Google Analytics Training Cursus volgen online? (Gratis!)

Je hebt een website en hebt ooit wel Google Analytics account aangemaakt maar je hebt geen idee welke gegevens voor jou als webmaster nou echt belangrijk zijn. Je staat er niet alleen voor! Heel veel webmasters hebben dit probleem of hebben simpelweg nooit de tijd genomen om zich eens goed te verdiepen in de statistieken van hun website, hoewel het voor de meeste wel duidelijk is dat er veel waardevolle informatie te halen valt uit Google Analytics. Het kan dan ook een goed idee zijn om via één of meerdere van de gratis cursussen van Google zelf een goede basis te leggen qua kennis als het gaat om web analytics, zodat je in de toekomst zelf precies weet welke gegevens nou echt belangrijk zijn. Gedurende zo'n online training krijg je uitleg van professionals over de statistieken die voor jouw business belangrijk zijn en die je uit jouw Google Analytics account kunt halen om bijvoorbeeld je conversie te verhogen of je (organische) zoekverkeer. Je kunt het zien als een soort handleiding of stappenplan om door de data van jouw website heen te ploegen. Gaandeweg leer je door de bomen het bos te zien.

Welke Google Analytics cursussen zijn er?

In de Google Analytics Academy vind je een overzicht van de verschillende courses die Google Analytics gratis aanbiedt. Let wel, deze cursussen zijn in het Engels en op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Digital Analytics Fundamentals

Deze 'Digitale Analytics' cursus geeft web-analisten, webmasters en online marketeers de nodige handvatten om alle data uit Google Analytics te leren interpreteren en daardoor de uiteindelijke conversie van het bedrijf of de website, te verbeteren. Op zichzelf is data namelijk niets waard natuurlijk!

Hoe je een effectief meetplan opbouwt, wat de meest bruikbare gegevens zijn en welke terminologie je echt moet kennen, leer je in deze cursus. Het is aan te raden om met deze cursus te beginnen als het je eerste is.

Ga meteen aan de slag via: https://analyticsacademy.withgoogle.com/course01 

Google Analytics Platform Principles

Er zijn een hoop waardevolle inzichten over jouw website en bedrijf te vinden in je Google Analytics account op dit moment, die je waarschijnlijk bij lange na nog niet allemaal ontdekt hebt. Meteen de data induiken heeft natuurlijk geen zin als je niet weet waar je logischerwijs moet beginnen en welke data voor jouw business bijvoorbeeld helemaal niet relevant is.

In deze cursus leer je over de vier belangrijkste elementen van Google Analytics, namelijke het verzamelen en verwerken van data, configuratie en rapportage.

Inschrijven kan hier: https://analyticsacademy.withgoogle.com/course02

Ecommerce Analytics: From Data to Decisions

Met behulp van deze Google Analytics course leer je om weloverwogen beslissingen te nemen over jouw e-commerce business, aan de hand van praktisch toepasbare rapporten en analyses die je zelf kunt maken. Door segmentatietechnieken in te zetten kun je verschillende datagroepen uit je account met elkaar vergelijken. Ook leer je gebruik te maken van de nieuwe 'enhanced ecommerce' rapporten en diepgaande analyses te maken voor rapportage.

Volg deze cursus hier: https://analyticsacademy.withgoogle.com/course03

Mobile App Analytics Fundamentals

Deze cursus over mobiele apps helpt je als ondernemer om het maximale uit Google Analytics te halen door je app winstgevender en beter vindbaar te maken. Je leert de gebruikers van je app en hun gedrag te begrijpen en deze kennis inzetten om meer van deze gebruikers te vinden. Ook leer je hoe je je verdienmodel kunt aanpassen per segment van je doelgroep en daardoor meer omzet te genereren.

Volg deze cursus hier: https://analyticsacademy.withgoogle.com/course04

Uitleg over Google Analytics Training en Certificatie

Uitleg over Google Analytics en andere cursussen, trainingsvideo's, workshops, seminars, webinars en meer vind je hier:  //www.google.com/intl/en/analytics/learn/ Als je één of meerdere van deze courses gevolgd hebt, dan stellen we het zeer op prijs als je jouw ervaring hieronder zou willen delen!