Google voegt activity card functies toe voor producten, banen en recepten
18 september 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

Google voegt activity card functies toe voor producten, banen en recepten

Google heeft de functionaliteit van zijn ‘related activity cards’ uitgebreid voor zoekopdrachten op het gebied van shopping, banen en recepten. Google maakt de nieuwe functie bekend via een blogbericht. De vernieuwde activity cards zijn ontwikkeld om het makkelijker te maken voor gebruikers om de volgende stap te zetten. In dit geval gaat het om het doen van een aankoop, vinden van een baan of het klaarmaken van een maaltijd.

Wat is de shopping activity card

Google laat artikelen zien waar een gebruiker naar heeft gezocht. Dit gaat niet enkel om productpagina’s, maar werkt ook voor producten waar je een artikel over hebt gelezen.

Door prijsklassen en sterrenbeoordelingen toe te kennen, maakt Google het gemakkelijker voor gebruikers om verschillende producten met elkaar te vergelijken.

Wat is de banen activity card

Deze activity card laat gebruikers nieuwe, relevante vacatures zien die zijn toegevoegd sinds de laatste keer dat een gebruiker zocht naar een specifieke functie. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor werkzoekenden om in één oogopslag te zien welke nieuwe vacatures er zijn.

Wat is de recepten activity card

Google laat vanaf nu recepten zien die gerelateerd zijn aan de recepten waar een gebruiker recent naar heeft gezocht. Bij de recepten zie je meteen een miniatuur voorvertoning.

Waarom deze nieuwe functies belangrijk zijn

Toen de activity cards voor het eerst werden geïntroduceerd, droegen ze vooral bij aan terugkerende websitebezoekers. Met de update gaat dit een stapje verder. De nieuwe activity card functie kan ervoor zorgen dat gebruikers niet dezelfde pagina’s opnieuw bezoeken, maar juist vergelijkbare producten, nieuwe vacatures of gerelateerde recepten te zien krijgen.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!