YouTube Shorts Green Screen werkt nu met alle video’s
10 juni 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

YouTube Shorts Green Screen werkt nu met alle video’s

Dankzij een uitbreiding aan de green screen-functie kunnen YouTube makers elke video op het platformen remixen in een Short. Voorheen kon dit alleen maar met andere korte video’s.

Met een green screen-effect kun je beelden van jezelf als overlay toevoegen aan een achtergrond-video. Deze functie wordt veel gebruikt om te reageren op andere video’s. Ook kan het gebruikt worden op een humoristische manier. Bijvoorbeeld door een bekende clip te gebruiken en jezelf in de scene te plaatsen.

Green Screen + YouTube Shorts

In een aankondiging laat YouTube het volgende weten over de nieuwe functie:

“Green Screen is de nieuwste manier om een remix te maken met Shorts. Het bouwt verder op de Cut-functie die sinds vorige maand uitrolt. Met Green Screen kun je een YouTube video of Short als achtergrond gebruiken voor je originele Short video.”

YouTube Shorts greenscreen


Je kunt andere video’s zowel met als zonder geluid gebruiken. Je gebruikt Green Screen als volgt:

  • Ga naar een video die je wilt gebruiken
  • Klik in de opties onder de video op Create
  • Kies voor de optie 'Green Screen'

Je kunt vervolgens een clip van maximaal 60 seconden selecteren.

Makers krijgen de volledige credits voor de originele video wanneer hun content wordt geremixt in een Short. Daarmee is de nieuwe functie een nieuwe manier om het publiek voor je content uit te breiden.

Content uit videoclips of andere video’s die met auteursrecht beschermd zijn kunnen niet gebruikt worden voor een remix. Als je liever niet wilt dat je content wordt gebruikt in een Short, kun je de instelling uitzetten via YouTube Studio.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!