arrow_drop_up arrow_drop_down

Werken met een echte dropshipping leverancier

Dit lijkt een vreemde titel voor een artikel over dropshipping, maar jammer genoeg vind je in deze bedrijfstak veel dubieuze ondernemingen. Een gewaarschuwd mens telt echter voor twee en gelukkig zijn er genoeg websites te vinden die een overzicht bieden van legitieme dropshipping leveranciers. Een goed dropshipping bedrijf is een genot om mee te werken. Er zijn veel voordelen op te noemen van het werken met een “echte” dropshipping leverancier, maar het belangrijkste is wel dat je zo’n bedrijf met een gerust hart kunt “loslaten” op je klanten.

De sprong in het diepe

Natuurlijk is het spannend als je als beginnend dropshipping ondernemer de sprong in het diepe waagt. Kijk maar eens op de vele dropshipping fora. Dan heb je al gauw in de gaten dat andere dropshippers weinig informatie loslaten of ronduit vijandig reageren op nieuwkomers. De competitie is namelijk groot en niemand zit te wachten op een nieuwe concurrent. Als je werkt met een goede dropshipping leverancier is het niet nodig om fora af te grazen naar producttips of prijsinformatie. Die informatie is namelijk beschikbaar op de site van de leverancier. Dropshipping leveranciers zijn erbij gebaat om zoveel mogelijk dropshippers aan de gang te houden. Per slot van rekening brengt dat geld in het laatje. Vaak helpen ze dropshippers met behulp van marketing tips om succesvol te worden. Jouw succes is namelijk hun succes. Een goed dropship bedrijf zorgt ervoor dat je kunt beschikken over alle hulp en informatie die je nodig hebt.

Reddingsboei

Het kan erg ongemakkelijk aanvoelen om onder te duiken in een markt met zoveel concurrentie. Een goede dropshipping leverancier zal je echter niet laten spartelen. Hij streeft ernaar om elke klant succesvol te maken door het ter beschikking stellen van goede research tools en hulpbronnen. Ook kleine vissen vinden wel iets om op te eten. Hoe klein jouw bedrijf in het begin ook is, een echte dropshipping leverancier helpt je bij het vinden van jouw productniche, zodat je een leuke winst kunt maken.

Word een grote vis!

De belangrijkste factor bij dropshipping is het uitschakelen van tussenpersonen. Echte dropshipping leveranciers zijn voor de verkoop van hun producten meer geïnteresseerd in collega-zakenmensen dan in tussenhandelaren. Uiteraard zal een goede dropshipping onderneming ook vragen naar je BTW nummer voordat hij met je in zee gaat, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Inschrijving in het handelsregister en het aanvragen van een BTW nummer is één van de stappen om uit te groeien tot een succesvol dropshipping bedrijf. N.B.: Een echte dropshipping leverancier zal je behandelen als de grote vis die je ooit kunt worden, en niet als de kleine vis die je nu nog bent…