arrow_drop_up arrow_drop_down
21 november 2013 

Paginatitels en menutitels aanpassen in WordPress

Een probleem dat veel van mijn WordPress klanten hebben, is dat ze de paginatitel willen aanpassen, maar dat het menu item dan ook word aangepast. Zo zie je bijvoorbeeld op mijn eigen website dat de homepagina als titel Home heeft in het menu, maar dat de titel op de pagina zelf heel anders is; Goede ideeën beginnen met koffie. En bij Boon Webdesign. Zie voorbeeld hieronder.

Paginatitel aanpassen

Om verschillende benamingen te gebruiken voor je pagina en voor in het menu, ga je eerst naar de betreffende pagina. Daar pas je de paginatitel aan naar de gewenste titel. Sla vervolgens de pagina op. Als het goed is, neemt het menu de titel gelijk over. Geen zorgen; dat gaan we zo dadelijk oplossen.

Titel van het menu item aanpassen

Ga vervolgens in het WordPress dashboard naar Weergave – Menu's. Je ziet dan een overzicht van alle huidige menu items en subitems, etc. Klik op het menu item die je wilt aanpassen. Er schuift dan een klein venstertje uit.

In het venstertje vind je het invulveld “Navigatielabel”. Hier kun je de pagina een (andere) menutitel geven. Ik mijn geval noem ik deze pagina “Home”. Vergeet niet om het menu op te slaan voordat je de pagina verlaat!

En voila, je paginatitel en menutitel zijn nu verschillend van elkaar.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Tom Delgat
Door

Tom Delgat

op 16 August 2014

Beste, Eerst en vooral dankjewel voor deze handige tip! Graag had ik (indien mogelijk) de paginanaam in de webbrowser aangepast. Deze toont automatisch: naam pagina | websitenaam Bestaat er een manier om dit aan te passen?

Sandra Boon
Marijke
Door

Marijke

op 25 November 2014

Dankjewel voor de uitleg! Fijn hoor!

sophie
Door

sophie

op 17 February 2015

hallo, wanneer ik de titel van het menu aanpas wordt niet de grote van het menu item aangepast... de titel hangt ergens onder de menu balk.. hoe kan ik het menu iteam 'groter maken' zodat de titel past? Bedankt alvast!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 17 February 2015

Hey Sophie, Ik neem aan dat het om de website metjoost.nu gaat? Ik zie dat je menuitems een vaste breedte hebben van 70 pixels, daarom komen de woorden eronder te staan ipv ernaast. Je kunt dus beter de menu items geen vaste breedte geven.

sophie
Door

sophie

op 17 February 2015

Hallo Sandra, Waar kan ik die aanpassen?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 17 February 2015

Hey Sophie, In de CSS, in de code dus. Is dit een theme die je zelf hebt gemaakt? Of iemand anders?

sophie
Door

sophie

op 17 February 2015

Iemand anders... Kan ik het dan alsnog aanpassen?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 17 February 2015

Alleen als je zelf verstand hebt van coderen :) Mocht dat niet zo zijn, dan kun je het beste even contact opnemen met de persoon die de theme heeft gemaakt.

sophie
Door

sophie

op 17 February 2015

Mm... oke :) bedankt voor je hulp!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 17 February 2015

Geen probleem :) Succes!

tim
Door

tim

op 17 February 2015

Hoi! Als je de pagina naam aanpast en ook de url. moet je die weer aanpassen via een 301 redirect? en is het mogelijk waar je kan zien welke url nog goed werkt en welke er ooit zijn aangepast bijvoorbeeld? bedankt

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 17 February 2015

Hey Tim, Daar heb ik helaas geen antwoord op, sorry :)

Martijn
Door

Martijn

op 4 March 2015

Hallo, Ik wil graag de berichttitels mooier maken, nu worden ze als capslock titel weergegeven en ik zou de titel bijv een andere kleur willen geven en een minder schreeuwerig, ik gebruik de template eat van Yootheme. weet jij toevallig hoe ik dit kan aanpassen? Alvast bedankt! groet Martijn

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 5 March 2015

Hey Martijn, Wellicht kun je het in de theme aanpassen, dat weet ik niet, ik ben niet bekend met Yootheme :) Bij de meeste themes kun je dit alleen aanpassen in de CSS code(s), waar je wel enige technische kennis voor nodig hebt.

marcus piening
Door

marcus piening

op 28 May 2015

hallo , in mijn web browser staat www.europcb.nl/vacatures , dit wil ik veranderen in www.europcb.nl/aktie hoe doe ik dit ? dank voor het reageren , groet: marcus

Sandra Boon
marcus
Door

marcus

op 28 May 2015

Hallo Sandra , wat kan het leven toch eenvoudig zijn , heel , heel vriendelijk bedankt voor je snelle oplossing met vr. groet: marcus

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 28 May 2015

Geen dank! Fijn dat het gelukt is :D

marcus
Door

marcus

op 29 May 2015

Hallo Sandra heb problemen met het versturen van het formulier op mijn www.europcb.nl/ aktie pagina , wil daar rar. bestanden laten uploaden maar krijg steeds de foutboodschap " dit bestandstype is niet toegestaan " hoe kan ik dit veranderen ? met vr. groet: marcus

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 29 May 2015

Hey Marcus, Welke plugin gebruik je voor de contactformulieren?

marcus
Door

marcus

op 29 May 2015

kan het contactform 7 zijn ? die zie ik er tussen staan

marcus
Door

marcus

op 29 May 2015

hallo sandra , waar vindt ik de optie "bestandsupload" ?

Kristof
Door

Kristof

op 10 June 2016

Hoi Sandra, Ik heb een aantal berichten geplaatst op mijn thema, maar de titels vallen wat groot uit. Ik heb in de ccs-style al zitten zoeken, maar ik krijg de titelgrootte maar niet aangepast. Kan jij mij misschien even ondersteunen hierin? De pagina waarover het gaat: http://www.golfbalmassage.be/massage-therapeuten/ Alvast bedankt Vriendelijke groeten Kristof

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 10 June 2016

Hey Kristof, onderstaande CSS dien je aan te passen: .entry-title {font-size: 2.5rem;} Bij font-size vul je de gewenste grootte in.

Danielle van Wetering
Door

Danielle van Wetering

op 17 October 2016

Wat handig om te weten. Weet u ook hoe ik mijn pagina titel kan centreren ipv dat ie vooraan in de regel blijft staan? ik krijg dat niet aangepast.

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 18 October 2016

Hey Danielle, Daarvoor zal je de CSS van de website dienen aan te passen, waar enige technische kennis voor nodig is. Helaas kun je dit soort dingen niet zelf in het WordPress dashboard aanpassen.

Marina
Door

Marina

op 20 April 2017

Dank je wel Sandra voor alle handige tips. Maakt het allemaal heel overzichtelijk!

Mike
Door

Mike

op 8 December 2017

Hoi Sandra, Paginanamen aanpassen gaat prima, dank voor de duidelijke info. Het enige probleem dat ik niet kan oplossen is, is dat als ik met de cursor naar het pagina-tabblad ga, ik een pop up krijg met de paginanaam dat klopt, maar ik helaas ook achter iedere paginanaam automatisch de verkorte URL zie staan. Dit wil ik graag wijzigen naar iets anders, een mededeling of zo. Heb je een idee waar ik dit kan doen en hoe? Om je een voorbeeld te geven: Orgineel URL: www.eenvoorbeeld.nl Pagina URL: www.eenvoorbeeld.nl/wil-niet-lukken Pop up bij cursor aanwijzing pagina: wil niet lukken- een voorbeeld. Met andere woorden, bij ieder pagina die ik heb zet deze het ‘een-voorbeeld’ automatisch achter ☹. Hopelijk heb ik het duidelijk omschreven en dank alvast voor je antwoord.

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 9 December 2017

Hey Mike, Zonder een goed voorbeeld is het lastig om zo 1, 2, 3 te zeggen hoe en wat :) Maar ik denk dat het volgende jouw oplossing is; Ga in het dashboard naar Menu's. Bovenaan het scherm vind je een klein tabje met "Scherminstellingen". Vink daar "Titelattribuut" aan en vervolgens kun je per menu item instellen welke titel/tekst er getoond dient te worden wanneer men met de cursus op het menu item staat.

Mike
Door

Mike

op 9 December 2017

Hoi Sandra, Dank voor je snelle reactie. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ga dat zsm doen en hopelijk lukt het dan. Ik zal dat tzt nog even laten weten. Dankje en vriendelijke groet, Mike

Mike
Door

Mike

op 11 December 2017

Hoi Sandra, Mijn oplossing was uiteindelijk te vinden onder de Customizer van WP. Site-identiteit/site title e.d. Daar had ik een veld (titel) ingevuld die dan automatisch bij iedere pagina wordt weergegeven. Dat moet je dan ook net maar weten :-). Je hebt me in ieder geval uitstekend op weg geholpen en dank daarvoor! Vr. Gr, Mike

Suze
Door

Suze

op 21 December 2017

kunt u mij helpen? http://suzedijkstra.nl/over-suze/ ik wil over Suze weghalen in de tekst, maar als ik dat doe met een html code, gaat mn gebouwde pagina die ik met elementor gemaakt heb ook weg. Het staat er nu dubbel in. Weet u hoe ik dat wegkrijg?

Mike
Door

Mike

op 18 January 2018

Hoi Suze, Ik denk dat je waarschijnlijk hetzelfde 'probleem' had als ik en dat is dat je in de customizer van je pagina (bovenin je menubalk) onder site-identiteit/site title een veld (titel) ingevuld hebt die dan automatisch bij iedere pagina wordt weergegeven. Deze moet je weghalen! Daarna kan je de stappen volgen zoals Sandra ze heeft uitgeschreven. Hopelijk heb ik je 'probleem' juist begrepen en succes met je site!

Suze
Door

Suze

op 18 January 2018

Het was al verholpen met elementor! Daar kan t heel gemakkelijk mee! toch bedankt

Mike
Door

Mike

op 19 January 2018

Ah, mooi zo! Gr. Mike

Tom Berends
Door

Tom Berends

op 9 August 2018

Dag Sandra, Ik hoop dat jij een oplossing hebt voor mijn probleem: Op mijn website daar verschijnen dubbele pagina-titels. Dat vind ik onplezierig. Ik wil eigenlijk dat alleen mijn groene titels zichtbaar zijn en dat de zwarte met het kleinere lettertype niet zichtbaar zijn die daarboven staan. Heb jij een oplossing? Alvast dank voor het meedenken! Met vriendelijke groet, Tom Berends

Harry
Door

Harry

op 26 December 2018

Dag Sandra, Ik heb lopen stoeien met mijn berichten pagina. Nu deze eindelijk voor elkaar te hebben, kom ik het volgende probleem tegen. Als ik de inhoud van een pagina wil openen om hem te wijzigen. krijg ik een nieuwsbericht op mijn beeldscherm. Enig idee hoe ik dat kan herstellen? M.v.g. Harry

Marco
Ans
Door

Ans

op 19 May 2019

Tnx!!! Zo simpel hahaha: .entry-title {font-size: 1.6rem;} bij 'aanpassen CSS' gebruikt en nu is de titel minder kolossaal en past het lange woord ook op een mobieltje zonder dat t in tweëen gehakt wordt!

Daphne
Door

Daphne

op 15 November 2019

Hi Sandra, Dank voor je heldere uitleg! Heeft het verschil tussen je menu- & paginatitel nog gevolgen voor je SEO? Lees het graag, alvast bedankt.

Reactie plaatsen