Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Hoe vind ik een betrouwbare dropshipping leverancier?

Het vinden van een goede dropshipping leverancier vormt een grote uitdaging voor zowel startende als gevorderde ondernemers. Je wilt niet alleen een leverancier die de gevraagde producten tegen de juiste prijs levert, maar die ook nog eens een betrouwbare service verleent aan jou en je klanten.

Maar hoe vind je de ideale dropshipping leverancier? Hiervoor kun je twee kanten op, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Maak gebruik van erkende dropshipping directories

Tegenwoordig zijn er gevestigde, betrouwbare dropshipping bronnen die tegen een redelijke prijs een opsomming geven van een groot aantal gewaarmerkte dropship leveranciers. Het sleutelwoord hierbij is ‘gewaarmerkt’.

Deze sites blijven niet lang in bedrijf als ze onbetrouwbare en dubieuze leveranciers noemen, dus ze checken en classificeren de leveranciers die in hun overzicht staan nauwkeurig.

Sites als SaleHoo, WorldwideBrands en Doba zijn grote, internationale directories die al een tijd bestaan. Sommige sites brengen je in contact met geschikte leveranciers, terwijl bijvoorbeeld Doba optreedt als tussenpersoon en transacties tussen beide partijen regelt.

Dit soort sites bieden toegang tot duizenden gescreende en gewaarmerkte dropship leveranciers. Als je nieuw bent in de dropshipping business is dit de beste keus, omdat je hiermee risico’s zoveel mogelijk uitsluit.

De leveranciers op de lijst zijn echter niet altijd de voordeligste optie. In combinatie met de gebruikskosten van de directories kan dat inhouden dat je een deel van je winst inlevert.

Ga zelf op zoek naar dropshipping leveranciers

Als je besluit om zelf te zoeken naar een geschikte leverancier, moet je erg voorzichtig te werk gaan om te vermijden dat je tegen een dubieus bedrijf oploopt. Het is een prachtige manier om een minder bekende dropshipping leverancier te vinden die een betere prijs biedt dan de gevestigde orde.

Dat betekent echter wel dat je een paar dingen moet doen om er zeker van te zijn dat het gaat om een betrouwbaar bedrijf.

Check of het een officieel geregistreerd bedrijf is

Elk land heeft een overheidsinstantie waarbij ondernemingen ingeschreven moeten staan. Afhankelijk van het land waar de leverancier gevestigd is, kun je de officiële ondernemingsinformatie opvragen bij de desbetreffende instantie.

Zoek recensies over je dropshipping leverancier

Ook als het een officieel geregistreerde onderneming is, hoeft dat nog niet te betekenen dat het gaat om een betrouwbare leverancier. Als je dus van plan bent om gebruik te maken van een bepaalde dropshipping leverancier, dan doe je er goed aan om op het internet naar recensies en ander vormen van feedback over het dropshipping bedrijf te zoeken.

Vooral (internationale) dropshipping forums kunnen je hierbij helpen. De feedback van andere mensen geeft je in de meeste gevallen een goed idee of het verstandig is om in zee te gaan met het door jou gekozen bedrijf.

Test de dropshipping leverancier uit

Als je dropshipping leverancier door de voorgaande controles heen is gekomen, is het verstandig om een test uit te voeren voordat je hem loslaat op je klanten. Plaats een proeforder om te zien hoe de service in elkaar steekt en of je exact datgene krijgt wat je hebt besteld.

Het gekochte product kun je altijd nog verkopen op eBay. Als het allemaal goed gaat, kun je redelijk gerust zijn dat je te maken hebt met een betrouwbare leverancier.

Het zelf zoeken van een dropshipping bedrijf is misschien iets wat je het beste kunt uitstellen tot je wat meer bekend bent met het dropshipping gebeuren. Tot die tijd bieden de gevestigde dropshipping directories meer dan genoeg keus om aan de slag te gaan met je online dropshipping business!

Comment Section

1 reactie op “Hoe vind ik een betrouwbare dropshipping leverancier?


Door Fredy(v) op 10 augustus 2012

Zelf producten maken en verkopen lijkt me een goed begin, dan affiliatiepartners zoeken en samen een dropshipper gaan helpen met leuke demo’s.
Wouw het broeit van ideeén in mijn binnenste. Hmm ik heb er zin in.

Plaats een reactie