Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Eigen IP-adres uitsluiten in Analytics

Vaak is het zo bij websites dat je (zeker in de beginfase) de statistieken zit te bekijken van je eigen activiteiten. Wanneer je 100 paginaweergaven hebt gehad op een dag maar je hebt zelf constant op je eigen website zitten klikken dan snap je ook ineens van wie die 100 weergaven dan zijn en ook waarom al die 100 “mensen” niks hebben gekocht…

Sowieso moet je kijken naar hoeveel “unieke bezoekers” je hebt gehad als je een goed beeld wilt krijgen maar feit blijft wel dat je statistieken erg vertroebeld raken door je eigen activiteiten op je site.

Sluit jezelf uit van de statistieken

Wat je kunt doen om te voorkomen dat je zelf de resultaten beïnvloedt is je eigen IP-adres uitsluiten van de resultaten. Je IP-adres is kun je een beetje zien als jouw afzender adres van je computer/werklocatie. Door dit bij Google op te geven zorg je ervoor dat Google Analytics alles activiteiten van jouw IP buiten de statistieken laat en zodoende zie je dus alleen nog statistieken van andere bezoekers op je site.

Hoe doe je dit?

Log in op je Google Analytics account en klik (voordat je op je website klikt) rechts onderaan op de knop “Filterbeheer”:

fliterbeheer-google-analytics

Klik vervolgens in de donkere balk op:

filter-toevoegen-analytics

Je krijgt nu dit scherm te zien waarin je kunt instellen dat je eigen IP er uit gefilterd moet worden:

ip-uitsluiten-in-google-analytics

Je kunt zelf een naam voor je filter opgeven zodat je weet waar dit filter voor staat. Je kiest dan voor een vooraf gedefinieerd filter, vervolgens “Uitsluiten”, daarna “verkeer van IP-adressen” en daarna “die gelijk zijn aan”.

Bij het IP-adres vul je jouw eigen IP-adres in. Weet je deze niet? Klik dan hier.

Je kunt nu onder dit scherm nog aangeven voor welke websites je dit filter graag wilt instellen, ik neem aan dat je dat voor al jouw website doet.

  Comment Section

  18 reacties op “Eigen IP-adres uitsluiten in Analytics


  Door mike op 17 juli 2011

  Wat toevallig dat ik dit lees ! Ik was inderdaad toenstraks aan het kijken naar de bezoekers, en heb inderdaad vandaag aanpassingen gemaakt op mijn website, en dan telt hij mijn bezoeken en pagina vertoningen ook mee ! Ik ga het meteen doen ( Wist niet dat dit mogelijk was ) thanks!


  Door James op 20 augustus 2011

  Duidelijk uitgelegd. Het is voor elke webmaster belangrijk om je eigen IP-adres uit te sluiten in Google Analytics om je eigen verkeer niet mee te rekenen. Ik vrees dat het grootste deel van de online marketeers die niet weten of er geen aandacht aan besteden, terwijl er wel beslissingen worden genomen op basis van de gegevens uit Google Analytics. Nou ja, goed om te weten in ieder geval.


  Door Tony op 23 september 2012

  Supertip ! Tonny Bedankt !


  Door Elma de Bruijn op 5 juli 2014

  Dag Tonny,

  Ah, zo kan het ook. Beter dan mijn onhandige pogingen om maar niet te veel te klikken op mijn eigen site. Ik ga nl geregeld naar mijn site om klanten een artikel over boekhouden te sturen.

  Fijn deze tip. Ik ga het gelijk toepassen.

  Elma


  Door Seph Fontane Pennock op 17 september 2014

  Ha Elma,

  Ja, bekend probleem 🙂 Om je eigen site daardoor minder te bezoeken is natuurlijk geen fijne oplossing, dus ik hoop dat het hiermee helemaal gelukt is.

  Mocht je vanaf een ander IP adres ook nog regelmatig je eigen website bezoeken, of heb je een (zaken)partner die dit ook regelmatig doet, vergeet dan niet dat IP adres ook uit te sluiten. Op die manier krijg je steeds betrouwbaardere statistieken.

  Groet!


  Door Lisanne op 21 oktober 2014

  Hi,

  Zeer duidelijk verhaal! Ik heb alles op deze manier ingesteld maar ik zie geen verschil in de cijfers van het verkeer. Werkt dit niet met terugwerkende kracht?

  Mvg, Lisanne


  Door Maurice op 1 december 2014

  Ik ga er vanuit dat dit alleen werk als het om een “vast” IP adres gaat.
  Grt, Maurice


  Door Seph Fontane Pennock op 2 december 2014

  Ha Maurice, dat hangt ervan hoe je IP-adres wijzigt. Je kunt namelijk ook een heel blok IP-adressen uitsluiten door de laatste 3 getallen leeg te laten bijvoorbeeld. Dan sluit Google Analytics elk IP-adres dat daaronder valt uit.

  Grts!
  Seph


  Door Justin op 9 januari 2015

  Makkelijk uitgelegd, bedankt voor de info. Ik kijk toevallig net bij de statistieken en zien dat er veel uit mijn woonplaats zijn. Van de week maar even kijken of het werkt.


  Door Jay op 16 januari 2015

  Top uitgelegd!
  Alleen als ik op filter druk(www.coachingmeteentintje.nl) kan ik geen nieuwe filter toevoegen.
  Weet iemand wat ik moet doen?

  ps. bij mijn andere site(op het zelfde account) kan ik wel een nieuwe filter aanmaken.

  Gr Jay


  Door Jocelyn op 6 maart 2015

  Hi, ik heb alles keurig ingesteld zoals hierboven beschreven. Ik vroeg me alleen af wanneer Google de gegevens van het opgegeven IP-adres niet meer mee neemt in de analyse. Bijv. schonen ze ook het verleden op of starten ze vanaf het moment dat je het hebt ingesteld? Groet, Jocelyn


  Door Patrick op 17 oktober 2015

  Is het ook mogelijk om meerdere ip adressen uit te sluiten? Bijvoorbeeld kantoor en thuis? Ik bedoel of je die dan achter elkaar kan schrijven met spatie er tussen of moet je voor elk ip adres een nieuw filter aanmaken?


  Door Eric van Dijk op 2 november 2015

  Beste redacteur,
  In mijn Google Analytics staat geen filterbeheer rechts onderaan. Wat moet ik doen?

  mvg


  Door Ivana op 13 november 2015

  Eric,
  ik zat met hetzelfde, heb net gevonden waar je moet wezen:
  ga naar knop beheerder, dan derde kolom staat filters. Daar kun je het regelen 😉


  Door Ivana op 13 november 2015

  Beste Tonny,
  ik heb hetzelfde als Eric, ook zie ik geen filterbeheer staan in mijn google analytics…
  Wat te doen?
  Vriendelijke groet


  Door Anoniem op 3 maart 2016

  Sinds enige tijd werken de filters niet meer en wordt mijn eigen verkeer toch meegeteld.


  Door Jesper op 20 april 2016

  Handig! Alleen werkt onderaan de link niet om je ip adres te checken… Ik heb dan ook een andere site gebruikt.


  Door Jarik op 19 oktober 2016

  Het is toch ook beter om een gefilterde weergave te maken én een ongefilterde weergave? Zo verlies je ook geen data :-).

  Plaats een reactie