arrow_drop_up arrow_drop_down
3 november 2015 

Pagina's op je WordPress website doorverwijzen

Wil je een pagina op je WordPress website automatisch laten doorverwijzen naar een andere pagina? Bijvoorbeeld omdat de URL van de pagina is veranderd? Of misschien omdat een bepaalde pagina niet meer actief is, maar er nog wel bezoekers op komen (en je deze niet kwijt wilt)? In WordPress is dat gemakkelijk in te stellen.

01. Download de plugin

Er zijn verschillende plugins waarmee je redirects kunt instellen op je WordPress website. Ik vind zelf deze makkelijk te gebruiken: Quick Page/Post Redirect Plugin. Installeer de plugin.

02. Stel de redirect in voor het doorverwijzen

Na het installeren van de plugin verschijnt er een extra item in het linkermenu van je dashboard; Quick Redirects. Klik op het menu item. Je ziet nu twee kolommen met velden. Aan de linkerkant kun je de oorspronkelijke URL invullen, in het veld ernaast de URL waar de pagina naar moet redirecten.

Dus stel ik wil dat de pagina boonwebdesign.nl/test automatisch word doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw, dan vul ik aan de linkerkant in: boonwebdesign.nl/test en aan de rechterkant boonwebdesign.nl/nieuw. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan 😉 Vervolgens wordt elke bezoeker die naar boonwebdesign.nl/test automatisch doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw.

Bij het subkopje “Redirect Options” kun je nog allerlei instellingen bepalen. De meeste van deze instellingen vereisen een beetje technische kennis en ervaring.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Frans
Door

Frans

op 14 September 2018

Bedankt had erg veel aan je tips ook ik kan nog wat leren als aow er

Kim
Door

Kim

op 6 May 2019

Hallo, Ik heb een probleem waar ik niet uit kom. Misschien dat jij een oplossing weet. Als ik van mijn home pagina naar de pagina blog wil, lukt dit niet. op de home pagina heb ik een knop "blog" gemaakt maar hoe krijg ik de knop nu gelinkt aan de blogpagina. Hoe moet ik de knop instellen? Bij bewerken van de knop kun je een link instellen, ik typ hier... /blog/ in. Als ik er nu op klik kom ik niet op de pagina..... Alvast bedankt, Kim

Reactie plaatsen