YouTube rolt Super Thanks uit voor alle monetized kanalen
23 mei 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

YouTube rolt Super Thanks uit voor alle monetized kanalen

YouTube voegt een nieuwe tool toe waarmee makers geld kunnen verdienen via het platform. Met de nieuwe Super Thanks kunnen kijkers rechtstreeks doneren aan hun favoriete makers.

Na een succesvolle testperiode rolt Super Thanks uit naar alle makers binnen het YouTube Partner Program (YPP). De nieuwe functie helpt makers om meer geld te verdienen met hun video’s. De functie is te activeren met slechts één klik.

Kijkers kunnen een Super Thanks kopen voor een video om hun steun en waardering te laten blijken. Je kunt het zien als een fooi voor het creëren van goede content. In ruil voor de Super Thanks kan de kijker een kleurrijk bericht sturen dat opvalt tussen de andere reacties.

Wat is een YouTube Super Thanks?

Super Thanks is een functie waarmee gebruikers hun favoriete YouTube kanalen kunnen ondersteunen. Het biedt makers een nieuwe bron van inkomsten.

Kijkers kunnen op de ‘Thanks’-knop klikken tijdens het bekijken van een video om een eenmalige animatie te kopen en een gepersonaliseerd en kleurrijk bericht te sturen waarmee ze opvallen tussen alle andere reacties.

De kijker bepaalt zelf hoeveel hij of zij betaalt voor de Super Thanks. Makers krijgen 70% van het bedrag dat de maker betaalt.

Wie kan Super Thanks gebruiken?

Super Thanks is beschikbaar voor alle makers die in aanmerking komen voor het YouTube Partner Program. Om toegelaten te worden tot dit programma heb je minimaal 1000 abonnees en 4000 kijk-uren nodig.

YouTube makers die de mogelijkheid hebben om advertenties te laten zien via hun kanaal en daar geld mee verdienen, komen automatisch ook in aanmerking voor Super Thanks.

Hoe zet je Super Thanks aan?

Als je in aanmerking komt voor de functie, kun je Super Thanks in slechts een paar stappen aanzetten:

  • Ga naar YouTube Studio op desktop en selecteer Monetization in het menu aan de linkerkant
  • Klik op het Supers-tabblad. Daar kun je de Super Thanks-optie

Wanneer de functie is ingeschakeld, verschijnt er automatisch een Thanks-knop onder al je bestaande en toekomstige video’s.

Hoe beheer je Super Thanks-reacties?

Om je Super Thanks-reacties te beheren, ga je naar YouTube Studio en selecteer je Comments in het navigatiemenu aan de linkerkant. Daar kun je de reacties filteren, zodat je enkel degene met Super Thanks ziet. Je kunt deze reacties liken of erop reageren via yet YouTube Studio-dashboard. Ook kun je hier Super Thanks-reacties verwijderen.

Hoe bekijk je inkomsten vanuit Super Thanks?

Je kunt de totale inkomsten van Super Thanks-aankopen bekijken in YouTube Studio. Ga hiervoor naar Analytics en navigeer vervolgens naar Revenue. Onder Transaction Revenue zie je de totale omzet afkomstig van Super Thanks.

Naast de totale verdiensten, kun je ook per video bekijken hoeveel deze heeft opgebracht. Ga hiervoor naar het onderdeel Content, selecteer de video waarvoor je de inkomsten wilt bekijken en ga vervolgens naar Analytics. Kies hier voor Revenue. Je vindt de inkomsten via Super Thanks onder Transaction Revenue.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Danny
Door

Danny

op 30 May 2022

I found this article very helpful, you sharing amazing content, thanks for sharing.

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!