Google Analytics App: Inzichten vanaf je iPhone of iPad

Vandaag de dag kunnen we bijna alles mobiel. We werken mobiel, we boeken complete vakanties vanaf onze telefoon of tablet en betalen factuur met mobiel bankieren. Google heeft inmiddels ook een antwoord op het inzichtelijk maken van je site statistieken voor onderweg: De Google Analytics IOS App. Met de nieuwe Google Analytics IOS App kun je eenvoudig al je webstatistieken bekijken. De applicatie opent en na een snelle inlog procedure krijg je iedere keer als je de app opnieuw opent toegang tot jou website(s). De startpagina omvat de belangrijkste statistieken netjes gesorteerd terug. Het ontwerp heeft rekening gehouden met diverse scherm afmetingen en de meeste datasets worden dan ook netjes op je scherm weergegeven waardoor je in een oogopslag alle informatie kunt terugvinden. Je kunt de Google Analytics IOS app eenvoudig downloaden uit de App Store.

Analytics in één oogopslag

Google Analytics heeft nogal een steile leercurve voor de meeste mensen. Als ondernemer heb je geen tijd om uren achter elkaar te zoeken en te proberen welke instellingen nu het gewenste effect hebben in Google Analytics. Ook analyseren van de statistieken is niet altijd even vriendelijk voor het oog. De Analytics IOS App is hier gelukkig een uitzondering op. De navigatie is eenvoudig; er zijn maar twee menu’s. Een hoofdmenu waarmee je naar de app instellingen kunt gaan en kunt wisselen tussen datasets en een submenu die je kunt gebruiken om de dataset die je bekijkt te segmenteren. Diepgaandere informatie over de diverse gegevens kun je verkrijgen door er simpelweg op te klikken. Via een button in de rechterbovenhoek krijg je toegang tot de segmenten. Afhankelijk van wat je op een desktop variant van Analytics hebt ingesteld zie je hier de standaard rapporten terug. Deze worden eventueel aangevuld met data van je aangepaste rapporten. Je kunt de data verder segmenteren door een periode uit te kiezen. De knop om de periode aan te passen bevindt zich boven het eerste rapport in het overzichtsscherm. In het menu links bovenin vind je de bekende hoofditems terug die je op de computer ook gewend bent te vinden aan de linkerkant. Het Overzicht waarmee de app ook opent, de nieuwe realtime statistieken, de doelgroep statistieken, acquisitie, gedrag en conversies.

Beperkte functionaliteit in de Analytics IOS App

De app biedt je in principe alleen toegang tot de bestaande statistieken uit de desktop variant. Er zijn geen mogelijkheden om gegevens te kunnen exporteren in een PDF bestand en beheerders opties ontbreken ook. Dus hoewel de Google Analytics App erg handig is om onderweg vragen te beantwoorden van klanten of collega’s is dit geen vervanging voor de desktop variant. Het is een welkome aanvulling voor onderweg. De boodschap is dan ook om de Google Analytics IOS app vooral te gebruiken als handige pocket databank voor onderweg, op vakantie of in overleg.