arrow_drop_up arrow_drop_down

Mobile responsive

mobile-responsive-webdesignMobile responsive webdesign betekent dat je zorgt, dat jouw website zich aanpast aan de grote en het type scherm waarop het vertoond wordt. Zo zorg je ervoor dat de website schaalt, maar dat teksten toch leesbaar blijven voor de gebruikers, ook op een klein scherm zoals een smartphone. De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen, is het gebruiken van een contentmanagementsysteem (CMS), dat dit al voor elkaar heeft. De techniek zelf is bedacht rond 2010. Het werkt vaak met enkele van de volgende technieken.

Flexibele grids en afbeeldingen

Deze passen zich aan, aan de breedte en hoogte van het scherm, of worden zelfs helemaal niet vertoond.

Breakpoints

Door een minimum schermbreedte vast te leggen (vaak een veel voorkomend formaat van een gangbare iPhone of iets dergelijks) voorkom je dat jouw website getoond wordt op een te klein scherm. Het is dan beter de gebruiker dit te laten weten, dan een slechte gebruikerservaring gewoon te laten gebeuren.

Lettertypes schalen

Als je de fontgrootte behoudt van een desktopscherm naar een mobiele-telefoonscherm, dan worden het net mieren die over het scherm krioelen. Het is daarom van belang om te zorgen dat de fontgrootte wordt aangepast. Zorg ook dat de tekst netjes afbreekt, om horizontaal scrollen op een telefoon te voorkomen.