arrow_drop_up arrow_drop_down
15 januari 2015 

Je menu beheren in WordPress

Het beheren van het menu op je WordPress website is eigenlijk heel gemakkelijk. Toch ontstaat er soms enige verwarring onder mijn klanten. Hieronder vind je een uitgebreidere uitleg over het beheren van het menu.

01. Ga naar het kopje Menu

Normaal gesproken vind je het kopje “Menu's” onder het hoofdkopje “Weergave”. Omdat ik dit zelf niet erg handig vind, maak ik voor mijn klanten een aparte hoofdkop aan. Ben je een klant van Boon Webdesign? Klik dan op het menukopje Menu, aan de linkerkant van het beeld. Ben je geen klant van Boon Webdesign? Klik dan op Weergave > Menu's.

Aan de rechterkant vind je nu alle huidige menu items.

02. Nieuwe items toevoegen

Aan de linkerkant vind je het blok Pagina's. Hier vind je alle huidige pagina's die je eerder al hebt aangemaakt. Wil je één van deze pagina's toevoegen in het menu? Vink de betreffende pagina aan en klik vervolgens op de grijze knop “Aan menu toevoegen”.

Onder dit blok vind je nog twee andere blokjes, namelijk “Links” en “Categorieën”. Bij “Links” kun je een pagina toevoegen die niet op jouw website staat, bijvoorbeeld een link naar Facebook. Deze komt dan in het menu te staan. Bij “Categorieën” kun je, heel logisch, links plaatsen naar de categorieën binnen jouw website.

03. Huidige menu items bewerken of verwijderen

Aan de rechterkant van je scherm bevinden zich alle huidige menu items, onder elkaar. Wil je de volgorde van de menu items aanpassen? Klik op de betreffende menu item, houd je muis ingedrukt en sleep het naar de juiste plek. Wil je een menu item verwijderen? Klik op de betreffende item. Er schuiven dan allerlei opties uit. Klik vervolgens op het rode linkje “Verwijderen”.

LET OP: Klik niet op “Menu verwijderen” helemaal onderaan de pagina, dan verwijder je het héle menu.

De titel van een menu item is automatisch de titel van de betreffende pagina. Wil je een menu item een andere titel geven dan de pagina? Klik op de betreffende menu item en vul bij “Navigatie label” de gewenste titel in.

Wil je een subitem plaatsen onder een menu item? Let op: Dit moet wel mogelijk zijn binnen jouw thema. Bij de thema's van klanten van Boon Webdesign is dit mogelijk. Een subitem plaats je door het ónder een “hoofditem” te plaatsen en deze vervolgens iets naar rechts te zetten. Zie voorbeeld hieronder.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Gaby van Wijlen
Door

Gaby van Wijlen

op 15 July 2017

Beste Sandra, Ik zou heel graag zo´n reactie gedeelte op mijn wp pagina hebben. Of überhaupt dat er reacties gegeven kunnen worden. Ik heb overal bij de instellingen als ook helemaal onder aan de pagina (in het admin gedeelte) de reacties aangevinkt. Er verschijnt alleen niets op mijn pagina. Ook het verversen helpt niet helaas. Heb jij een idee hierover?? Groetjes, Gaby

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 15 July 2017

Hey Gaby, Als ik op je website kijk, zie ik een reactiesysteem staan.. Is het inmiddels gelukt?

Harriet
Door

Harriet

op 23 November 2017

Hoi Sandra, Wat fijn jouw site met tips! Ik probeer jouw stappen te volgen om naar het menu van mijn website te gaan maar ik heb helemaal in mijn linker takenkolom geen 'weergave' staan, hoe kan dat nou?

Harriet
Door

Harriet

op 23 November 2017

Is de toegang tot mijn eigen site misschien beperkt?

Sandra
Door

Sandra

op 7 December 2017

Hey Harriet, Dat klinkt inderdaad alsof je beperkt toegang hebt. Je kunt het beste even contact opnemen met de bouwer van jouw website.

Diana
Door

Diana

op 14 August 2019

Dag Sandra, Ten eerste, wat heb je een overzichtelijke site. Dan nu mijn vraag, ik wil graag een menu (met alle submenu's) van mijn website verbergen/verwijderen, maar ik wil niet alle pagina's die ik heb gemaakt als submenu kwijtraken. Deze wil ik misschien later weer terug plaatsen. Groetjes, Diana

Reactie plaatsen