Eigen IP-adres uitsluiten in Analytics

Vaak is het zo bij websites dat je (zeker in de beginfase) de statistieken zit te bekijken van je eigen activiteiten. Wanneer je 100 paginaweergaven hebt gehad op een dag maar je hebt zelf constant op je eigen website zitten klikken dan snap je ook ineens van wie die 100 weergaven dan zijn en ook waarom al die 100 "mensen" niks hebben gekocht... Sowieso moet je kijken naar hoeveel "unieke bezoekers" je hebt gehad als je een goed beeld wilt krijgen maar feit blijft wel dat je statistieken erg vertroebeld raken door je eigen activiteiten op je site.

Sluit jezelf uit van de statistieken

Wat je kunt doen om te voorkomen dat je zelf de resultaten beïnvloedt is je eigen IP-adres uitsluiten van de resultaten. Je IP-adres is kun je een beetje zien als jouw afzender adres van je computer/werklocatie. Door dit bij Google op te geven zorg je ervoor dat Google Analytics alles activiteiten van jouw IP buiten de statistieken laat en zodoende zie je dus alleen nog statistieken van andere bezoekers op je site.

Hoe doe je dit?

Log in op je Google Analytics account en klik (voordat je op je website klikt) rechts onderaan op de knop "Filterbeheer":  Klik vervolgens in de donkere balk op filter toevoegen. Je krijgt nu dit scherm te zien waarin je kunt instellen dat je eigen IP er uit gefilterd moet worden:  Je kunt zelf een naam voor je filter opgeven zodat je weet waar dit filter voor staat. Je kiest dan voor een vooraf gedefinieerd filter, vervolgens "Uitsluiten", daarna "verkeer van IP-adressen" en daarna "die gelijk zijn aan". Bij het IP-adres vul je jouw eigen IP-adres in. Weet je deze niet? Klik dan hier. Je kunt nu onder dit scherm nog aangeven voor welke websites je dit filter graag wilt instellen, ik neem aan dat je dat voor al jouw website doet.