arrow_drop_up arrow_drop_down

Bouw een relatie op met je dropshipping leverancier

Als je eenmaal een zekere mate van vertrouwen hebt opgebouwd met je dropshipping leverancier, wordt het misschien tijd om een stapje verder te gaan en je relatie met je dropshipper naar het volgende niveau te brengen. Denk hier niet te licht over, want het verbeteren van de relatie met je dropshipping leverancier kan zorgen voor betere prijsstellingen, speciale bonussen en andere extraatjes die een “gewone” dropshipper niet snel voor elkaar krijgt. Als je nog maar net begonnen bent met dropshipping, ben je waarschijnlijk niet meer dan een nummer voor je dropshipping leverancier. Hoe langer je echter bij dezelfde dropshipper blijft, hoe meer kansen zich voordoen om jezelf te bewijzen tegenover je dropshipper. Ontdek hieronder wat je zoal kunt doen om de aandacht van je dropshipping leverancier te trekken, om zo die zeer gewilde privileges te bemachtigen!

Stel jezelf professioneel op

Dit ligt misschien voor de hand, maar niet iedereen kan zich inhouden als ergens een probleem optreedt. Los je probleem met de dropshipper niet op door je af te reageren op de klantenservice, maar blijf je zeer beleefd en vriendelijk opstellen. Als je ook in de meest vervelende situaties beleefd blijft, zul je al gauw gewaardeerd worden om je professionele gedrag. Verwacht niet dat je direct beloond wordt voor je beleefde opstelling. Op de lange termijn zul je echter alom gerespecteerd worden en geliefd zijn bij zowel het management als de klantenserviceafdeling. Naarmate je contact met het dropshipping bedrijf beter wordt, zul je vanzelf ook merken dat je problemen steeds sneller opgelost worden!

Help je collega dropshippers

Heeft de website van je dropshipping leverancier een forum? Zorg dan dat je de reputatie van een actief forumlid opbouwt en ondersteun je collega dropshippers zoveel mogelijk. Als je erg competitief bent ingesteld trek je nu misschien een wenkbrauw op, maar uiteindelijk zullen je inspanningen op het forum zijn vruchten afwerpen. Door je collega dropshippers zoveel mogelijk te helpen, zijn ze veel eerder geneigd om ook jou te helpen als je ergens mee zit. Daarnaast zien niet alleen de andere forumleden hoe behulpzaam jij bent, maar ook je eigen dropshipping leverancier. Doordat jij zijn afnemers verder op weg helpt, verdient hij meer geld en dus zal hij jouw inzet waarderen. Als je dit verder doortrekt en je dropshipping leverancier wordt succesvoller doordat hij meer verkopen doet, zal hij eerder geneigd zijn om zijn productassortiment uit te breiden en de producten misschien wel tegen een betere prijs aan jou en de andere dropshippers aan te bieden. Je dropship leverancier zal zich herinneren welke forumleden het meest behulpzaam waren in het geven van tips aan de andere dropshippers en dus ook wie indirect verantwoordelijk is voor (een deel van) de groei van zijn bedrijf. Als dit het geval is, zal de relatie tussen je dropshipping leverancier en jou zich absoluut positief ontwikkelen.

Blink uit in je dropshipping kwaliteiten

Maak vooral gebruik van alle dropshipping tips die je dropshipping leverancier je geeft en die je gratis op het internet tegenkomt. Ontwikkel jezelf tot een van de beste dropshippers in jouw branche en je inspanningen zullen zeker beloond worden! Niet alleen zul je veel succesvoller worden dan je collega dropshippers, maar je succes zal ook aan je eigen dropshipping leverancier niet ongemerkt voorbijgaan. Naarmate je dropshipping leverancier meer vertrouwen in jouw verkoop skills krijgt, kan hij je belonen met extra kortingen op de geleverde producten of toegang tot een breder productassortiment. Dankzij deze speciale prijzen en minder geijkte producten geef je je concurrenten al helemaal het nakijken, omdat je dropshipping business nu nog meer potentie heeft.

Sluit nauwe samenwerkingsverbanden

Als je net begint met dropshipping, is het heel normaal om de eerste tijd te focussen op het opzetten van je dropshipping business en het verdienen van zoveel mogelijk geld. Aan de andere kant zijn veel grote bedrijven pas echt groot geworden dankzij professionele samenwerkingsverbanden en de ontwikkeling van nauwe zakenrelaties. Deze grote bedrijven zijn het resultaat van verschillende zakenmensen die hun krachten hebben gebundeld (bijvoorbeeld een dropshipper in tuingereedschap die besluit samen te werken met een dropshipper in doe-het-zelf producten). Door zelf ook nauwe zakenrelaties aan te gaan met zowel je dropshipping leverancier als je collega dropshippers, verzeker je jezelf van een lange en zeer winstgevende dropshipping carrière.