold heeft me dat persoonlijk aan het denken gezet. Wat voor een nog meer grotere rol kan Google+ hierin spelen? Gaat Google ervoor zorgen dat enkel restaurants met Google+ met een menukaart in de zoekresultaten komen te staan en gaat Google er misschien wel voor zorgen dat je in de toekomst kan reserveren met jouw persoonlijke Google+ account? Dat zou mij in ieder geval een ontzettend interessante feature lijken. Graag wil ik van jullie weten wat jullie van deze nieuwe feature vinden? Naar Nederland laten komen of lekker daar blijven?
Over de schrijver
Mijn naam is Bryan Berendsen. Een jonge (online) marketeer die zijn passie, motivatie en gedrevenheid voor online marketing en social media graag omzet in informatieve blogs en succesvolle campagnes. Let's connect!
Mike Nuijs
Door

Mike Nuijs

op 5 March 2014

Informatief artikel! Goed bezig ;-) Groet Mike

Bryan Berendsen
Door

Bryan Berendsen

op 5 March 2014

Bedankt voor je compliment Mike, doe ik zeker!

Reactie plaatsen