arrow_drop_up arrow_drop_down
10 oktober 2013 
in Google+

Mogelijkheden Google Plus tips functies

In het begin leek Google+ wel een ghost town. Er was werkelijk niemand te vinden en het voelde heel leeg op Google+.  Maar op dit moment gaan steeds meer ondernemers de mogelijkheden ontdekken van Google+. Hieronder belichten wij drie unieke functies van Google+ die jou als ondernemer kunnen ondersteunen bij de online marketing strategie.

Verschijnen in de zoekresultaten van Google

Klanten zoeken tegenwoordig eerst online hun informatie. Gegevens uit Google+ worden weergegeven in de zoekmachine van Google en dit creëert voor jou als ondernemer kansen. In de zoekmachine van Google wil je namelijk gevonden worden op specifieke zoekwoorden van jouw branche. Door dit gericht in te zetten, krijg je als ondernemer een extra communicatiemoment om de aandacht op jouw bedrijf te vestigen. Bij het aanmaken van een account op Google+ vul je de gegevens in bij “beschrijving, introductie en ik ben cool, want”. Deze onderdelen van je profiel op Google+ zijn erg belangrijk. In het overzicht van de zoekresultaten van Google wordt bijvoorbeeld de tekst van de 'beschrijving' getoond. Voorbeeld Google+ verhaal Google+ zoekresultaten Denk er daarom goed over na om deze teksten aan te laten sluiten bij jouw potentiële volgers. Verwerk hierin de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

Auteur mogelijkheden

Als je veel blogartikelen maakt, is ‘bijdrager aan' een interessante functie in Google+ om te bekijken. Bij deze optie is het mogelijk om alle content die je online hebt gemaakt toe te voegen aan jouw Google+ account. Lezers kunnen hierdoor gemakkelijk doorklikken naar alle artikelen die door jou zijn gemaakt. Vanaf nu laat jij, door deze functie binnen Google+, zien dat jij de auteur bent van verschillende online artikelen. Voorbeeld Goole+ bijdrager aan

Live videochat

Met de Google+ hangout krijg je de mogelijkheid om een videogesprek te voeren met maximaal 10 personen. Deze functie is uniek en biedt ondernemers een mogelijkheid  om hun diensten of producten onder de aandacht te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een webinar geven, interviews opnemen of een productlancering live delen met de volgers op Google+. Om een hangout te starten, ga je naar de pagina - Google+ Hangouts on air. Start vandaag nog een interessant gesprek over jouw vakgebied met een Google+ hangout. Deze hangout wordt voor jou ook opgenomen en is daarna te plaatsen op een website of op andere communicatiemiddelen. Kom kennismaken met dit mooie platform en deel hier jouw informatie. Er zijn naast deze drie functies nog veel meer mogelijkheden op Google+ te ontdekken. Laat je het ons weten wat jouw ervaring is met Google+? Een share, tweet of post van dit artikel zou fantastisch zijn!
Over de schrijver
Een virtual assistent neemt op afstand werkzaamheden over van ondernemers. Hierdoor komt er meer tijd vrij voor de werkzaamheden waar je graag mee aan de slag gaat en die zorgen voor de omzet van het bedrijf. Naast de standaard officewerkzaamheden heeft zij ook ruime ervaring op het communicatievlak - zowel uitvoerend als strategisch. Dus ook de communicatie over jouw producten en diensten neemt zij moeiteloos van jou over.
Maurice De Busschere
Door

Maurice De Busschere

op 10 October 2013

Zeer interessant artikel, zelf maak ik wel gebruik van Google+ maar nog niet van alle mogelijkheden. Vooral het gedeelte over de Hangouts spreekt mij aan en hier zal ik in de toekomst zeker gebruik van maken. Over het algemeen vind ik Google+ overzichtelijk, goed vindbaar in zoekmachines en hoop ik ook dat dit sociale netwerk nog een grote groei gaat doormaken. Een mooie aanvulling op de diensten die Google levert en waar nog veel toekomst in zit!

Danielle Riemersma
Door

Danielle Riemersma

op 10 October 2013

Goed om te horen Maurice. De Hangouts bieden mooie kansen om jouw diensten onder de aandacht te brengen. We zien je uitnodiging voor de Hangout binnenkort wel verschijnen.

Mike Nuijs
Door

Mike Nuijs

op 10 October 2013

Hoi Danielle, Heel mooi en duidelijk blog! Mijn complimenten! Groet Mike Nuijs

Reactie plaatsen