Google Guaranteed badge: upgrade je Google My Business profiel voor $50 per maand
17 augustus 2020 
in Nieuws
4 min. leestijd

Google Guaranteed badge: upgrade je Google My Business profiel voor $50 per maand

Voor $50 per maand krijg je zo’n certificaat. Wel moet je eerst voldoen aan de standaard eisen van Google Guaranteed, waaronder een achtergrond- en licentiecheck. Per jaar betaal je $600, als je tenminste aan alle eisen voldoet.

Google Guaranteed werd geïntroduceerd in verband met Local Services Ads. Het doel was om het vertrouwen van de klant in de geadverteerde business te vergroten. In de tussentijd is het gegroeid naar een nieuw programma dat wordt gebruikt om lokale bedrijven te certificeren voor zoekresultaten in Google Home/Assistant.

Google Guaranteed en CTR: wat gaat het doen?

Google Guaranteed wordt al tijden gebruikt in de “home services” categorie. Vorig jaar introduceerde Google een soortgelijk programma voor professionele services, Google Screened. Je kunt ervan uit gaan dat er met Screened ook wat staat te gebeuren als Google besluit om de ge-upgrade profielen uit te rollen naar de professionele services categorieën.

Er is nog geen data beschikbaar over CTR en engagement groei door de aanwezigheid van een Google Guaranteed badge. De kans is wel aanwezig dat profielen met een dergelijke badge een hogere click-through rate hebben, door het vertrouwen dat het schept. Hieronder zie je een screenshot van Tom Waddington, waarbij je de Guaranteed badge ziet in een Local Pack. De listing met de badge dwingt meer aandacht af.

Google Guaranteed badge in Profile en Local Pack

Google My Business kansen

In April 2019 verstuurde Google een onderzoek voor bedrijfseigenaren, waar ook digitale agencies aan mee konden doen. Er kwam onder andere aan bod of (en zo ja hoeveel) bedrijven zouden willen betalen voor uitgebreidere Google My Business services en profiel-upgrades.

Abonnementen voor nieuwe en verbeterde services staan al een tijdje op de planning voor GMB, omdat Google constant op zoek is naar nieuwe kansen voor kleine bedrijfseigenaren. In het bijzonder diegenen die nog twijfels hebben bij Ads of er na korte tijd weer mee stoppen: Google AdWords heeft altijd al een hoge “SMB churn rate” gehad.

Daarnaast zoekt Google natuurlijk naar manieren om Google My Business lucratiever te maken. De Google Guaranteed badge doet dit, zonder klanten voor alle bestaande features te laten betalen. Daar was de SEO-community nogal bang voor: CallJoy, een van Google’s eerste experimenten met een abonnementen model (naast GSuite) werd snel opgedoekt. De virtuele agent voor MKBs, die de telefoon beantwoorde en de gesprekken transcribeerde, kostte $39 per maand.

Yelp biedt wel verschillende betaalde profiel upgrades, die bij elkaar meer dan $1,000 per jaar kunnen kosten, buiten kortingen en buddles om. Een verdienmodel gebaseerd op abonnementen heeft het voordeel dat de bedrijfseigenaren minder ROI verwachtingen hebben.

Google noemt de Google Guaranteed badge een “experiment”

Een woordvoerder van Google heeft het volgende laten weten als reactie op vragen over de nieuwe Google Guaranteed badge:

We zijn altijd aan het testen met nieuwe manieren om de ervaring voor onze adverteerders, handelaren en gebruikers te vergroten. Dit experiment zal de Google Guaranteed badge op de business profielen laten zien. We hebben hier verder niets over te melden op dit moment.

Hoewel er geen garantie is voor succes, kan onderlinge concurrentie de integratie van de Google Guaranteed profiel update wel stimuleren. Als bedrijfseigenaar A ziet dat eigenaar B, zijn concurrent, de badge heeft, zal dit er waarschijnlijk voor zorgen dat eigenaar A op z’n minst interesse toont voor het product.

Als we er voor de lol eens vanuit gaan dat het programma succesvol is en beschikbaar blijft kan het twee kanten opgaan:

  1. Google blijft nieuwe features toevoegen aan het “upgraded profile”, waardoor je meer stimulans krijgt om mee te doen
  2. Er komt een “á la carte” mogelijkheid, zoals bij Yelp.

De kansen voor Google zitten in de miljoenen potentiële klanten. Al zou Google alleen de twee miljoen bedrijven die hun listing hebben geclaimd upsellen naar de Guaranteed bagde, zou dit ze al $1.2 miljard in jaarlijkse inkomsten opleveren.

Er is nog geen nieuws over bulkprijzen voor bedrijven met meerdere lokaties of franchises.

Bron: Searchengineland.com

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Webdesign Maastricht
Door

Webdesign Maastricht

op 03 Aug 2020

Interessant, gaan we direct proberen!

Webdesign Maastricht
Door

Webdesign Maastricht

op 03 Aug 2020

Helaas... nog niet in Nederland

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!