arrow_drop_up arrow_drop_down
2 mei 2014 

Jij hebt al een Google+ profiel, wedden?

In mijn vorige blog over Google+ liet ik je zelf de keuze om Google+ al dan niet in te zetten voor je bedrijf. En of je er privé iets mee wilt doen is dan de volgende vraag. Maar weet jij zelf wel of je al een Google+profiel hebt of niet? De kans is namelijk groot dat je (ongemerkt) gewoon een Google+profiel hebt.

Waarom jij waarschijnlijk al op Google+ zit

Veel mensen weten het niet, maar ongemerkt heb je waarschijnlijk al een Google+profiel. Gebruik je Gmail? Dan heb je een Google+profiel. Log je in op Google voor bijvoorbeeld Adwords (inclusief Google's zoekwoordenplanner)? Heb je een YouTube-account? Het is tegenwoordig allemaal gekoppeld aan Google+ en dus heb je naar alle waarschijnlijkheid dan ook een Google+profiel. Op deze manier heeft Google inmiddels meer dan 1 miljard Google+profielen, zoals je in onderstaande statistieken van Econsultancy kunt zien.   google+ 1 miljard profielen - econsultancy.com

Google+profiel vs. actieve gebruiker

Bovenstaande grafiek spreekt voor zich. Door de manier waarop Google toch wel sneaky automatisch Google+profielen aanmaakt, is het aantal profielen fors gegroeid. Dat heeft echter ook een schaduwzijde, omdat op deze manier 1,15 miljard Google+profielen vergaren niet echt bijdraagt aan een goed percentage werkelijk actieve gebruikers. In een jaar tijd is die van ruim 50% naar net aan 35% gedaald. In de -overigens niet op enige degelijk onderbouwde feiten gebaseerde- recente berichtgeving naar aanleiding van het vertrek van Google+ baas Vic Gundotra wordt vermeld dat het beleid om alle Gmail- en YouTube-accounts automatisch te koppelen aan een Google+profiel, nu wordt beëindigd. Inmiddels is daardoor echter wel in vrij korte tijd een fiks aantal Google+profielen gecreëerd.

Een voorbeeld uit de praktijk

Om het gelijk maar te illustreren: onlangs kwam Google+ ter sprake op een verjaardagsfeest. Dat zag mijn moeder toch echt niet zitten. "Niks voor mij". Ik haalde mijn smartphone tevoorschijn, opende de Google+ app en tikte haar naam in. Hoppetee, daar stond ze, inclusief profielfoto! En zelfs een album vol foto's van haar overwintering in Egypte in 2010/2011. De foto's had zij natuurlijk niet geplaatst, deze waren op Google+ gezet door iemand die haar in Egypte had opgezocht. Maar ondertussen had ik wel een Google+profiel van mijn moeder gevonden, inclusief profielfoto en zelfs een fotoalbum. Helemaal niet gek om zelf eens te checken of je er al tussen staat. Log in op welk Google-account je ook hebt en ga dan terug naar Google. Zie je rechts bovenin een + met je naam of nickname staan? Klik er eens op en je komt direct op Google+. En dan nu bepalen of je er iets mee wilt doen! Google+ profiel of niet

Zit jij op Google+?

Nu ben ik benieuwd, heb je via bovenstaande procedure gecheckt of je een Google+profiel hebt? Laat hieronder weten wat je bevindingen zijn en of je gebruik gaat maken van Google+. Ik ben echt heel benieuwd hoeveel lezers uiteindelijk een Google+profiel blijken te hebben!
Over de schrijver
Met passie voor internet en search, een commerciële achtergrond en aangeboren taalvaardigheid begon ik eind 2012 met Letterzaken. Van tekstbureau naar specialist op gebied van webteksten en SEO, is de drive vooral om MKB-ondernemingen en ondernemers resultaat te helpen boeken op het internet. Er liggen zoveel kansen die ik je graag help te benutten. Mijn doel is jou te helpen op het gebied van content, vindbaarheid en conversie. Want je wilt toch omzet halen uit je website?
Reactie plaatsen