landingspagina-voorbeelden-1

Landingspagina voorbeeld

In dit artikel geven wij jou een aantal concrete voorbeelden en tips hoe jij je landingspagina kan verbeteren. Van design tot SEO, hier ga je de beste voorbeelden vinden die voor ons ook werken. Wij hebben de beste voorbeelden tot onze beschikking, omdat onze software Phoenix deze voorbeelden (c.q. templates) ingebouwd heeft. Wij hebben 35 landingspagina templates in Phoenix. Hier vind je later in dit artikel meer over.

Gebruik je een webbouwer als WordPress? Dan zijn onze voorbeelden nog steeds relevant, alleen werkt het nét iets beter met Phoenix :). In Phoenix gebruiken wij conversie geoptimaliseerde templates én omdat de technische SEO goed is, laadt je pagina altijd snel! Ben je klaar om van de beste voorbeelden te leren? We beginnen als eerst met de basis van landingspagina’s.

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina waar je probeert om een bezoeker te converteren tot een klant. Een conversie hoeft niet per se een sale te zijn. Een conversie kan ook een inschrijving op je nieuwsbrief of ingevuld formulier op de contactpagina zijn. Er zijn verschillende soorten pagina’s waar een conversie mogelijk is.

  • Verkooppagina voor product
  • Verkooppagina voor een dienst
  • Opt-in pagina voor e-maillijst
  • Inschrijfpagina voor webinars / events
  • Aanvraagpagina voor offertes, demo’s of product samples
  • Contactpagina voor leads
  • Vacaturepagina
  • Blogpagina

Een landingspagina bouwen klinkt makkelijk, maar er komt een stuk meer bij kijken dan een simpele pagina online te zetten. De landingspagina moet een natuurlijke flow hebben en de informatiebehoefte van de klant bevredigen. Het design van een landingspagina dient Conversion Centered te zijn om het maximale aantal conversies te behalen. Een landingspagina heeft altijd een doel. Zorg daarom dat je afleiding elimineert zodat de bezoeker dat doel niet uit het oog verliest.

Waarom een landingspagina gebruiken?

Een landingspagina is de perfecte pagina om mensen op te laten landen. Stel dat je een webshop hebt met één product, dan is het heel effectief ook maar een landingspagina te gebruiken in plaats van een volledige webshop te maken om sales mee binnen te halen. Waarom zou je mensen van de landingspagina (c.q. productpagina) af willen laten gaan als je maar één artikel verkoopt? Door je website compact te houden tot één pagina, kan je bezoeker zich alleen op deze pagina focussen. Er is minimale afleiding wat leidt tot extra aandacht voor jouw bericht én product.

Als je in een dienstverlenende sector werkt, dan zijn landingspagina’s ook een goede methode om leads en klanten mee binnen te halen. Hetzelfde principe geldt als hierboven. Kies een doelgroep, probleem of dienst waar jij relevant voor bent.

Stel voor dat je een hovenier bent. Je hebt een e-book gemaakt met 20 tuinvoorbeelden. Dit e-book is gratis te downloaden via je website in ruil voor je e-mailadres. Je maakt een opt-in landingspagina waar mensen zich inschrijven. Hierna begin je met e-mailmarketing om aanbiedingen, andere tuinvoorbeelden en je diensten te promoten.

Stuur je mailinglijst een link naar een nieuwe landingspagina, waar je dit keer je dienst promoot. Zo kom je in contact met potentiële klanten die je al kennen. Je hebt ze al waarde gegeven en weten via je e-book dat je je dienst goed uitvoert. Gebruik de landingspagina waar je je dienst promoot om klanten over de streep te trekken.

Het beste is om ze een afspraak met je te laten maken. Voor een hovenier is elke opdracht anders en zijn bijna altijd maatwerk prijzen nodig. Daarom is verkopen via je website niet aan te raden. Met landingspagina’s kun je snel een funnel bouwen waar je voor een lange tijd blijvend leads uit kan halen.

Als je dit proces automatiseert, hoef je jezelf niet meer actief bezig te houden met het werven van leads. Potentiële klanten komen naar jou toe en blijven naar je toekomen. Laat landingspagina’s voor jou werken, alsof je  een extra werknemer heb.

Landingspagina voorbeelden

Voordat je een landingspagina gaat maken, is het belangrijk om te weten hoe je bezoekers bij je terecht komen. Een SEO-landingspagina is zeer informatief en uitgebreid. Een landingspagina waar je op adverteert via Social Media is vaak compacter en to the point. Wij gebruiken altijd de TIPS formule bij het opbouwen van een landingspagina. De TIPS formule staat voor Tempt, Influence, Persuade en Sell. In deze volgorde schrijven wij voor onze landingspagina en zo richten wij de pagina ook in. TIPS vertaalt naar het Nederlands:

  1. Verleiden
  2. Beïnvloeden
  3. Overtuigen
  4. Verkopen

Hieronder in de afbeeldingen vind je voorbeelden voor verschillende doeleinden. Voor ieder content-element staat één van de vier letters van de TIPS formule.

Voorbeeld 1


Voorbeeld 2

TIPS formule

Zoals je in bovenstaande afbeeldingen kunt zien, bouwen wij echt op de TIPS formule. Dit is voor ons een succesformule voor landingspagina’s. Hieronder ontleden wij onze tactiek per stap.

T van Tempt (verleiden)

We starten met de T van Tempt. Wij verleiden onze bezoekers gelijk met een kwalitatieve afbeelding in de header. Dit grijpt gelijk de aandacht en richt zich gelijk op de emotionele staat van de bezoeker.

Meer leads, klanten en omzet via internet? Ontvang nu mijn 68 allerbeste marketing technieken!

Begin je landingspagina met een openingsknaller door gelijk een belofte te maken die je ook waar maakt.

I van Influence (beïnvloeden)

De fase van beïnvloeding komt na het verleiden. Voor ons werkt het heel goed om een persoonlijke touch te verwerken in onze landingspagina’s. Daarom begint onze landingspagina met een verhaaltje van Tonny over hoe hij in zijn eentje gestart is en hoe dit uitgegroeid is tot een miljoenenbedrijf. Naast dat dit een interessant verhaal is, delen veel mensen deze droom. Tonny is een expert in de online marketingwereld en straalt daardoor autoriteit uit. Autoriteit is een van de methoden om mensen te beïnvloeden. Op deze manier bouwen wij vertrouwen op door geloofwaardigheid en ervaringsdeskundigheid. Naast jezelf de hemel in te prijzen, zijn reviews van klanten ook erg waardevol.

P van Persuade (overtuigen)

Na het verleiden en beïnvloeden is het tijd om je klant te overtuigen. Overtuig je bezoeker om je product of dienst af te nemen. Schrijf met onderstaande opdracht mee om een goed beeld te krijgen van jouw toegevoegde waarde vanuit klantperspectief.

Opdracht: beantwoord onderstaande vragen voor jezelf.

  1. Wat zijn de grootste voordelen van jouw product (of dienst)?
  2. Wat zijn de grootste voordelen van jouw service?
  3. Welk probleem los jij op met jouw onderneming?
  4. Hoe voldoe jij aan de klantbehoefte?
  5. Wat bereikt een klant met jouw product?
  6. Wat gebeurd er als je klant niet overgaat tot kopen?
  7. Wat is het eindresultaat?

Wil je meer weten over unique selling points?

Deze vragen moeten beantwoord worden, zodat je bezoeker geen enkel knelpunt meer ervaart. De volgende knelpunten worden opgelost door bovenstaande vragen te beantwoorden:

  • Pijnpunten
  • Angsten
  • Nieuwsgierigheid
  • Vertrouwen
  • Eindresultaat

S van Sell (verkopen)

Er zijn weinig mensen die het echt leuk vinden om te verkopen. Voor veel ondernemers voelt verkopen als pushy. Vooral wanneer je een dienst aanbiedt die je zelf uitvoert. Dit heeft vaak te maken met een minderwaardigheidscomplex. Probeer je hier overheen te zetten door te bedenken dat jouw dienst echt toegevoegde waarde heeft. Door jouw dienst te verkopen, help je iemand anders met een probleem. Zie het daarom niet als een sale, maar als een kans om iemand echt te helpen. Wees niet passief, maar actief in je schrijfstijl bij het maken van een landingspagina.

Hier zijn concrete tips om meer sales te maken:

  1. Zet je bezoeker aan tot actie met een opvallende Call To Action (CTA). Lees hier onze tips hoe je de CTA het beste kunt benutten.
  2. Geef nuttige (product)informatie zoals titels, samenvatting, specificaties, afbeeldingen & prijs.
  3. Geef je klanten een goede reden om direct over te gaan tot aankoop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het creëren van schaarste. Dit bereik je door een tijdelijke deal, korting of afteller te plaatsen.
  4. Neem de laatste bezwaren van je bezoeker weg. Plaats een FAQ, garantiemelding, testimonials en/of een chatfunctie op de pagina.
  5. Eindig altijd de landingspagina met een CTA. Gratis e-book downloaden? ;)

Templates

Als je zelf geen webbouwer bent, dan is het lastig om landingspagina’s écht knap te maken. Het design van landingspagina’s is cruciaal. Een design maakt de eerste indruk, als deze niet mooi of betrouwbaar overkomt dan sta je al met 2-0 achter. Precies om deze reden hebben wij een tool gebouwd: Phoenix. Phoenix heeft kant-en-klare templates zodat jij alleen nog kleuren, tekst en afbeeldingen hoeft toe te voegen. De rest hebben wij allemaal al voor je klaar staan. Naast onze conversietechnieken, is ook de technische SEO perfect geregeld. Kies een van de 35 (!) beschikbare templates via Phoenix. Gebruik deze link om Phoenix 14 dagen gratis te proberen.

Landingspagina voorbeeld

SEO landingspagina

Een SEO landingspagina is een informatief artikel waarmee jij je moet focussen op minimaal een zoekterm. Wat willen mensen achter de gekozen zoekterm weten? Jij hebt nu waarschijnlijk gezocht op ‘Landingspagina voorbeeld’ of ‘SEO landingspagina’. Wij proberen de intentie achter deze zoekterm te achterhalen en je zoekvraag te beantwoorden. Dit doen wij door relevante content te maken. In dit artikel vind je daarom templates, blauwdrukken en tips om een succesvolle landingspagina te maken. Het beste is om een goed zoekwoorden onderzoek te doen voordat je gaat beginnen met het maken van een SEO landingspagina.

SEO landingspagina tips:

  • Schrijf voor je bezoeker.
  • Richt je pagina in op een hoofdzoekterm (en zoek een paar minder concurrerende zoektermen).
  • Zorg dat de pagina snel laad.
  • Maak rijke content (afbeeldingen, links, video’s, infographics etc.)
  • Maak de pagina informatief.
  • Leer meer over SEO in onze kennisbank.

Design

Wij lijken wel gek, maar wij delen onze blauwdruk voor Phoenix templates. Dit is onze template voor een opt-in pagina. Als je een van onze e-books gedownload hebt, dan zul je deze pagina vast herkennen. Zo niet, kijk dan even bij deze pagina. Dit is een compacte pagina, omdat de opt-in pagina één doel heeft: het e-book downloaden. Wij zorgen dat mensen hier via social media advertenties en via pop-ups op de website komen. Hierdoor ben je al bekend met wat we je aanbieden. Een ellenlange pagina zou hier de conversie omlaag halen. Houd bij het designen van een landingspagina altijd rekening met waar je bezoekers vandaan komen. Bekijk hieronder de blauwdruk.


Conclusie

Een landingspagina maken voor je onderneming kan je veel opleveren. Meerdere landingspagina’s kunnen een geautomatiseerde funnel worden, zodat klanten naar jou toekomen in plaats van andersom. Hiervoor moet het totale plaatje wel kloppen. Denk hierbij aan:

  • Goed aanbod
  • Sterk geschreven verhaal (copywriting)
  • Snelle laadtijd
  • Passende afbeeldingen
  • Duidelijk einddoel
  • Rijke content

Vind je het lastig om zelf een template te ontwerpen en de juiste technieken toe te passen? Met Phoenix lossen wij dit probleem op zodat iedereen zonder enige kennis / ervaring met het bouwen van websites toch een professionele website neerzet

Ben je op zoek naar meer voorbeelden? Bekijk dan dit document waar we je extra voorbeelden geven. Je hebt dit artikel helemaal tot het eind gelezen, daar staat natuurlijk een kleine beloning tegenover :). Wil je leren over hoe je meer uit je landingspagina’s haalt? Bekijk dan onze kennisbank over conversie optimalisatie of webdesign.