Gebruik Alt tags bij afbeeldingen voor SEO

Alt tags bij afbeeldingen voor SEO

Het gebruik van Alt tags, of attribuut afbeeldingstitels, is iets wat een detail lijkt op het eerste gezicht. Het heeft wel degelijk een impact op de zoekmachine optimalisatie van je website. Een Alt tag is de naam van een afbeelding op je website. Deze naam verschijnt zodra je met je muis boven een plaatje op je website gaat hangen.

Door de afbeeldingen op je website een alt tag en zodoende dus een titel te geven, voorzie je Google van meer informatie over die afbeelding. Google kan zelf geen afbeeldingen zien en is zodoende afhankelijk van de informatie die jij er over geeft om de afbeelding op te nemen in haar zoekresultaten. Je afbeelding zal vervolgens ook worden opgenomen in de Google Afbeeldingen sectie van Google:Daarnaast maken afbeeldingen je tekst ook rijker en Google ziet dat als waardevol voor een bezoeker. Een plaatje met een zelfde naam of onderwerp als jouw website/pagina zal dus bijdragen aan je positie in de zoekmachines. Je maakt je tekst dus waardevoller met een afbeelding. Voorzie die afbeelding dan naast een juiste bestandsnaam ook van een goede alt tag.
wijnand
Door

wijnand

op 21 Feb 2012

dag tonny, dank voor alle informatie, het ziet er bijzonder goed en gedegen uit. alt-tags zijn alleen te zien in MS. wellicht is het beter om 'title' ipv 'alt' te gebruiken, dan is het ook leesbaar en zichtbaar bij mouse-0ver in bv. chrome

Marc
Door

Marc

op 28 May 2013

De Alt-tag is juist van grote waarde voor SEO. Aan de title-tag wordt geen waarde geschonken op SEO-gebied.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down