arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat zijn Title Attributes?

Een title attribute is een titel voor een link op je website. Vergelijkbaar met een alt tag voor afbeeldingen. Met zo'n titel kun je een link van extra informatie over de bestemming voorzien. Deze title attribute verschijnt zodra je met je muis boven de link gaat hangen (zie bovenstaande afbeelding). Hiermee geef je aan Google extra informatie over de bestemming van deze link.

Het voordeel van title attributes

De pagina waar deze link naartoe gaat krijgt op deze manier meer waardering van Google omtrent de woorden in de title attribute. Title attribute voorbeeld Ga maar eens met je muis boven deze link hangen en zie wat er gebeurt: Wat is Google Adwords? Zo zie je dat het artikel wat achter deze pagina zit (en over Google Adwords gaat) van Google meer waardering gaat krijgen omtrent deze woorden. Wanneer iemand vervolgens in Google zoekt op de term "Wat is Google Adwords" is de kans groot dat mijn artikel hoger in de resultaten komt.

Hoe maak je een title attribute in Wordpress?

Selecteer een stukje tekst, een paar woorden meestal, die je klikbaar wilt maken naar een bepaalde pagina en klik op het link icoontje in je Wordpress editor. link invoegen bewerken in wordpress Je krijgt dan het volgende scherm te zien: wordpress title tag invoegen Vul hier het volgende in:
  1. De URL van de pagina waar je naartoe wilt linken
  2. De title tag of attribute die je deze pagina mee wilt geven
  3. Of je wilt dat deze pagina in een nieuw tabblad geopend wordt
  4. Klik op 'Link toevoegen'
Tim van Kleef

Door

Tim van Kleef

op 14 Feb 2013

Beste Tonny, Ik zit al een tijd op jouw site te kijken en heb al een aantal filmpjes bekeken, dank daarvoor. Heb jij enig idee hoe de title attributes te maken zijn? Er staat heel weinig op internet over deze tip. Ik hoop dat jij mij kan helpen. Mvg. Tim van Kleef

Rubin

Door

Rubin

op 08 Dec 2015

Het lukt me nog niet. Ik kan met de Wordpress-pop-up 'link invoegen/bewerken' alleen de link instellen en de blauwe linktekst, maar niet de tekst die verschijnt als je de muis erop houdt. Bijvoorbeeld de link op deze pagina: http://hetnlpcollege.nl/hoe-je-een-sociaal-superheld-wordt-volgens-nlp-coach-paul-vrouwenvelder/ Kan iemand me laten zien hoe ik alsnog zo'n tekstje kan invoegen voor wanneer je je muis op de link houdt?

Riet de Wit

Door

Riet de Wit

op 02 Sep 2016

Er is een plugin voor: https://wordpress.org/plugins/restore-link-title-field/ Zie hier een afbeelding (ff scrollen): https://core.trac.wordpress.org/ticket/28206 Maar of je het moet gebruiken is de vraag: https://www.searchenginejournal.com/how-to-use-link-title-attribute-correctly/

Reactie plaatsen