YouTube update voor makers: nieuwe statistieken, copyrighted muziek en meer
26 augustus 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

YouTube update voor makers: nieuwe statistieken, copyrighted muziek en meer

YouTube brengt een grote update uit voor creators. Makers kunnen onder andere meer statistieken bekijken. Ook krijg je als maker toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan copyrighted muziek die je zonder beperkingen voor je video’s kunt gebruiken.

Toegang tot meer muziek

YouTube breidt samenwerkingen met muzieklabels uit om makers meer muziekopties te geven voor hun video’s. Dankzij deze uitbreiding kunnen makers meer copyrighted muziek gebruiken en nog steeds geld verdienen met deze video’s.

Vóór de update zorgde het gebruik van copyrighted muziek er nog voor dat een video geen geld kon opleveren. Op dit moment test YouTube de update met een beperkte groep makers. In de komende maanden wordt bekend wanneer ook andere gebruikers gebruik kunnen maken van copyrighted muziek.

Nieuwe statistiek: subscribers vanuit post

Makers op YouTube kunnen nu zien hoeveel subscribers ze hebben gekregen dankzij community posts. Je kunt deze nieuwe statistiek zien in het ‘subscription source report’ in YouTube Analytics. In de toekomst is YouTube ook van plan om te laten zien hoeveel subscribers je per post hebt gekregen.

Meer inzicht in remixen

Als je de optie hebt geactiveerd om remixen te maken van je content, kun je vanaf nu meer informatie over deze remixen bekijken in YouTube Analytics.

De update volgt de volgende statistieken toe:

  • Totaal aantal remix views
  • Top 15 remixen op mobiel
  • Top 15 remixen op desktop

Veranderingen aan de YouTube Studio video editor

YouTube voert veranderingen door in de video editor binnen  YouTube Studio. Onder andere de knipfunctie krijgt een verbetering, zodat het intuïtiever wordt op filmpjes op te knippen.

YouTube voert de volgende verbeteringen door

  • Een nieuwe knip-sectie waarmee je preciezer te werk kunt gaan dan voorheen
  • Color-coded en bredere randen van de inkorten- en knipfunctie, zodat het makkelijker is om het juiste stukje video te selecteren
  • De preview- en bewerkingsfuncties worden makkelijker toegankelijker

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!